Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mustafa Nural

Üye
  • Toplam İleti

    53
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mustafa Nural tarafından yazılan her şey

  1. Değerli arkadaşlar, Ford mondeo aracım 5. Kez yağ değişimi gerekli arızası verdi. Serviste yağ değişti. Ama ben mondeo dizel motor aracın hatalı üretildiğini belirtmek istiyorum. Değişimi istedim. 2016 modelin 2017 model ile değişim için Ford otosan yetkilisi çağla hanım 45 bin Türk lirası (10.000 dolar ) istediler. Ben ne kadar değersiz bir araç almışım ki değerli olan 2017 modeli için 10000 dolar para isteniyor. Ford bir kez daha hata yaptı. 1.6 tdci 115 ps motora sahip mondeo dizel partikül filtresi yüzünden rejenarasyon tam gerçekleşmediği için yağda artma oluyormuş. Bir mühendislik abidesi. Egzos filtresindeki yakıt geri kartere geliyormuş, yağı bozuyormuş. Çözüm ne? Çevre yola çık bas bit şey olmaz... Mondeo sahipleri bunu iyi okusun." 2, 3 günde bir arabayı çevre yola çıkıp 3500 devirde sürmelisin." Ben bunu yaptım yine arıza verdi. Aklım almıyor artık. Üretim hataları: 1. Dizel partikül filtresi doluluk oranını gösteren bir gösterge uyarı yok. 2. Motor yağ ömrü bölümünde kalan yağ ömrü göstergesi boş. 3. Motor yağ çubuğu hiç okunaklı anlamlı değil. Max min nokta belli değil. 4. Motor yağına mazot karışıyor. Bu ayıplı mondeo piyasada durduğu ve müşteri memnuniyeti adına enayi yerine koyan otasanla mücadele edeceğim. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.
  2. --3 dakika sonra eklendi-- Benim araç eylülden sonra yine yağ değişimi uyarısı verdi. Bu 5. Kez oluyor. Herhafta sonu çevre yola çıktım ama yine uyarı çıktı. Artık servise bırakacağım. Ben kronik bir şey olduğunu düşünüyorum. Ayıplı motor veya hatalı bir durum. Genel Merkezi de arayacağım. Arabayı değiştirmelerini isteyeceğim.
  3. Lastik basınç sensörü 4 jantta da görünebilir yapan bir arkadaş var. Donanım haber forum, mondeo severler bölümünde paylaşımlar var. Biraz cesaret ister bu iş.
  4. Teşekkürler hocam. Anahtarsız çalıştırma var. Daha önce bunu yaptığımda uyarı yazısı silindi. Fakat servise girdiğimde arıza kodu yine okundu. Yani uyarıyı görmemizi önlüyor. Ama bu uyarı hala hafızada. Motor sağlığı için yağ değişimi gerekli oluyor.
  5. Daha önce de yazmıştım. 1.6 tdci 115 ps aracımda yağ değişimi gerekli, uyarısı üçüncü kez oluştu. 21 bin km de olan araç dizel partikül filtresi yüzünden rejenarasyon tam gerçekleşmediği için yağda artma oluyormuş. Ama çözüm dedikleri 10-15 günde bir arabayı çevre yola çıkıp 3500 devirde 15 dk kesintisiz sürersen sıkıntı olmaz. Ben motor ve yazılım ile ilgili sıkıntı olduğu kanaatindeyim. Ford bunu kabul etmeli. Bu motorun kullanıcı için yeterli gücü veriyor bence. Bu konuda tatminkar. Ama bu yağ değişimi gerekli uyarısı ile birlikte servisteki arıza kaydı beni çok düşündürüyor. Başka marka ve modellerde bu problem var mı? Yarın soluğu serviste alacağım.
  6. Yılın arabalarının yeri pek iyi durmuyor. Fiesta yenisi olmadan fark yaratmayacak gibi. Kuga içi eski, mondeonun adı bile yok. Hondanın durumu iyi olması lazımken, o da gerilerde. Cx60 bile güzel rakamlara ulaşmış. Avrupa şartları ise bize göre farklı. Emisyona göre vergi alınmalı. Ford, yenilikçi tasarım ve teknolojik gelişmelere ayak uydurmalı.
  7. Döşemecioğlunun sahibinden çok fazla ilanı var, mondeo için bulamadım. Hava yastığına uyumlu kılıf ilanları var. Ankara'da olmak lazım Mondeo da hava yastığı koltuk içinde mi? En kullanışlı kumaş diyorsunuz galiba.
  8. Teşekkürler İlker bey, Filiz hanımdan almıştım. Yardımcı oldu kendisi.
  9. Hocam süet terletir mi? Deri koltuk hiç kullanışlı değil diyenler çok. Sizin ki kaliteli mi, uyum sağladı mı?280 tl imiş.
