Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Muhammet Ali Bulat

Üye
  • Toplam İleti

    28
  • Katılım

  • Son ziyaret

Muhammet Ali Bulat tarafından yazılan her şey

  1. Benim dayioglununda symbol vardı 2005 olması lazım. Aynı sorun vardı. Motor sicakken mars basar ama çalışmazdı. Şehirler arası yolda 120 sabit süratle giderken silindirin birisi erimiş. Sorun enjektorden kaynaklanmış. 8bin tl masraf açtı. Tabi bilmiyoruz aynı sorundan ötürü mu bu ariza çıktı. Sadece uyarı için yazmak istedim.
  2. Su eksiltince aynı sorun bizde de olmuştu. Gaza basınca fırlıyor gazdan çekince aniden düşüyordu. Termostat gövdesinde kaçak varmış.
  3. Arkadaşlar sorun ÇÖZÜLDÜ. Olay sadece yazılımdan kaynaklanıyormuş. Elmconfig den "508(AJ)" romuna düşürdüm. Anında düzeldi. Motor sıcaklığı artık tam çizgide duruyor. Ve yakıt göstergeside kendine geldi. Kalan yakıt ortalama 40 50km düştü. Ve eco moduda gitmedi. ROM GÜNCELLEYECEK arkadaşlar 1.6tdci titanium 2010 modelaraç sahibi arkadaşlar gösterge düzeni için 508(aj) romu daha stabildir bilginize.
  4. Ben bu değerlerden sadece ön parçacık filtre sıcaklığına ve partikül filtresindeki diferansiyel basıncı takip ettim. Filtredeki basınç hangi değere ulaşınca korumaya alıyor bilmiyorum. Ancak size vereceğim tavsiye her bakımda statik rejenerasyon yapmanız veya yaptırmanız. Çoğunlukla şehir içinde biniyorsanız kesinlikle yaptırmalısınız. Vereceğim 2.tavsiyede her ustayım diyenin sözüne güvenmemeniz. Sonuçta kötü bir niyet beslemese bile sanayinin eğitim seviyesi belli illa ki kulaktan duyma bilgiyle hareket edecektir. İşini ilmiyle bilip hakkıyla yapanları tenzih ederim..
  5. Merhaba ford severler, Aracımın motor sıcaklığı ve yakıt göstergesinde bir ayarsızlık var. Bu durumun ne zaman olduğundan tam emin değilim ama 2 seçenek var. 1. si aracımın romunu güncellemiştim. Son sürüm olan 512 ye getirdim elm config ile o zaman olmuş olabilir. 2. si aracımın aküsü tam olarak bitmesede arabayı çalıştırmaya yetmemişti belki o zaman olabilir. Sanki ilk seçenek daha makul gibi. Yakıt göstergesi araç kapalıyken tam kırmızının üstünde durması gerekirken onun hemen altındaki noktada duruyor ve yakıtı fullediğimden son çizginin nerdeyse 2mm üstünde duruyor bu sebeple kalan menzil yaklaşık 50 60 km fazla gösteriyor. Sıcaklık göstergeside yine çalışmıyorken 60ın biraz altında duruyor ve motor çalışırken 90 dereceye hiç ulaşmıyor. Ancak zorlarsam 90a çıkıyor normal sürmeye devam edersem hemen 75 civarlarına iniyor göstergede. Bundan 7 8 ay önce su kaçağı sebebiyle termostad yuvası değişmişti. Eski kaçıran termostad elimde bunun sensörüyle ilgili bilgisi olan varmı. Ben fiş takılan yeri çıkarttım arkasında altın renginde bir metal var onun ısısını artırdığımda sensörün direnci azalıyor yani çalışıyor gözüküyor. Şimdi sensör acaba bumu?? İnternette termostad sensörü diye arattığımda termostadın içindeki yaylı sistemin fotoğrafı çıkıyor. Bu göstergeleri kalibre etmenin bir yolu var mı? Ölçtüğüm parçanın resmini ekledim.
