Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

osman ünal

Üye
  • Toplam İleti

    300
  • Katılım

  • Son ziyaret

osman ünal Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    Yok
  • Meslek:
    Emekli
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.527 profil görüntüleme

osman ünal's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Very Popular Rare

Recent Badges

124

Toplam Beğeni

  1. İlk kez aklıma geldi çekeyim dedim. 10K olunca yakalayacaktım ama yine unuttum.
  2. Aynanın size bakan tarafındaki sensörün üstüne siyah bant yapıştırırsanız kararma devre dışı kalır.
  3. Parça değişimi değil de sanki işçilik veya tamir parası gibi geldi bana.
  4. El freni olma ihtimali var, el frenini indirip öyle deneyin.
  5. 70db(A) ciddi gürültü demek bizim telekomünikasyon sitemlerin olduğu bölümde bu seviyede ses oluştuğunda kulaklık takmadan girilmez.
  6. osman ünal

    Grey Market Araçlar Hk.

    Tamamen bilmediğimden soruyorum, vatandaşın biri sıfır aracı aldı yurt dışına gezmeye gitti araç yurt dışında arıza yaptı veya Almanya dan aldı Türkiye ye geldi, bu durumda garanti hikayemi yani.
  7. Önce segmentler eşitlenmeli, Mondeo mu, Passat mı, Focus mu, Jetta mı veya başka c sınıfı mı.
  8. Şöyle anlatmaya çalışayım, yoğun trafikte durdunuz araç boşa aldı, frenden ayağınızı çektiğinizde araç 1. vitese geçip ilerlemeye başlıyor bu sırada hafifçe gaza dokunuyorsunuz, araç 5-10 metre gitmeden hemen 2 ye geçiyor trafik yoğun olduğu için gazdan ayağınızı çektiğinizde veya çooook hafif gaza dokunmaya devam ettiğinizde hız çok düşük olduğu için araç 2. viteste sürekli yarım debriyaj yapıyor. Ben bunun için çok yoğun trafikte manuel kullanma taraftarıyım, hafif hafif akan trafikte manuele alıp kendiliğinden 2. vitese geçmesine engel oluyorum, zaten şöyle bir güzellikte var manuel kullanırken kendiliğinden vites yükseltmesi yapmıyor(red line a kadar denemedim) fakat vites düşürmesi gerekiyorsa kendiliğinden düşürüyor. 2008 veya 2009 yılından beri dsg kullanıyorum demiştim şimdiye kadar tamamında bunlara dikkat ettim hiç birinde dsg patlamadı belki de ben çok kısmetliydim, hatta ilk kullanmaya başladığım 1.4 tsi dsg nin canını çıkarıyordum.
  9. Hayırlı olsun, sürekli yetkili serviste bakım yaptırın 3 kez de bozulsa garantiden hallediyorlar bu konuda kafaya takılacak bir şey yok. Kullanım esnasında biraz dikkat etmek, olası problemlerin oluşmamasına veya gecikmesine sebep olacaktır. Çok sıkışık trafikte manuel kullanmaya çalışın araç sürekli 1-2 arasında gidip gelmesin, ayrıca bu şanzuman her neden ise tekerler döner dönmez 2. vitese geçiyor ağır ilerleyen trafikte bu şekilde sürekli kullanılırsa yarım debriyajda kalıyor buda balatanın erken bitmesine ve titremelere yol açıyor. Yokuş yukarı durmak gerektiğinde aracı gaza dokunarak dengede tutmaya çalışmayın doğrudan frene basın kavramanın en büyük düşmanı bu. Mekatronik arızalarını çözdüler yenilerde artık bu problem oluşmuyor. Araç durduğunda hiç bir şey yapmayın D de dursun zaten kendisi boşa alıyor. Ben 2008 veya 2009 dan beri dsg kullanıyorum henüz bozulan olmadı üstelik hepsinin şirket aracı olduğunu da belirteyim, yapılan yorumların bir çoğu kulaktan dolma hikayeler çok fazla dikkate almayın, son olarak bu şanzumanın baskı balataya sahip olduğunu bilmeli ve bir gün bu balatanın değişmek zorunda olduğunun farkında olunmalı. Edit; Garanti bitince satayım derdine de düşmeyin, 2 ay evvel arkadaşıma ait olan 2009 A3 ün mekatronik arızası oluştu garantiden yapıldı, garanti sonrası da servise devam ederseniz sıkıntı yaşamazsınız.
  10. Hımmm dizelmiş şimdi oldu. Birde şöyle bakmak lazım, sıfırı 77.500 olan arabanın 2012 si 60.000 bine satıldıysa iyi müşteri bulunmuş. Ha bu arada araya birde dsg sıkışırsa iş değişir.
  11. Orada bir hata var bence ben 2014 ün sonunda sıfır 1.2 comfort dsg golf ü 63.750 ye aldım.
  12. Siz işbir e gidip yatakların hepsi hakkında fikir alın en sağlıklısı bu oluyor, işbir in fiyatları yüksek tek kişilik visco yataklara şimdi baktım 1500 civarından başlıyor 3500 e kadar gidiyor.
  13. 5-6 ay evvel işbir den visko aldım rahatlık varmış, gerçi biraz pahalı ama verdiği konfora değiyor, uzun süredir dinlenmiş sırt ve bel ağrıları olmadan uyanıyorum. İlk 1 hafta 10 gün alışması sürdü.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.