Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

M Sait Epçaçan

Üye
  • Toplam İleti

    26
  • Katılım

  • Son ziyaret

M Sait Epçaçan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Konya
  • Arabam:
    '10 Focus Tdci Titanium
  • Meslek:
    Bankacı
  • Cinsiyet:
    Bay

M Sait Epçaçan's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

11

Toplam Beğeni

  1. Gayet güzel olmuş iyi günlerde kullanın. Farlara İlker Kemal'in eli değmiş gibi görünüyor. Yanılıyor muyum ? Böyle uğraştığınıza göre uzun vadeli kullanmayı düşünüyor olmalısınız. Ses yalımı yaptınız mı ? Yapmadıysanız düşünüyor musunuz ?
  2. Kliksadan bir mail geldi. %10 indirim kuponu diyor. Girdim sepete 4 tane ekledim. Lastiğin tanesi 164 TL. İndirimle beraber toplam 590,40 TL yaptı. Yakup bu lastiğin erken yıpranması ile ilgili birkaç yorum okudum. Bilgin var mı bu konuda? Aslında aralarında pek fiyat farkı yok. Önemli olan doğru lastiği secmek.
  3. Yazılanları okumama rağmen kararsız kaldım bir el atsanız benim şu işe. Araç Focus 2.5 TDCI. Yol sesi alan bir araç. Lastikler bilindiği üzere 205/55/16. Sizce aşağıdaki 3 markadan hangisini tercih etmeliyim. Lastik ömrü ve sessizliği önemli. Goodyear EfficientGrip Performance 590 TL Continental ContiPremiumContact 5 648 TL Michelin Primacy 3 677 TL
  4. 1.2 TSİ DSG Polo alın. Panaromik sunroof ekletin. Sürüş konfor paketi vs. geçen hafta bayide böyle bir araç gördüm. Bir de led farları vardı. Şuan baktığımda Lounge diye bir Donanım paketi ile de satıldığını görüyorum. Gayet yeterli donanıma sahip. Sportif his için Fiesta tercih edilebilir ama Polo sınıfındaki araçlara göre bariz şekilde konforlu. Benim gördüğüm araç ise panaromik sunroof ve bu farlar ile gayet güzel duruyordu. Sadece farın fotoğrafını çekmiştim ekliyorum. Kısa ve uzun hüzmelerde led kullanılmış.
  5. Hız felakettir sözü ile başlayarak deneme amaçlı Konya-Aksaray arasında 2010 tdci focus sedan ile düz yolda 230km görüldü. Yol 100km boyunca düz ve boş olsa bile bence daha fazla gitmezdi. Ayrıca Adana-Konya istikametinde bulunan otobanda Pozantı ve tünellerden sonra hafif eğimli yolda 240km görüldü. Yakıt tüketimi mi ? Anlıkta sabit hızla giderken 16ları gördü. Ortalama sıfırlanıp 50km gibi bir mesafe katedildikten sonra 11 litreydi.
  6. Yakup bey bende bunlardan almıştım. Tam tarih hatırlamıyorum geçtiğimiz Ramazan ayının ortalarıydı. Geçenlerde arabayı bakıma götürmek üzere otoparka indim arabayı çalıştırdım duvardan iki farın çalıştığını görebiliyordum. Arabayı servise bıraktım. Bir saat sonra abi sağ farın patlak diye aradılar. Nasıl olur dedim anlam veremedim. Siz takmayın ben yenisini alır takarım o ampuller normalden biraz farklı dedim. Nitekim kafalarına göre değiştirmişler. Arabayı Servisten kardeşim almıştı bende fazla uzatmadım meseleyi. Bu farları alırken ford'larda fazla dayanmadigini okumuştum. Şimdi eceliyle mı öldü yoksa servistekiler bir operasyon mu yaptı bilemiyorum Aydınlatmasından çok memnunum. Hayırlı uğurlu olsun. Konu da çok faydalı olmuş. Ben degisim yaparken o iki siyah clipsi bulana kadar epey uğraşmıştım
  7. Daha iki gün önce tdci TITANIUM sedan dizel 62bin TL'ydi ya. Akıl mantık almıyor gercekten. Biz 2013 modeller düşsün diye beklerken adamlar ona bile 5 bin lira fark koymuş. Ne vergi ödermişiz ya doymadılar...
  8. Bunlar varya insafsız, vicdansız.. Focus 1.6 tdci TITANIUM 12 milyar fark nedir ya.
  9. Çok basit aynı zamanda komik bişeymiş. Ben ampulü değiştirirken kuzenim düğmedeki tellerle oynamış çok az da olsa eğilmiş. Böyle olunca temas etmesi gereken yerlere değmiyormuş. Bende durumu bilmeyince kusuru kendimde aradım biyerlerde sigortalar attı galiba diyordum bugün kuzenim telle oynadığını söyleyince açtım baktım bir iki denemeden sonra eskisi gibi oldu. Kurcalaya kurcalaya öğreniyoruz işte yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi forumlar. Hayırlı iftarlar.
  10. Evet değiştirmeden once çalışıyordu. Tekrar kontrol edeyim. Tesekkurler.
  11. Merhaba arkadaslar. Biraz once arabamın iç arka tavandaki ampulünü değiştirdim. Fakat soyle bir sorun oluştu. İsik sadece düğme ortadayken yanıyor. Diger iki konumda isik kapali. Kapıların acik kapalı olmasına da tepki vermiyor. Konuyla ilgili tecrübesi veya bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
  12. Arkadaslar konu cok farklı yerlere gidiyor amac hız degil. Son hızdan ve yakıt tüketiminden bahsettik o kadar.
  13. Pozantı'dan inişe geçtiğinizde gaz pedalı ile pek ilişkiniz kalmıyor. O sebeple ortalama tüketim hızlı şekilde düşüyor. Bir defasında Adana'dan Konya'ya acil gelmem gerekiyordu gece 4 gibi çıkmıştım gaz pedalı döşemeye yapışık geldim pozantıya tırmanış hariç 190ın altına düşmedim,ortalama 8.5ti geldigimde. 1saat 50 dakika sürmüştü. 2010 focus da 220nin üstüne çıkmıyor düz yolda. Çok uğraştım ama orada duruyor. Limit falan mı var acaba? Focus 3te o hızlara çıkamıyorum çünkü yanımda annem ve babam oluyor, ibre 140a gelince akılları çıkıyor ama focus 3 eskisine göre çok daha güven verici.
  14. Öncelikle 2010 model aracım 87 binde. Km fazlaca yapılıyor yani. Şehir dışı yolculuk fazla olduğu gibi Konya'da biyerden biyere gitmek için de çok uzun mesafeler katetmek gerekiyor. Depoyu dolduralı 1 hafta anca olmuştur herhalde. Sadece şehir içi 720 km olmuş durumda. Bunlar çok mesele değil ben araba satmayı seven bir insan değilim. Alıcıya derdimi anlatacağıma anahtarı kardeşime veririm o kullanır. Golf'un motoru konusundaki tespitiniz doğru ise beni soğutursunuz VW ailesinden Focus'un motoruyla bir sorunumuz yok. Motor revizyonunu bir kenara bırakıp leon'u incelemeyi düşünüyorum. Hiç degilse aklımdan çıksın. İ30 albenili duruyor ama bence beş para etmez. O markanın araçlarında en azından benim bindiğim araçlarında konfor sıfırdı.. Ceed konusunda kia'dan genelde memnuniyetle söz ediyorlar. Onu da araştırmak lazım
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.