  6. Neden takılmasın ki. Asıl sıkıntı sökmek bence. Yıllardır sökülmeyen paslı vidalar zulüm etti bize. 2 bağlantı noktası var zaten. Biri turbodan çıkan yer. Orayı demir kelepçe tutuyor zaten sökülmesi zor ama yanlış takılması daha zor. 2. noktada egzoza bağlantı noktası orayıda 15 numara somun tutuyor 2 tane orasıda kolay. Takılırken tek sıkıntı alüminyum ısı muhafazası çabuk eğilip bükülüyor. Yani özetle sökebilirseniz takması çocuk oyuncağı gelir ? --8 dakika sonra eklendi-- Temizyeli 40 gün olmuş izlenimlerimi aktarayım; Öncelikle eğer aracınızın Km si +200000 ise(çoğunlukla şehir içi kullanıldıysa daha erken) ve yakıttan şikayetçiyseniz, arıza kaydında da "p2458 arıza kodu: partikül fitre rejenerasyon sıklığı minimum değerin üstünde" yazıyorsa kesinlikle temizletmeniz gereken parça budur arkadaşlar. Yakıt uzun yolda 1 litre şehir içinde 0.7lt civarında düştü. Araç artık boğulmuyor şişmiyor. Çekişi kesinlikle arttı. Yokuşlarda +120 hızlardayken gaza basınca hızlanamıyordu artık biraz olsun hızlanıyor.
  7. Bugün en sonunda canıma tak etti. Aldığımızın 2. senesinden beri p0242f hatası alıyorduk. Hata verdiği zaman forscanla statik rejenerasyon yapıyorduk. Bazen hata kodu silinmediği için statik rejenerasyonda olmuyordu. Daha önce 1 kerede limp moduna almıştı aracı o zaman uzun yolda yüksek devir kullanıp rejenerasyonu başlatabilmiştik. Hata kodunu silip statik rejenerasyon yapmıştık. Bu seferde yine koruma moduna aldı arıza ışığı silinmedi. Uzun yolda ne yaptıysak rejenerasyonu başlatamadık. En sonunda kendimiz söküp temizleme kararı aldık. Kaldırım taşlarını kullanarak aracı yükselttik. Üstten sökmeye başladık dpf yi ancak ilk gün altta egzosla bağlantı yerinde 15mm 2 tane somun var onlar küflenmiş wd40 felan iş görmedi eldeki lokma takımı yetmedi sökemedik. Geri taktık söktüğümüz vidalarıda. Bugun sanayiden 1/2inch lokma takımı aldık 300 liraya. Önce sökemediğimiz vidalardan başladık işe 10 15 dklık uğraştan sonra ancak lokmanın T koluna uzun anahtar takarak açabildik somunu. Ne biçim sıkmışlar nasıl küflenmiş bilmiyorum. Hiçbir vida karşısında bu kadar aciz duruma düşmemiştim ? Neyse söktük dpf yi çıkardık eve banyoda bir güzel yıkadık su berraklaşana kadar. Sonra kaynar suya baya bir limon tuzu döktük DPF nin çıkışlarını tıkadık bezle. İçini karışımımızla doldurduk 15 dk kadar beklettik ardından içindeki suyu birazcık boşaltarak karbonat ve sirkeyi DPF ye ilave ettik birazda öyle beklettikten sonra sevgili DPF miz içinde ne kadar kötülük varsa bıraktı. İçinden dünyanın külü çıktı kırmızımsı renkte. Bunlardan sonra biraz kurumaya bıraktık ve araca takıp test sürüşüne çıktık. Sonuç MUAZZAM. Öncesi ve Sonrası grafikler ekte mevcut. Rolanti ortalama 0.6kpa(bazen 0kpa ya bile düştü). Temizlikten önce 2.9-3.2 arasındaydı. Rampa yukarı 160kmh hız 3350devir/dk 180Nm tork 9.7kpa ve canavar gibi asılıyordu 110kmh ye kadar yavaş hızlanmalarda basınc 1-2kpa civarında oynuyor. Bana göre bu değerler çok çok iyi. Önümüzdeki günlerde DPF sıvısınında üstünü tamamladımmı inşallah bu sorun tarihin tozlu sayfalarına karışacak. Yeni hedef selenoid valfi ileri!!! ?
  8. Bende 8 9 ay önce yapmıştım. İp rengini kırmızı seçtim. Gösterge ve radyo ekranıyla baya uyumlu oldu. Herhangi bir deformasyon oluşmadı.
  9. Bizimkininde bitane buji sıkıştı gacır gucur etmeye başladı. Usta wd40 püskürtüp bujiyi eski haline getirip tekrar söktü kırılmadı.
  10. Bizde de oldu aynısı. Ama bizde motor korumaya aldı kendini 80km hızı geçmiyordu. İleri safhası buymuş. Değiştirttik. Oldukça riskli bir iş. Bujinin ucu kırılıp içeri düşerse motorun içini açmak gerekiyomuş 1500tl fiyat dedi. Ama kırılmazsa 200tl dedi usta. Bizde mecbur riske girdik Allahtan kırılmadan çıkarttı usta. 4 bujide ölmüş. Nasıl oldu anlamadık ama bi anda oldu. Bujiler değişince sorun kalmadı.
