Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Cengiz Kasap

Üye
  • Toplam İleti

    56
  • Katılım

  • Son ziyaret

Cengiz Kasap tarafından yazılan her şey

  1. Serkan kardeşim...Aynı aracım var sıkıntır yok.Kafana takma.ben forumda anlattım tesisat kablosunu nereye çekeceğini...Rahat ol Arkadaşlar yakın olan çevre illerde montaj ,cc tuşları ve yazılım konusunda ve multimedya ürünleri montajında yardımcı olabilirim.
  2. Tosya'lıyım...Sürekli maçlara gelirim
  3. O ne demek derken?Gauge testinde düğmeler aktif işte..
  4. Gauge menüsünde cc tuşlarına bastığımızda kontorl etmiştim önceden...Fakat sonrasında bir daha kontrol etmedim...
  5. Gauge testinde off düğmesi çalışıyormuş.Diğerleri çalışmıyormuş.Yukarıda yazmısın.O yüzden kontrol etmedim.Maalesef elimde de yok arkadaş yıllık izinde gelsinde Ali beyden alıp deneyelim...
  6. Yok ulaşamadık...Tesisat kontrolü tamam .Herşey normal ama çalışmıyor...
  7. Hemşerim, rampa aşağı gazdan ayağını çektiğinde araç devir saati yükselir,fakat kesinlikle vites büyütmez.Ben buna çözüm olarak rampa aşağı hızlanmak istersem manuel seçeneğini kullanıyorum.Mesela Çuha doruğundan aşağı inerken ayağını gazdan al araç bağırmaya başlar ama salmaz çünkü kompresör sağlamsa bırakmaz aracı.
  8. 2007 Focus CVT TDCİ aracım var.Aracımda vuruntu başladı.Artık o kadar çok belli ediyordu araçtaki herkes rahatsız oluyor.Sorun sabit hızda olsa da,hızlanma sürecinde de olsa da gaz basılıyken mevcut olup,ayak gazdan çekili yapmıyor.Sanki torpido,şanzıman çıkacak yerinden.Artık sık yapmaya başladı.Gittiğim ustalar,şanzıman arızası koydular.Ama sadece bir iki tane arıza tespit cihazı(üniversal olanlar)aşağıdaki arızayı verdi. Acaba son ustanın yol testinde söylediği eksantrik mil sensörü arızasını doğrular nitelikte çıkan fotoğraftaki arıza kodu doğru olabilir mi?Zira en yakın servis 130 km de.Ama çekiciyle gitmesi gerekli çünkü anlık ,aşırı vuruntu yapıyor.
  9. Emrullah bey kusura bakmayın birkaç gündür kontrol edemedim siteyi...Bünyamin kardeş anlatmış.Aynen dediğini uygulayın.
  10. Yakup bey çalışıyordu..2 ay çalıştı.Pin girişlerini falan kontrol ettim sıkıntı yok ...
  11. Malum hız sabitleyici takmayı öğrendik.Arkadaşımın 2009 Focus Trend benzinli aracına montajı yapmıştık.Sadece direksiyona düğme montajı yaptık.Hız sabitleyici çalışıyordu.Belli bir zaman sonra çalışmamaya başladı.Araçta hata kodu vardı.Cruise control yüksek gerilim diye.Sildik yine çalışmıyor.Birde kontakla test yaptık,Off düğmesi çalışıyor diğerleri çalışmıyor.Ne yapmamızı önerirsiniz?
  12. Ali bey hayırlı olsun...Yardımcı olabildiysek ne mutlu...Programlamanın uzun sürmesi 2009 larda kayıtların değişmesinden dolayı.Arkadaşımın aracında da aynı olay vardı.Ben onu tahmin etmemiştim demek ki araçtan araca değişiyor.Fakat bazı arkadaşlar bu işi paraya dökmüş diye duydum,üzüldüm.Yardımcı olmamızı isteyenlere kapımız açık...
  13. Recep bey,yardımcı oluruz...Dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışırız.
  14. Hayırlı olsun...On tuşu sistemi açar + tuşu devreye alır ve gaz verir, - tuşu hızı azaltır.Res tuşu devreden çıkardığınız hıza tekrar ulaştırır.Sıkıntı yok normal çalışıyor.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...Hocam sırada kapı açma kollarına led takacağım.Hadi beraber başlayalım.Ayrıca senin yerinde olsam ecomodu da aktifleştiririm... Tamam hocam yarın arar kargo bilgilerini alırım...Ayrıca numaram 0.543.830 00 68
  15. Bünyamin hocam,inşallah olmuştur.Olmadıysa da ufak tefek bişey gözden kaçmıştır.Erdal hocam yarın resmini atayım benim kablonun beğenirseniz olur.Video işi kolay çekeriz..
  16. Bünyamin hocam switch anahtar takmalısınız.Çünkü hs-can ve ms can konumlarında değişiklik yapacaksınız.Forumda şema var.6 pinli 3 konumlu on -off-on anahtar olacak.Benim gibi bulamazsanız 2 tane 3 pinli on-off-on anahtar alıp yanyana kullanarak ta yapabilirsiniz.Ayrıca kabloyu kesmenize gerek yoktu.Kornanın yaylarının altından rahatlıkla geçiyordu. Erdal hocam aynı durum sizin içinde geçerli elm 327 alıp onda 1-2 değişiklikle işlemi yapabilirsiniz.Yukarıda söylediğim gibi forumda bağlantı şeması var.Birde arkadaşlar gem,hec ve pcm de okutup önce yedek alın ne olur ne olmaz... Forum linki yukarıdaki gibi ama tekrar vereyim. Erdal bey yapıp gönderirim,ama kolay yapması...
  17. Evet hortum yarıkmış...Değiştirdik,düzeldi...
  18. Cengiz Kasap

    Turbo Sorunu

    2007 Cvt TDCİ focus aracımda anlamsızca daha önceden herhangi bir uyarı vermeden yada arıza kodu göstermeden turbo devreye girmemeye başladı.Malum küçük yer usta kontrol ederek sökeceğiz diyor.Öncesinde ötme yok ses yok herhangi bir durum yok,şimdi duman yok ses yok sadece devreye girmiyor.Ne yapmalıyım?Sıfır mı alsam tamire mi göndersem...
  19. Yok Ozan bey prolific usb sıkıntı çıkartıyor.Uyumluluk modu ile de denedim.Zira bilgisayar sizin gibi mühendis düzeyinde olmasa daileri düzeyde sayılır.Win 7 sorun çıkarmadı.Elmconfig 0.2.16 kullandım.
  20. Kesme işlemi yapıyoruz.Her iki tarafta da işlem yapılması gerekli.Fakat maket bıçağı işinizi görür.Üst kısımlar da özenti gereksiz,ama alt tarafta biraz hassaslık gerekli...Kestikten sonra düğmelere ikişer adet vida atılıyor.Kutu içeriğinde vidası var zaten...Arkadaşın aracında montaj toplamda 1 saatimi aldı.Yani işlem basit... E-mailinizi verirseniz resimleri (elmconfig program görüntüleri) yarın atabilirim...Fakat bilgisayarınız windows 8 işletim sistemine sahipse usb tanımıyor.İşlemi win 7 ile yapmalısınız.
  21. Ali bey bugün işyerimden arkadaşın aracına taktık.2009 Trend fakat pcm'de VID block hatası veriyor.Yedeğinde bin dosyası varmı?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.