Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

M Sait Epçaçan

Üye
  • Toplam İleti

    26
  • Katılım

  • Son ziyaret

M Sait Epçaçan tarafından yazılan her şey

  1. Gayet güzel olmuş iyi günlerde kullanın. Farlara İlker Kemal'in eli değmiş gibi görünüyor. Yanılıyor muyum ? Böyle uğraştığınıza göre uzun vadeli kullanmayı düşünüyor olmalısınız. Ses yalımı yaptınız mı ? Yapmadıysanız düşünüyor musunuz ?
  2. Kliksadan bir mail geldi. %10 indirim kuponu diyor. Girdim sepete 4 tane ekledim. Lastiğin tanesi 164 TL. İndirimle beraber toplam 590,40 TL yaptı. Yakup bu lastiğin erken yıpranması ile ilgili birkaç yorum okudum. Bilgin var mı bu konuda? Aslında aralarında pek fiyat farkı yok. Önemli olan doğru lastiği secmek.
  3. Yazılanları okumama rağmen kararsız kaldım bir el atsanız benim şu işe. Araç Focus 2.5 TDCI. Yol sesi alan bir araç. Lastikler bilindiği üzere 205/55/16. Sizce aşağıdaki 3 markadan hangisini tercih etmeliyim. Lastik ömrü ve sessizliği önemli. Goodyear EfficientGrip Performance 590 TL Continental ContiPremiumContact 5 648 TL Michelin Primacy 3 677 TL
  4. 1.2 TSİ DSG Polo alın. Panaromik sunroof ekletin. Sürüş konfor paketi vs. geçen hafta bayide böyle bir araç gördüm. Bir de led farları vardı. Şuan baktığımda Lounge diye bir Donanım paketi ile de satıldığını görüyorum. Gayet yeterli donanıma sahip. Sportif his için Fiesta tercih edilebilir ama Polo sınıfındaki araçlara göre bariz şekilde konforlu. Benim gördüğüm araç ise panaromik sunroof ve bu farlar ile gayet güzel duruyordu. Sadece farın fotoğrafını çekmiştim ekliyorum. Kısa ve uzun hüzmelerde led kullanılmış.
  5. Hız felakettir sözü ile başlayarak deneme amaçlı Konya-Aksaray arasında 2010 tdci focus sedan ile düz yolda 230km görüldü. Yol 100km boyunca düz ve boş olsa bile bence daha fazla gitmezdi. Ayrıca Adana-Konya istikametinde bulunan otobanda Pozantı ve tünellerden sonra hafif eğimli yolda 240km görüldü. Yakıt tüketimi mi ? Anlıkta sabit hızla giderken 16ları gördü. Ortalama sıfırlanıp 50km gibi bir mesafe katedildikten sonra 11 litreydi.
  6. Yakup bey bende bunlardan almıştım. Tam tarih hatırlamıyorum geçtiğimiz Ramazan ayının ortalarıydı. Geçenlerde arabayı bakıma götürmek üzere otoparka indim arabayı çalıştırdım duvardan iki farın çalıştığını görebiliyordum. Arabayı servise bıraktım. Bir saat sonra abi sağ farın patlak diye aradılar. Nasıl olur dedim anlam veremedim. Siz takmayın ben yenisini alır takarım o ampuller normalden biraz farklı dedim. Nitekim kafalarına göre değiştirmişler. Arabayı Servisten kardeşim almıştı bende fazla uzatmadım meseleyi. Bu farları alırken ford'larda fazla dayanmadigini okumuştum. Şimdi eceliyle mı öldü yoksa servistekiler bir operasyon mu yaptı bilemiyorum Aydınlatmasından çok memnunum. Hayırlı uğurlu olsun. Konu da çok faydalı olmuş. Ben degisim yaparken o iki siyah clipsi bulana kadar epey uğraşmıştım
  7. Daha iki gün önce tdci TITANIUM sedan dizel 62bin TL'ydi ya. Akıl mantık almıyor gercekten. Biz 2013 modeller düşsün diye beklerken adamlar ona bile 5 bin lira fark koymuş. Ne vergi ödermişiz ya doymadılar...