  10. Evet ordan almıştım. Oto koltuk kılıfı taktırmak istiyorum. Tavsiyelerine ihtiyacım var. Siyah kılıf yazın terletecek gibi duruyor.
  11. Yakup bey, dikkatimden kaçmış. Eski araç kalmış. Kusura bakmayın, buraya yazmak zorunda kaldım.
  12. Cem bey araç 14.000 km de. Dün yine aynı uyarıyı verdi. Motor yağı bu kadar sıkıntı çıkarmasını anlayamadım. Cevreyolda yüksek devirde kullanmama ragmen aynı problem tekrar etti. Acaba Fordun kullandığı yağ konusunda sıkıntı olabilir mi. Bir de uyarıyı sıfırlama ile uyarı silindi. Tabi bu hafızadan silinmemiştir. Servisi suçlamıyorum ama bunda marka model de yokken neden severek aldığım mondeoda böyle bir şey oldu. 1.6 tdci lerde kronik bir sıkıntı mı?
  13. Kuga'yı bekliyoruz bakalım. Titanyum için ötvsiz Net fiyat tahmini ne olur?
  14. Bu temizlikten sonra trafiğe çıkmak istemem vallahi,
  15. Bence sağlam rakip 208 gibi duruyor. görünüşe gelince yeni fiesta makyaja ihtiyaç duyar gibi. ön far değişmeli
  16. Şehir içinde de 20 dakikalık sürümde de kurum meydana gelir o zaman. Yağ çubuğu 15 cm uzunluğunda ölçü yeri var. Yağ tamamen o sarı çubuğu doldurmuş durumdaydı.yani yağ seviyesi gözle görünür şekilde yüksekti. Servis garantiden yağı değiştirdi. kurum yağa zarar veriyor demekki Cem teşekkür ederim.
  17. Mondeo 2016 model aracım 8000 km de yağ değişimi hatası verdi. Usta " şehir içi kullanımdan ve dur kalk kısa mesafe kullanımdan dolayı, dpf kendini temizleyememekten dolayı yakıtı enjektörlere fazla gönderir, bu sebeple yanmayan yakıt motor yağına karışır. Yağda artma görülür. yağda bozulma olur. sisteme yağ değişimi uyarısı düşer. herhafta çevre yolda 3000-3500 devirde 15 dakika aracı kesintisiz kullanmanız gerekmektedir." Sonuç olarak yağ bakımı garantiden yapıldı. Yağ numarasını hatırlamıyorum. 1 -siz yağ ve yakıt karışımı konusunda teknik olarak ne söylersiniz? 2- çevre yola çıkma ve dpf manuel olarak benim temizlemem bana biraz acayip geldi. Çaresiz bunu uygulayacağım. yılda 52 kez yapmam düşündürücü 3- ülkedeki yakıt kalitesi düşük olduğu söyleniyor, Dizel katkısı kullanmak gerekli mi, zararlı mı?
  18. Kış lastiği değişimi yaptım. 235 45 r18 lastik ölçüsüne 225 45 R18 Michelin taktırdım. Km hesaplanmasında ne kadar değişiklik oluyor? yakıt tüketimi şehir içinde 6.2 litreye düştü. Lastiğin değişim oranı %1.33 gibi gözüküyor. Km saatinde sapma olduğu için mi yakıt tüketimi düştü, uzmanlarım ne dersiniz?
  19. 2017 den önce, şuan bu araçlar satılıyor, usa da model yılı nasıl belirleniyor? Otomatik 1.5 dizel ve hibrit versiyonu gelebilir mi?
  20. Yakup bey sizin deneyimlerinizi istisna olarak mı görmek lazım? Kullandığınız lastiklerde başka sıkıntı oldu mu
  21. Teşekkürler hocam. Çok hassas bir konuda bu kadar ayrıntıyı yaklamanız gerçekten takdire şayandır. Ben 15 inç Focus ta lassa ve Bridgestone kullanmıştım. Bridgestone gayet iyiydi. Ebat büyüyünce ince eleyip sık dokumak gerekiyor.Uzunmış yıllar ve daha güvende hissetmek için markalar belli. kolayoto.com adresinden netten lastik almak güvenli midir? goodyear gen 1 orada uygun.
  22. Hocam lastik konularını okumaktan içim bunaldı. Ya bu testler gerçeği yansıtmıyorsa, manipülasyon varsa? Ben Falken lastiği değerlerini beğendim. Çünkü fiyatı 340 tl(235#45#18 inç için) Bir çok yerde conti ve Goodyear ön plana çıkıyor. Goodyear ise 500 tl idi. Bu kadar fiyat farkını vermeye değer mi? Saygılar sunarım.
  23. --1 dakika sonra eklendi-- Serdar yaman bey, jantlarınız güzel olmuş. Orjinal mı? Lastiği beğendiniz mi?
  24. Selamlar herkese, kış lastiği konusunda önerisi olan var mı? Benim aracın jant 235 45 18 yukarıdaki resmin aynısı. Falken iyi midir, petlas nasıldır?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.