Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Murat Sertcakan

Üye
  • Toplam İleti

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

Murat Sertcakan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Selçuklu/Konya
  • Arabam:
    13 Focus Trend X Sedan
  • Meslek:
    Hava Assubay
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

575 profil görüntüleme

Murat Sertcakan's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

6

Toplam Beğeni

  1. ftdi chipli cihaz driveri örneğin "FTD232 USB Driver" gibi çakma çin malları da "CH340 USB Driver" gibi yani pc ye tanıtana kadar anlamak zor fiziken hepsi aynı... satıcı her ne kadar ftdi chipli desede (genelde cd nin içeriğinde bu driverda) var ama iş driver yüklemeye geldiğinde olmuyor.
  2. Sevgili Ozan Kar emeğin için çok teşekkür ederim . gerçekden çok güzel bir paylaşım. Bende sizin anlattığınız gibi adım adım yapıp sonuca ulaştım. çok teşekkür ederim. kendi tespitlerimide paylaşmak isterim. Birincisi bu konuyu yani 35 sayfayı bizzat okumadan hiç bir işleme başlamamaktır. sizin de dediğiniz gibi ELM 327 cıhaz çipi kesinlikle ftdi olmalı çakma çin (ch341 ser ) gibi cihazlarla forscan focccus programları tanımıyor. Piyasa şimdi bunlarla dolu bende bundan aldım. ve tabiiki olmadi programlar tanımadı. Hiç boşuna uğraşmayın. siz bluetotohlu cıhazlarda olmuyormuş demenize rağmen ben denemek istedim. ve sonuç olumlu başardım. 2-3 sene önce ebaydan aldığım bluetothlu cıhazımla değişiklikleri yapıp tekrardan yükledim. bildiğiniz gibi mscan bu cıhazda çalışmadığı için DTC leri silemedim. onun haricinde bir sıkıntı yok.
  3. ozan odb cihazını çıkartınca düzeliyormu peki. yoksa arabanın ayarları bozulup öylecemi kalıyor.?
  4. cem bey, aydın beyin bahsettiği farklı bir modelmi? yoksa gauge moduna her iki şekildede mi giriliyor. aydınlatırsanız sevinirim. özür dilerim sorumun cevabı 2 sayfada verilmiş sonradan gördüm. pardon. çok aramama rağmen iletiyi silmeyi bulamadım ve düzeltme yapmak zorunda kaldım.
  5. opetlerdemi sorun oluyor yoksa bende opet de yaşadım tabancanın atma işlemi gerçekleşmedi. direkt taştı. boyayamı yanayım, benzinemi bilemiyorum. ekdeki resmi kullanım klavuzundan aldım. tabancanın bir yerleştirme şekli ve bölgesi var sanırım taşma sorunu bundan kaynaklanıyor.
  6. ben de kendimi yanlız hissediyordum. böyle bir konu açarken bayağı bir düşündüm. taşma problemi kronik bir hal almış anlaşılan. pompacının elinden alıp kendim mi basmalıyım, yoksa pompacı gıcıklığına yapıyor olabilrmi?
  7. merhaba, sıfır aldığım aracım 2013 focus sedan benzinli. 1 hafta kadar önce ilk defa depoyu fulledim. depo 39 litre aldı ve taşmaya başladı. pompa tabancası atmadı. kullanım kulavuzunu eve geldiğimde inceledim. ve 1. Açmak için kapağa bastırınız. Kapağı sabitlenene dek tamamen açınız. Not: Yakıt tabancasını yerleştirdiğinizde, tabanca ebadının doğru olduğu tespit edilirse yay yüklü bir engelleyici açılır. Bu özellik, depoya uygun olmayan bir yakıt doldurulmasını önlemeye yardımcı olur. 2. Yakıt tabancasını, tabanca A üzerindeki ilk çentik içeriye girene dek sokunuz. Yakıt borusu deliğinin kapağına dayanacak şekilde tutunuz. UYARI Yakıt tabancası ikinci kez durduktan sonra yeniden yakıt doldurma işlemini durdurunuz. Fazladan doldurulan yakıt, depo içindeki genleşme boşluğunu doldurarak taşmaya yol açar. Yakıt sıçramaları diğer sürücüler için tehlikeli olabilir. şeklinde yazıyor pompacı acaba tabancayımı yanlış yerleştirdi. yada tabancamı bozuk. benzin alırken dikkat etmem gereken bir şey varmı.? başına böyle bir olay gelen varmı? selamlar.
  8. merhaba f3 araç üzerinde obd2 soketi nerededir.
  9. Ali bey paylaşımlarınız için teşekkürler bende sizin gibi aux girişin nerede olduğunu bulmaya çalışanlardanım. sonunda bu işin kaynağından gelmek lazım olduğunu düşündüm ve müzik sisteminin soketine baktım. Aux giriş için 17 nolu pin sol(+) 18 nolu pin sağ(+) 6 nolu pin ise ground yani (-) soketin çıkışında bu uçlar boşta o yüzden hiç kablo aramadan, bahsettiğim bu pinlerden kablo çıkartmalısınız. Hoş kabloları çıktıkdan sonra müzik sistemi buna imkan verecekmi bu "?" çünkü aux düğmesine bastığınızda hemen usb ye takılı olan flashı görüyor. bir alt menü yok. umarım yardımcı olmuştur. 19 nolu pin için "AUX 2 OUT SHIELD" yazıyor. bu nedir bilmiyorum. 2 nci bir çıkışmı var
  10. serdar bey focusun el kitapçığını karıştırdım bir yerlerde okumuştum. buldum sonunda, sayfa 260 aynen yazıyorum.Müzik sistemi güvenliği GÜVENLIK KODU Her birimde araç kimlik numarasına (VIN) bağlı bir özel kod bulunur. Kullanıma müsaade etmeden önce sistem müzik sistemi birimi ile aracın eşleşip eşleşmediğini denetler. Ekranda bir güvenlik kodu mesajı belirirse lütfen yetkili satıcınıza danışınız. aslında kod var. sistem açılışta, kontrol ediyor şasi numarası ile uyumlu olup olmadığını, eski 5000 6000 serileri gibi kod girilmiyor. bilgi mahiyetinde paylaşmak istedim.
  11. ana ünitenin soketi sökülüp takıldığı zaman sadece radyo hafızasımı silinir. kod istemez doğrumudur? şunun için soruyorum Aux çıkış pinleri 6.17.18 bu pinlerden çıkış alabilmem için soketi sökeceğim. tekrar taktığımda kod istermi bunu öğrenmek istemiştim. sağol
  12. merhaba 2013 focus ana müzik sistemi(sony değil) sökülüp, tekrar takıldığında key kodu gösteren program hakkında bilgisi olan varmı? teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.