  11. n11 partikül sıvısı ben bu ürünü alıp doldurmuştum. Yalnız tank 1.8litre civarı olması lazım. Dolum yapıldıktan sonra sıvının sayacını sıfırlamak gerekiyor arıza kodunun gitmesi için. Nasıl yapılacağı youtube da mevcut.
  12. Sizin sorunlarla benzer sorunlar yaşıyoruz. Bu mesajdan sonra araçta bir sıkıntı çıkmamıştı. Ancak arıza kodlarında sürekli olarak p2458 partikül fitre rejenerasyon sıklığı minimum değerin üstünde hatası aldık. En son dün Ankaraya gittik iş için orada p242f hatası verdi. Motor gücü kıstı. Ankaradan öyle geldik. Biraz önce forscan ile statik rejenerasyon yaptım 5 dk snra işlem durduruldu hatası verdi. 3 kere ard arda yaptım. Son 2 sinde konuda paylaştığım arıza çıktı. Ancak her yapışımda grafik bölümünden dpf nin değerini okudum ilk 13.6 idi en sonunda boşta dip gaz 5000 devirde 11.6 ya felan geliyor. 3000 devirde ortalama 9.2 de çook yavaş olarak artıyor. Arıza kodu silindi sorunun geçici olarak çözdüğümüz kanısındayım. Ancak olmadık yerde yine arıza vereceğinden filtreyi söküp temizlemeyi düşünüyorum. Acaba yolda yüksek devirde 20 30 dk kullansak tamamen temizlenir mi? Çünkü sökme işi epey zahmetli arabanın altına girmek için yerimiz yok kaldırım taşlarından yararlanmayı düşünüyoruz. --12 dakika sonra eklendi-- Resimdeki değerler son temizlemeden sonraki değerler. Rolantide ortalama 2.3 3000 devir 7 8 sn gaz verme sonucu 10.5 5000 devir 8 9 sn gaz verme sonucu 11.6
  13. Aynı sorun meydana geldi. Konya'da eski sanayide km ustası 450tl ye değiştirdi. Tavsiyem km ustalarına baktırmanız.
  14. Aynı sorun meydana geldi. Konya'da eski sanayide km ustası 450tl ye değiştirdi. 4200tl de iyimiş
  15. O ekran gelmeme sorunu bizdede olmuştu. 4 5 ay öyle binip km yi görememek canımızı sıkınca 450 lira bayılıp ekranı değiştirmiştik. Konyada.
  16. Biz malzemeyi internetten orijnal alıp özford da yaptırıyoruz. İşçilik ücreti makul seviyede. Yağ bakımı için 50 trigger için 150 almışlardı. Arabanın sağını solunu kontrol de ediyorlar. Sıkıntı yok. Araç 2010 focus mk2 1.6tdci
  17. Aslında akü voltajına baktığımda 12.3 12.4 arası oynuyordu ama yük altında hiç bakmamıştım. Birde arka cam rezistansını kapatıp denerim. Teşekkürler.
  18. Merhaba Ford kullanıcıları, aracım focus mk2 1.6tdci 109ps. Dpf sıvısı bitmesi sonucu kendim sıvı alıp doldurdum ve forscan yazılımından "Yakıt katkı sayacı" nı sıfırlayarak motor arıza ışığını silmeyi başardım. Bir tek arıza kaldı oda "Partikül filtresi yenileme frekansı".(Arıza lambası yakmıyor ancak forscan üzerinde görüyorum) Arızanın kodunu şuan tam hatırlamıyorum ancak adı buydu. Arıza açıklamasında "elle statik rejenerasyon yapın" yazıyor. Bende yine forscan üzerinden yapmaya çalıştım. Bütün istediği şeyleri yerine getirdim(farları açmak, arka cam ısıtmayı açmak vb). İşlem başladı araç devrini yükseltti 4000 devirde yaklaşık 4 5 dk çalıştı ancak hiç bir kara duman, beyaz duman vs oluşmadı. Aracın egzozdan kuvvetli bir şekilde hava üflediğini gördüm. İşlem toplamda 6 7 dk devam ettikten sonra devir yavaş yavaş düştü ve ben artık işlem bitti derken "statik rejenerasyon başarısız" hatası aldım. Hata resimdeki gibi. İşlem bittikten sonra başka herhangi bir arıza kodu oluşmadı. Bir daha yaptım aynı döngü tekrarlandı yine kod oluşmadı. Otomatik kendi kendine testi çalıştırdım herhangi bir sorun bulamadı. Velhasıl sorun düzelmedi. 3 defa yaptım toplamda yaklaşık 2 3 litre mazot heba oldu Nedir bu focusun derdi bilen var mı ?
