Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

İlker İstengel

Üye
  • Toplam İleti

    19
  • Katılım

  • Son ziyaret

İlker İstengel Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    Focus 1.6tdci 2013 Trend
  • Meslek:
    Makine
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

İlker İstengel's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter

Recent Badges

3

Toplam Beğeni

  1. İstanbul da sabahları hava sıcaklığı 4-6 derece ve havalandırmayı açınca trafikte benim arabada da aynı durum var. Bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Zaten ön ızgaralar kendini kapatıyor ve motor ısınana kadar kapalı kalıyor. Şimdi gelelim motor sıcaklığının düşmesine: İlk 15 dk boyunca düşme çıkmalara pek aldırma çünkü motor bloku ve çevresindeki elemanlar hemen ısınmıyor. Havalandırmayı açmadan gideceğin yere kadar git aynı sıkıntı gene oluyor mu ? Motor suyunun tamamı antifriz ise ısınma geç, soğuma erken yaşanıyor. Motor suyunda azalma var mı ?
  2. Mesut bey öncelikle aracınızdaki sıkıntının en yakın zamanda geçmesini diliyorum. Aynı şey benimde başıma geldi zamanında araç 145.000 km idi. 4 enjektöre de bakım yaptırdım ve bakım sonrası kalibrasyonu kayboldu. Gaz pedalında bir aşırı hassasiyet oluştu. gaza basınca şahlanma ve bırakınca aşırı bir kapaklanma oluştu. Kalibrasyonunu yetkili serviste yapıldıktan sonra her şey düzeldi. Ustanız güveniyorsanız yapılabilir sonuçta baya maliyetli bir iş fakat kalibrasyon için yetkili servisi tercih etmenizi tavsiye ederim. Her şey için genede tecrübeli bir servise gitmeniz daha sağlıklı olacaktır. Açmış olduğum konuları incelerseniz enjektörlerin önce ve sonra hallerini de görebilirsiniz.
  3. garanti dışı kalır aracın her şeyi elektrik ve elektronik durumda buna bağlı olarak servis 1000 tane kıllık yapabilir.
  4. %100 kapalı bir sisten değil. Uzun zaman içerisinde kayıp oluşması normaldir.
  5. Çok geçmiş olsun. İstanbul da ki sanayilerde bunu yaparlar diye düşünüyorum. Hatta bu işe arge si ile destek verebilecek birilerini tanıyorum. Aracı yaptırmadıysanız tavsiye edebilirim.
  6. Araç PC bağlandı MAF Sensörü hatası vermiş. Temizlendi sonra Hata kodu silindi ve Araç üzerinde MAF tekrar ınstall edildi. İşlem biraz karmaşık ama şöyle bir şey: kontak açıp araba çalıştırılıyor sonra, Frene basılıp aynı ayak ile gaza basılı 3500 devire gelip sonra 3000 e sonra 2500 sonra geri 4000 e geri çıkıp 1-2 bekleniyor ve rölantiye bırakılıyor ayaklar çekiliyor... debriyaja da basılıp 3 pedala aynı anda kasılarak stop edildi. Sonuç: şuan araç düzeldi aynı sıkıntıları tekrar yaşamam ve aynı hata kodu çıkarsa bilgisayar da MAF sensörünün değişimi gerekecek. Pazartesinden beri 50km yol yaptım ve bir problem yok
  7. Söyledikleriniz de haklı olabilirsiniz. Yüksek devirler yani 2500-3500 arasında da bu durum geçerli olabilir fakat hissedilmiyor ve araç arıza durumuna düşmüyor böyle bir durumda.
  8. 7000 km önce değiştirildi mazot flitresi.
  9. Devir saati içerisindeki gösterge motor arıza göstergesidir. Soğutma sistemi göstergesi değil ki. Soğutma arızasında aşağıdaki görseli görmez miyiz ?
  10. Merhaba, Aracımı genellikle işten eve giderken günlük ortalama 30-40km kadar şehir içi aktif olarak kullanmaktayım. Araçta daha önceden yapılan işlem: 3 ay önce dpf temizlendi. 5 ay önce enjektör bakımları yapıldı. Kalibrasyon servis tarafından yapıldı. 7000 km önce bakımda olan her şey değiştirildi. yağ, hava ve bütün filtreler. Focus 2013 trend aracım 152.000 km de. 1.6 tdci 90hp 01.12.2017 22 lt. mazot aldım. (İstanbul / Kozyatağı E5 Total İstasyonu) Eve giderken bir kasis üzerinden normal bir şekilde geçtikten sonra önce " Fren Ampül Arızası " verdi. Klasik olarak yenisini aldım ve değiştirdim. Fakat sonrasında her şey normal idi. (veya ben öyle zannediyordum) 02.12.2017 Akşam Ataşehir' e gittim arabamı kapalı otoparka çektim 2 saat sonra bindim ve seyir haline başladım. Yolda giderken aracı anlık tekleme yaptığı fark ettim. Tansiyonum mu düşüyor acaba bu sallantıda nedir dedim. Kendimden emin olduktan sonra arabayı 3. viteste sabit 2000 devire getirdim ve 1-2 dk sonra "motor arızası servis..." ikazı verdi. Uygun bir yere çekip Stop ettim. Biraz bekleyip tekrar çalıştırdım. Arıza geçti. Sonrasında gene sabit bir devre getirip 1-2 dk sonra gene aynı "motor arızası servis..." ikazı verdi. gene stop edip bekledim. çalıştırdım geçti. 3. kez denedim gene aynı durum oldu ve kalıcı olarak motor arıza lambası yandı. Aracı eve götürüp park ettim. 03.12.2017 Sensörlerden şüphelendik söküp temizledik. bu sensörler sıra ile şöyle: Hava Debimetresi Emme Manifolt Basınç Sensörü Egr Vakum Subabı 04.12.2017 Şuan gelinen durum/netice şöyle: agresif olarak sürüşte herhangi bir arıza ile karşılaşmıyoruz. Sabit devirde gene aynı şey olmakta yığılma veya anlık bir motorda güç kaybı yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak böyle bir durum yaşamış tecrübe edinmiş veya tecrübeli/usta arkadaşlarca bilgi rica ediyorum.
  11. Merhaba, Bir kaç parça hakkında fiyat rica edebilir miyim.