  8. Bunlar varya insafsız, vicdansız.. Focus 1.6 tdci TITANIUM 12 milyar fark nedir ya.
  9. Çok basit aynı zamanda komik bişeymiş. Ben ampulü değiştirirken kuzenim düğmedeki tellerle oynamış çok az da olsa eğilmiş. Böyle olunca temas etmesi gereken yerlere değmiyormuş. Bende durumu bilmeyince kusuru kendimde aradım biyerlerde sigortalar attı galiba diyordum bugün kuzenim telle oynadığını söyleyince açtım baktım bir iki denemeden sonra eskisi gibi oldu. Kurcalaya kurcalaya öğreniyoruz işte yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi forumlar. Hayırlı iftarlar.
  10. Evet değiştirmeden once çalışıyordu. Tekrar kontrol edeyim. Tesekkurler.
  11. Merhaba arkadaslar. Biraz once arabamın iç arka tavandaki ampulünü değiştirdim. Fakat soyle bir sorun oluştu. İsik sadece düğme ortadayken yanıyor. Diger iki konumda isik kapali. Kapıların acik kapalı olmasına da tepki vermiyor. Konuyla ilgili tecrübesi veya bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
  12. Arkadaslar konu cok farklı yerlere gidiyor amac hız degil. Son hızdan ve yakıt tüketiminden bahsettik o kadar.
  13. Pozantı'dan inişe geçtiğinizde gaz pedalı ile pek ilişkiniz kalmıyor. O sebeple ortalama tüketim hızlı şekilde düşüyor. Bir defasında Adana'dan Konya'ya acil gelmem gerekiyordu gece 4 gibi çıkmıştım gaz pedalı döşemeye yapışık geldim pozantıya tırmanış hariç 190ın altına düşmedim,ortalama 8.5ti geldigimde. 1saat 50 dakika sürmüştü. 2010 focus da 220nin üstüne çıkmıyor düz yolda. Çok uğraştım ama orada duruyor. Limit falan mı var acaba? Focus 3te o hızlara çıkamıyorum çünkü yanımda annem ve babam oluyor, ibre 140a gelince akılları çıkıyor ama focus 3 eskisine göre çok daha güven verici.
  14. Öncelikle 2010 model aracım 87 binde. Km fazlaca yapılıyor yani. Şehir dışı yolculuk fazla olduğu gibi Konya'da biyerden biyere gitmek için de çok uzun mesafeler katetmek gerekiyor. Depoyu dolduralı 1 hafta anca olmuştur herhalde. Sadece şehir içi 720 km olmuş durumda. Bunlar çok mesele değil ben araba satmayı seven bir insan değilim. Alıcıya derdimi anlatacağıma anahtarı kardeşime veririm o kullanır. Golf'un motoru konusundaki tespitiniz doğru ise beni soğutursunuz VW ailesinden Focus'un motoruyla bir sorunumuz yok. Motor revizyonunu bir kenara bırakıp leon'u incelemeyi düşünüyorum. Hiç degilse aklımdan çıksın. İ30 albenili duruyor ama bence beş para etmez. O markanın araçlarında en azından benim bindiğim araçlarında konfor sıfırdı.. Ceed konusunda kia'dan genelde memnuniyetle söz ediyorlar. Onu da araştırmak lazım
  15. Leon'u deneyeceğim inşallah. Ben TSI olayını anlamış değilim. Azıcık pedala yüklensem yakıt tüketimi çıldırıyor Çağlar bey servis noktasında Ford'da pek sorun yaşamıyoruz. O yönden Focus'tan yana kafam rahat. Benim düşüncem sedan araç almak ama ısrar üzerine golf e tekrar bakacağım ve leon u test edeceğim. 1.0 eb motorun uzun yolda 140-150 ile giderken pek tutumlu olacağını düşünmüyorum. Focus 3 1.6 TDCI ile Konya-Adana arası gidişte ilk 180km ilk kısmını 120-130 ile, kalan kısmını 140-150 ile gidiyorum. Ortalama 4.8-5.0 arası oluyor. Dönüşle birlikte 5.4ü görebiliyorum. Pozantı'ya tırmanış sebebiyle yükseliyor. Bazen ayarı kaçırıp aracı zorladığım da oluyor. Focus 3 ile denemedim ama 2010 model olan aracımlam 235i gördüm. 240 demedi ama. Dizel benim için daha mantıklı ve seviyorum dizel motorun sesini Mehmet bey Konya insanı ile Skoda markası arasında özel bir durum olduğunu düşünmekteyim ben bu markayı Konya dışında ne gördüm ne duydum desem yalan olmaz. İkinci el konusunda satış problemi ve fiyat düşüklüğünü duydum. Yetkili satıcı olan arkadaşla epey samimi olduk bu durumu sorduğumda "olur mu hiiç ikinci el bekleyen 10 notum var skoda'nın ikinci elinde bişey yapmaya gerek yok Konya'da alıcı sizi bulur" dedi. Konya'da mı dedim. Diğer illere oranla Konya'da satışlar çok iyiymiş ve ikinci eli canlıymış. TSI zaten düşünmüyorum. Octavia&Focus ikileminde octavia'yı konfor olarak beğensemde Focus daha ağır basıyor. Ama bu durumu paylaştığım birçok kişi Golf veya Leon a bakmamı istiyor. Leon'da donanım ne seviyede çok detaylı bakmadım ama yarın müsait olursam Adana'daki satıcılara uğrayacağım.