  19. Selamlar. Aracımız Focus mk2 2010 1.6tdci titanium donanım. Araç motor arızası veriyordu. Ustaya götürdük. Dpf sıvısının bittiğini söyledi fiyatıda 600 tl yi bulabileceğini söyledi. Bu durumda bizde yaptıramadık. İnternetten araştırmalarım sonucu kendim sıvıyı ekleyebileceğimi gördüm. OBD 2 bluetooth cihazı alıp arabayla bağlantısını kurabildim ve arıza kodlarını silebildim. Şimdi sıra geldi sıvıya, bunun için bir tane sıvı bulabildim bilgili olan arkadaşlar doğru sıvı mı yanlış sıvı mı söyleyebilir mi. Link; burada Sıvı bu ise hemen alacağım.
  20. Aynı sorun bizim aractada var. Az önce ağır bakımını yaptırdık gelmişken bunuda soralım diyip sorduk 150 veya 450 ye mal olur dedi. Kilometreciye gittik ortadaki ekrani degistirmeyi teklif etti 400tl. Şimdilik aciliyeti olmadığı için böyle kullanacağız
  21. Açıklayıcı cevabınız için teşekkürler Serkan bey. İçim rahatladı. Hava filtresini 5bin km de degistirmek mantıklı mi? Konya merkezde kullaniyorum aracı sürekli asfaltta. Toz kum yok. Bana gereksiz geliyor ama cekisin azalmasinda etkisi olabilir.
  22. Merhabalar aracım 2010 focus 1.6 tdci dir. Sorun başlıkta yazdığım gibidir. Hava filtresiyele turbo arasındaki boruda turboya yakın yerde yağ kalıntısı var.( 2 numara) Birde turbonun altına doğru uzanan borudada bildiğin yağ var sıvı gibi aynı kurumamış. Bu boru nedir. (1numara)
  23. Eğer klimanız dijital ise sizde bizim yaptığımız gibi bir elektrikçiye gidip sorunu anlatın. Servisle uğraşmayın. Yapacağınız şey sanayide elektrikçileri gezmek olacaktır.
  24. Sorunumu cozmus bulunuyorum ve bu sorunu yasayanlarinda servis belasina bulasmadan cuzi miktarlarla kapatmasi bunun gibi sorunlar icin fikir verici olmasini istiyorum. İlk mesajimda 2 ford servisine gittigimi soylemistim o zamandan bugune herhangi bir mudahalemiz olmadi. Cumartesi gunu bir akraba vasitasiyla en iyi ford servisi oldugunu iddaa ederek konya mavi ford ozel servisine gitmemizi istedi ve sahibinin numarasini verdi aradik gorustuk ustaya aktardi usta getirin bakalim dedi cumartesi gunu gec vakit oldugundan pazartesiye kaldi bugun sabahtan ciktik mavi ford servisine gittik. Resmi daire gibi kayit acildi sorun konusuldu ustayla araba basina gidildi usta once sigortalara snra direksiyonun altndan elektrik geliyomu gelmiyomu diye bakti elektrik var sorun motorda dedi. Sokuyummu dedi fiyat ne dedik iceri bi sorayim dedi gittiler konustular cikma 350 sifir 700. İscilik dahil degil ! İscilikle ne kadar olur dedik tekrar iceri gitti cikmayla takarlarsa 800 liraya hersey dahil yapariz dedi. 350 motor 450 iscilik ! Babamla hadi ordan diyerek cikacaktik ki dosyayi kapatmamiz gerektigi soylenerek iceri gitmesini soylediler babama. İcerdede 30 lira arastirma teshis ucreti demisler. Babam sove sapanlaya geldi bindik arabaya bir daha oraya gelmeyecegimize emin bir sekilde ciktik. Konya eski sanayide elektrikcilerde sansimizi deneyelim.dedik ve o kada kufurun ustume bi besmele cekip ilk gordugumuz elektirikciye daldik "tekeloglu elektrik" adama sorunu anlattik daha once nasil cozuldugunu anlattik ve adam gecti arabanin basina once sigortalar snra rezistansina bakti direksiyonun altindan. Bi ileri iki geri etti derken klimanin deli gibi ufleyen faninin ruzgari yuzume degdi. Ne yaptigini sordum soylemedi ama ucret olarak 10 lira almasiyla adama hala dua ediyorum. Birdahada herhangi yetkili ozel servisten iceri adim dahi atmayacagima kucuk esnaftan sasmayacagima eminim. Soyguncu paragoz herifler. Bu arada olayda dijital klimali araclarda olabiliyomus. Seat cordobadada ayni sorun oldugnu soyledi. Ustanin yaptigi resetlemekmis. Baska bisey degil.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.