     

    Araç 2013 Focus RENK 

     

    Sol ön davlumbaz -

    Ön alt deflektör -

    Alt muhafaza -

    Ön tampon -

     

    Mazot Filtresi -

    Hava Filtresi -

    Polen Filtresi - 

    1. ER-OL Otomotiv

      ER-OL Otomotiv

      Araç 2013 Focus RENK 

       

      Sol ön davlumbaz -40 eşdeğer

      Ön alt deflektör - 35  eşdeğer

      Alt muhafaza -  75    eşdeğer

      Ön tampon -  145   eşdeğer

       

      Mazot Filtresi - 75 orijinal

      Hava Filtresi -  40 orijinal 15 eşdeğer

      Polen Filtresi -  45 orijinal 15 eşdeğer

    2. İlker İstengel

      İlker İstengel

      Sipariş için ne yapmamız gerekiyor ?

  12. Enjektörlerin bakımını yaptırdım. Öncesi ve sonrası aşağıda bulunan resimlerdeki gibidir. Bakım ve testten sonra araçta çok acayip şeyler yaptığını gördük. Fakat kalibrasyon için araç şuan Otokoç Ford yetkili servise bu sabah bıraktım aracı. Bunlar: Gaz tepkimesi aşırı hassas oldu Gaza bastığınızda kafa kaldırma Gazdan ayağımızı çektiğimde 1 saniye sonra gazı kendi bırakıyor ve araba öne kapaklanıyor. Rollanti de sarsıntı titreme Rollanti de dengesizlik 0.9 ve 1 arasında gezinme Aracı geri viteste geri sonra ileri yaparken kendiliğinden gaza basma (BAZEN YAPIYOR) ÖNCESİ SONRASI
  13. Serkan Bey Aracım 95 lık
  14. Yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Araç 95hp 4 adet enjektör gerçekten güzel fiyat 1600TL şuan 4 adet 3200TL civarında sıfır fiyatları var. motor rölantide kusursuz çalışıyor. Kalkışlarda sirkeleme hiç bir sıkıntı yok. 1000km dir denk gelmedim öyle bir duruma. Şöyle bir yol izlemeye karar verdim. 1- Önce enjektörlerin bakımını yaptırmayı düşünüyorum. Arıza varsa zaten burada ortaya çıkacaktır. (temizlik, test...vb.) 2- Sonra katalizör egzozcuda söküp temiz temizletmek.
  15. takım olarak (4 adet) enjektör tamire girer ise 600-1200 TL arasında değişiyor. Sadece enjektör temizliği 200-400 TL arasında. Katalizatör temizliğine gidilirse oda iki türlü. 1. %100 temizleme maliyeti 500-800 TL arasında değişiyor. 2. %80 temizleme katlı ile devir 4 e getiriliyor 30dk boyunca 200 TL (tavsiye etmem)
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.