  16. 75.000 TL ye çıkacak olsam mondeo alırdım. HB asla olmaz demiyorum. Sedan seviyorum diyorum. Ama diğer seçeneklere gözümü kapatmıyorum. Focus'un sportif karakterini gayet iyi biliyorum. Bu araçta focus olursa evde 3 tane focus olmuş olacak. Beni düşündüren de bu. Acaba farklı mı olsun ? Farklı olacaksa hangisi ? Var mı sizin öneriniz
  17. Suanki arabam da anneme kalacak 3 focus olacak yani golf e ısınmaya çalışıyorum. Yarın gidip bidaha inceleyeceğim arabayı. Arabalar illaki satılır ama ben bu kadar kısa süreli kullanım düşünmüyorum. En az 4-5 sene kullanacağım bir araba almak istiyorum. Octavia'yı şuan eledim gibi bişey. Golf ve Focus karşılaşmasına çevrildi Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için hepinize bir kez daha teşekkür ederim. Tabi paylaşmaya devam edelim tabii arkadaslar ve abiler Şuan aracım mevcut, hemen almak mecburiyetinde değilim o yüzden iyi düşünüp pişman olmayacağım bir karar vermek istiyorum.
  18. Evet Sedan kullanmayı seviyorum. Golf'e bakarken "daha gencim belki böyle bişey şimdi olmasa da ilerde hoşuma gider" dedim. Seat Leon'u da inceledim fakat o da HB ve Golf kadar hoşuma gitmedi. Ayrıca şekilden şekile girmiş Leon'ları görünce biraz soğudum araçtan. Focusun sürüş keyfi gerçekten çok iyi. Arkadaşlar yorumların tamamına bakamadım, İşten çıkıyorum eve geçince okumaya devam edeceğim.
  19. İkinci el almayı düşünmüyorum Engin bey. Biraz takıntım var sağından solundan ses gelince kim bilir eski sahibi neler yaptı bununla diyorum Focus benim tercih sıramda golf'e göre önde çünkü küçücük arabalardan hoşlanmıyorum. Belirtmeyi unuttum Focus Sedan olacak HB değil.
  20. Focus C segmenti bir araç, Octavia'nın ise D segmenti olduğunu söyledi satıcı. Bu şekilde belki karşılaştırmamak gerekir belki ama fiyat olarak aynı seviyedeler. Focuslarda canımı en çok sıkan şey arkadaki yolcular için havalandırmanın bulunmaması. Ayaklar için olanı değerlendirmeye almıyorum çünkü toz kaldırıyor araç içinde ve ayakları üşüyen akşama hasta oluyor Focus 3 te eksikliğini hissettiğim diğer şeyler soğutucu özelliği bulunmayan minnacık torpido gözü, arka yolcu bölümünde bulunan prizin kaldırılması, ve geniş bagaj hacmi. Bagaj hacmi yedek lastikten ötürü diyeceksiniz ama Focus 3 ün bagaj kapağını kaldıran sistem yükleme alanında serbeste hareket ediyor ve biz buraya eşya koyduğumuzda bagajı kapatmak mümkün olmuyor. Şuanki haliyle bagaj bana yeterli sonuçta çocuğum falan yok ama neden böyle yapmışlar diye düşünmedim değil yani. Golf görsel ve donanımsal olarak çok iyi olmasına rağmen aracın küçüklüğünü kabullenemedim. sürerken yanımızdan geçenlerden ürktüm ve kendimi araçta bir dev miş gibi hissettim. Yoksa araca laf yok 10 numara... Seçenek olarak mecburen Focus & Octavia kaldı.. Birisi çıksa sen Golf al beğenmezsen ben parası neyse verir senden alırım sende gider istediğin arabayı alırsın dese gider siparişi veririm 4 ay bekle Allah bekle Golf'ü kıyaslamadan çıkaralım... Focus & Octavia seçeneğinde SİZCE Neden FOCUS ? Neden Octavia ?
