Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Mondeo(2015 sonrası) Bakım Ücretleri


Burhan Bakar

Önerilen Mesajlar

tahminimce 400tl civari tutar,15binde yağ,yağ filtresi,hava filtresi değişiyor 400ü bile bulmaz diye düşünüyorum ama servis mazot filtresi polen filtresini falan degistirirse de 500tl civarında tutabilir.Tabi servisten servisede fiyat farkı oluyor ...mesela focus aracımin parçalarını dışardan temin ettim yag ,yag filtresi mazot filtresi ,hava filtresi ,polen filtresi 180tl parçalar tutmuştu 60tl işçilik vermiştim yetkili ford servisinde bakım yaptırmıştım...15binlik bakım olsaydi daha ucuza mal olurdu ,sizin bakımda 15 binlik olduğu için fazla tutmaz diye düşünüyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocam bildiğim kadarıyla ilk bakımda mazot filtresi değiştirmiyorlar,geri kalanını internetten alıp gitmeyi düşünmedim değil ama çok mu kıllık olur deyip vazgeçtim artık ne tutarsa,tahminim sizin söylediklerinize yakın rakamlar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Her servis dışarıdan getirilen malzemeyi kabul etmiyor. Ben Vandaki servisi ford direkt hattını arayarak şikayet ettim. Birkaç gün sonra servisin kabul etmeme hakkı var diyerek dönüş yaptılar. Bilginiz olsun. Dışarıdan almayı planlıyorsanız önce servise sormalısınız.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

11 saat önce, Burhan Bakar said:

Hocam bildiğim kadarıyla ilk bakımda mazot filtresi değiştirmiyorlar,geri kalanını internetten alıp gitmeyi düşünmedim değil ama çok mu kıllık olur deyip vazgeçtim artık ne tutarsa,tahminim sizin söylediklerinize yakın rakamlar

Evet mazot filtresi ve polen filtresi her 30 binde bir değişiyor fazla birsey tutmaz diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bugün 15.000 bakım için daha önce randevu üzerine 10.30 da gittim,servisteki arkadaşlar çok ilgili davrandılar ve bakımdan maddi ve manevi olarak çok memnun ayrıldım:yeah:Ha bide brees marka kışlı bakım seti hediye ettiler kendilerine teşekkür ederiz

DSC_0007.JPG

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güle güle binin tahmin ettiğim gibi fazla tutmamış geçenlerde arkadaş benzinli Reno sembolu 300tl ye bakım yaptırdı,yine amcam i30 un ilk bakımını 500tl ye yaptırdı.Kuzen tdi  vw passat ilk bakımı 500tl ye yaptırdı..Ama millete sorsan reno parçası ucuz bakımı ucuz falan filan der ford gerçekten de bakım konusunda fiyatı en uygun firma...Kazasız belasız sürüşler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Dün ben de, Ankara Ford Başer Otomotiv'de Mondeo'nun ilk 15.000 km bakımını yaptırdım. Bakıma giderken, Doğan Bey'in ismini verdiği Gökhan Bey'i aradım ve focusclubtr indirimi için konuştum. Kendisi yardımcı olacağını söyledi. Bakıma gittiğimde, Gökhan Bey'in müşterisi olduğu için beni Mustafa Bey'e yönlendirdi ve arada yanıma uğrayarak işlemlerimi takip etti.

 

Mustafa Bey'le konuşurken, bu bakımda polen filtresi ve yakıt filtresinin de değiştirilmesini istemiştim. Kendisi, "isterseniz polen filtresini değiştirelim, ancak yakıt filtresi normalde 30.000 km'de değişiyor. Ben kendi aracım olsa şimdi değiştirmem, boşuna masraf yapmayın" dediği için, sadece polen filtresini değiştirdim.

 

Yeni Mondeo Dizel'in ilk 15.000 km bakımı için, polen filtresi dahil ve "focusclubtr için %20 parça + %30 işçilik indirimli" faturası bu şekilde çıktı:

 

ae1.jpg.4f53fdfaf006befb70f7c4074f683827

 

Toplamda 385 tl ödedim. Kışlık bakım seti de hediye edildi. Aracım, içi dışı tertemiz yıkanmış şekilde teslim edildi.

 

Faturada araca koyulan yağ miktarı dikkatimi çekti. Burhan Hocam'ın faturasında koyulan yağ miktarı 5 lt görünürken, benimkinde 3.85 lt görünüyor. Bu durumu Gökhan Bey'e sordum, o da "yağ miktarını mühendislikten sordum, 3,85 olması gerektiğini söylediler" dedi. Aracın kullanma kılavuzuna baktığımda aşağıdaki gibi bir tablo ile karşılaştım:

 

20151222_204449.jpg.223666138540d18e0e7e

 

Burada da 3.8 lt olarak görünüyor.

 

Bu bakımda indirim almamı sağlayan focusclubtr ailesine, sorularıma cevap vererek yardımcı olan Doğan Bey'e, Başer Otomotiv'de yardımcı olan Gökhan Bey'e ve Mustafa Bey'e teşekkür ediyorum.

 

Volkan G. tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.