Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.6 Ti-vct Motor Sesi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Bu sabah farkettiğim bir ses var motorda. Motor rölantide resmen tır-tır ediyor, gaza basıp bırakıncada hava kaçırma sesine benzer bir pıslama duyuluyor. Kısa bir video çektim,servistende randevu aldım ama içim rahat değil...

Yanıtlama zamanı:

gaza basıldığındaki tıslama sesi bende de var normal olduğunu düşünüyorum ama bi sıkıntı varsa sonucu burda paylaşırsanız bende baktırırım.

Yanıtlama zamanı:

Motordan gelen (tır tır) sesi normal birşey değil fakat gaza basınca gelen pıslama sesi hafa filtresinden kaynaklık eğer sesden memnun degilseniz başka bir java filitresi takabilirsiniz (pıslama sesi nedense benim hep hoşuma gidiyor o yüzden hep ara gaz veririm)

Yanıtlama zamanı:
30.08.2016 - 12:55 tarihinde, Semih G. yazdı:

Bu sabah farkettiğim bir ses var motorda. Motor rölantide resmen tır-tır ediyor, gaza basıp bırakıncada hava kaçırma sesine benzer bir pıslama duyuluyor. Kısa bir video çektim,servistende randevu aldım ama içim rahat değil...

Naptın, servise vs uğradın mı?

Ses normal değil, aynı arabadan bizde de var ama böyle bir ses yok tabi... Buradan bir çözüm bulamazsın bence, o yüzden vakit kaybetmeden doğğğru servise...

Yanıtlama zamanı:

Bu ses normalde dump ve circulation valflerinin cikardigi ses benziyor fakat bildigim kadariyla senin arabanda fabrikasyon veya senin sonradan taktigin bir valf yok. Ayni sesi acik hava filtresi veya turevlerindede duyarsin.

Normal disi durumlarda hava emme tarafindan gelen bir ses. Hortumlardan birilerinden kaciyor olabilir.

Cok yormadan kendini servise gidip baktirabilirsin. Bu tip hava kacaklari performansta dusus ve fazladan yakma olaylarina sokabilir. Git goster derdini anlarlar.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Servis normalde perşembe için randevu vermişti ancak bu sabah sesin dahada arttığını farkedip aramadan sormadan servise geldim ve şuan serviste aracın içeri alınmasını bekliyorum. Herkese değerli fikirleri için teşekkür ederim,gelişmeyi buradan yazarım işleyişe göre

Servisten çıktım, her şeyin normal olduğunu,bu sesin olağan bir şey olduğunu ve motorun saat gibi çalıştığını söylediler her hangi bir şey yokmuş denilene göre

Yanıtlama zamanı:
31.08.2016 - 15:04 tarihinde, Semih G. yazdı:

motorun saat gibi çalıştığını söylediler her hangi bir şey yokmuş denilene göre

eee ses kesildimi peki?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Şimdi, Olcay Sert yazdı:

eee ses kesildimi peki?

Aynı ses devam,kesilmesi için motorun olmaması lazım :) 

Sağolsun forumdan @Semih O. abinin aracında da kaputu açıp dinledik,aynı ses onda da var. Sanırım servis haklı çıktı,olağan bir durum.

Yanıtlama zamanı:

Yeni nesil araçlarda idle air valve var mı yok mu bilmiyorum ama ses tamamen rölantiden, harekete geçişte motorun hava emişiyle alakalı olarak, "ver mazutu havayı akalım bea" demesiyle ortaya çıkıyor olsa gerek. O esnada filtre ve hava hortumunda vakum oluşuyor gibi gibi. Daha teknik bir açıklama gelirse bahtiyar olurum tabi.

Yanıtlama zamanı:

Bende bir açıp dinleyeyim motoru... Bide bira açayım yanında ohhh mis...

Yanıtlama zamanı:
11 dakika önce, Mert Yürüyen yazdı:

Aç tabi ama pek heyecanlı olmuyor.

Hakkaten baksana yav boşta gaz verince ne ediyor?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
15 dakika önce, Mert Yürüyen yazdı:

Birayı açarken şöyle güzelce bir ''pısss''lıyor ya aha aynısı hafif hafif gaz verip bırakınca duyuluyor,neyse :içelim: 

Şurda bir elin parmaklarını geçmez zaten ATmosferikler,bir de senden dinleyelim abi motorun tınısını :D 

Yanıtlama zamanı:

o değilde ben bizim eşşekmosferikin sesini çok beğeniyorum... 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.