  21. Tekno paketsiz almayi dusunmuyorum engin bey cunku kadrandaki o ateri ekranina benzeyen sey hosuma gitmiyor tabi sadece bu degil tekno pakete dahil olan herseyi hakkini vererek kullacagimi biliyorum. Ozellikle surekli Konya Adana arasi gidip geliyorum yolculuklar gece oluyor, bazen uyukladigim oluyor bu noktada focusun tekno paketi is gorur diye dusunuyorum. Olmazsa olmaz degil tabi ama tercih focus olursa tekno paket dahil olmali. Octavia'nin ne ikinci eli ne de servisi hakkinda hic bilgim yok. Konfor konusunda arac ici hacim olarak focustan onde ama yolda nasil olur bilemiyorum. Focusun koltuklari cok rahat ve ses izolasyonu gayet iyi. Yas 22 biraz gencim evet focus al otur yerine,dediginizi duyar gibiyim. Degerli yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Ben ledleri yakıp karşıdan bakmadım ama farları genel itibariyle şık görünüyordu. Bugün yine Adana'ya gidicem ama dönüşte gidip canlı canlı bakayım Ufuk bey ikisini birden nasıl alaım.. tek tercih kullanıp yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  22. Merhaba arkadaşlar. 2010 Focus Titanium kullanmaktayım. Yeni araba almayı düşünüyorum. Seçenek olarak Focus 3 ilk sırada. Jetta Golf ve Octavia yı inceledim. Jetta 1.6 TDI Highline Manuel istediğim donanımlarla 74.000 TL, Golf 1.6 TDI Highline Bluemotion Manuel 65.000 TL, Octavia 1.6 TDI Elegance Manuel + Bluetooth ile 63.500 TL. Focus 3 ise babamın halen kullanmakta olduğu araç ve çok iyi tanıyorum ve seviyorum bu arabayı. Titanium kasaya ek olarak Smart Paket ve Tekno Paket ilave ederek almayı düşünüyorum. Focus 1.6 TDCI Titanium Manuel + Smart Paket + Tekno Paket 65.000 TL Jettayı fiyat nedeniyle eledim. Golf'ü 2 gün önce test ettim içi çok şık, donanım olarak çok iyi ama arabayı sürerken kendimi bu arabaya fazla gelmiş gibi hissettim. Daha küçük vücutlu insanların kullanması gereken bir araç olduğu hissine kapıldım Ayrıca bağaj da küçük tabi. Golf Highline Bluemotion donanımlarına linkten ulaşabilirsiniz. http://binekarac.vw.com.tr/yeni-golf-donanim.aspx Octavia'yı dün inceledim. 1.5 saat boyunca sürüş testi, yerinde incelemeler falan bakmadığım yeri kalmadı heralde. Öncelikle sürüş hoşuma gitti diyebilirim. Motoru Focus kadar canlı gelmedi ama ben daha konfurluyum der gibiydi araç. Arkadan görünüşü ve direksiyon simidi dışında görsel beğenmediğim yeri yok gibi, Bağajı aşırı büyük ve kullanışlı. Arka diz mesafeleri çok geniş, donanım olarak da baya iyi bir araç ama bluetooth un dahil olmadığını öğrenince baya şaşırdım. Octavia Elegance donanımına linkten ulaşabilirsiniz. http://www.octavia.com.tr/donanim.html VW grubundaki tüm araçlarda anahtarsız çalıştırmanın en üst paketlerde dahi standart olmaması beni şaşırttı. Sonuç olarak VW grubundaki bu araçları ilk defa test ettim. Motorları hakkında pek bilgim yok. 2006'dan beri ailecek Focus ve Mondeo kullanırız ve çok memnunuz. Bir değişiklik yapıp bu araçlardan birine yönelmeli miyim ? Yoksa bildiğimden şaşmamalı mıyım ? Ayrıca tavsiye edeceğiniz donanım ve fiyat olarak bu seviylerde başka araç var mıdır ? Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.