Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Turgay ACAR

Üye
  • Toplam İleti

    16
  • Katılım

  • Son ziyaret

Turgay ACAR Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Bursa
  • Arabam:
    Focus 1
  • Meslek:
    Yazılım
  • Cinsiyet:
    Bay

İletişim - Sosyal

  • Website URL
    www.turgayacar.com.tr
  • Skype
    dr_move

Güncel Profil Ziyaretleri

662 profil görüntüleme

Turgay ACAR's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

9

Toplam Beğeni

  1. Ben olsam hiç karışmam Kesinlikle beğenmez aldığınızı Bilgisayar Mühendisliği Doktorası dediniz. Yani işin sonu. Ayrıca DOktoraya kadar gelmiş zaten bana bilgisayar al demeside biraz işkillendirici aslına bakarsanız. Troll de atıyo olabilir Ama yinede bir tavsiye isterseniz Ben Lenovo Y510P kullanıyorum http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-y510p-core-i7-4700qm-24ghz-16gb-1tb-8ssd-156-4gb-w81-notebook-13611.html#ozellikler linkten inceleyebilirsiniz DVD rom yok bilginiz olsun. DVD yuvasında Ekran kartı var. HDD de hybrit 1TB diski var onuda söktüm http://www.vatanbilgisayar.com/crucial-1tb-mx200-serisi-sata-30-internal-ssd-okuma-555mb-yazma-500mb.html bu diski taktım. şimdi kralını tanımam çıkarım esnerim diyor. power'a bastığımda 2 saniye içine masa üstü tam modda önümde. kesinlikle bu konfigürasyonu öneririm. disk opsiyonel kendi diski ile de hiç fena değil.
  2. Bakimlari ayarlari yaptim simdi kesin sonuc belli oldu:) Tam depo 45lt gaz ile 535 KM yol gidiyorum sehir ici 3 kez demedim 5 10 km oynuyor 3 asagi 5 yukari bu kmlerde Valla memnun kaldim
  3. Radyatörün alt kısmında onların röleye benzer bir switchleri var. termistör gibi görev yapıyor. Normalde 2 kademeli çalışır. orada arıza olabilir. Tırnaklar oksitlenme yaşmış yada kırılmıştır. orayla ilgili olabilir.
  4. Benim de başıma geldi yeni. Motor takozlarına bir baktır. Bende de oluyordu. ilkin tak sonrada tarıltı yapıyordu. Aks dediler 2 takım aks değiştirdim. aynı. sonra kulakları değiştirdim. ses kesildi. motoru kucağa almışkende diğer ne varsa baktım elim değmişken şimdi araba pısır pısır gidiyo Aracın özgüveni arttı :D
  5. Ben olsam ortadaki plakalığı doldurtmakla işe başlarım. sonrasında plakayı alt ızgaraya takarım. ama kare değil dikdörtgen plaka daha şekilli olur. Sonrasında ayna kapakları ve kapıdaki ayna korumaları kapı çıtaları kapı kolları dahil alayını Carbon fiber basarım. Yaabiliyorsan direkt carbon fiber yaptır biraz maliyetlidir ama çok iyidir. He dersen para çok aga o zaman kaplama yapacaksın. Ama görünüş biraz bozar. Onunda kolayı kaplama üzerine polyester atacaksın. 2 kat attınmı süper duruyor. Güzelde bir polisaj ve keçeleme yaptınmı orjinal carbona çok yaklaşıyor. Sonra... Tamponun tam lastik önünden delerim yukarıdan aşağıya hava deliği yada gündüz farı gömerim. yandaki kırmızı focus yazısını kesinlikle kaldırırım. Farları sökerim içini komple mat siyah yaparım sadece yansıtma yapan yerleri crome bırakırım. (Aslına bakarsan söker atarım koç gibi angel takarım. :)) Farların alt kısmına parklara bağlı gizli şerit led atarım üzerindeki mikayı da çizerim led yandığında çiziklerden ışıkla çizdiğim şekil çıkar. Sticker fena değil ama arka kapıyada uzanıyorsa iyi durur sadece ön kapıda varsa gerek yok. illa sticker dersen tribal atarım. Gibi gibi. Tabi bunlar benim fikrim. ama sadece önden görünüşle bunları diyebiliyorum. Bir kaç açıdan olsa çok daha farklı da düşünebilirim. Şekil şemal işi Zevk, cesaret ve para işi zaten. Birazda beceri gerektiriyor. Cuztom bir araç istiyorsan bir çok şeyi kendin tasarlamalısın zaten. biraz esinlenebilirsin ama arak hoş durmuyor. parçaları çizersin kalıbını yapar dökersin. ozaman işte mis hem zaman öldürme hemde zevk alma doruğa çıkıyor.
  6. Aslına bakarsanız öyle değil. Bakımlarını bir yapalımda bakalım nedir ne değildir ortaya çıkacak.
  7. Arkadaşlar merhabalar; benim aklıma takılan bir durum var. Aracı yeni aldım bakımlarını falan yaptırmadım. bunu ilk olarak belirtmek isterim. Yakıt sarfiyatı konusunda bir sorum olacaktı. aracı ilek aldığım gün LPG fulledim. 45LT yaklaşık 80TL kadar gaz aldı. araçla gezmeye başladım. 400 KM kadar gittim aynı istasyondan tekrar gaz aldım. 50TL lik gaz aldı. yine fulledim. şimdi gezdim 270 KM yol gittim gaz bitti. Bakımları yapılmadığı için bir anormallik olabilir. net bilmiyorum aracında huyunu suyunu. Normal koşullarda LPG ile kullanan arkadaşlar sarfiyat konusunda bilgi verebilirler ise memnun olurum. Tam depo ile ne kadar KM gidiliyor KM de ne kadar yakıyor gibi. Teşekkürler.
  8. Işığın daha iyi olduğu bir yerde daha farklı açılardan kaliteli bir kaç fotoğraf çekebilirsen sana yardımcı olabilirim. Mesela aklındaki jantları da koyabilirsin. Fotoğraf daha etkili olur. Görseller oldumu biraz daha aydınlatııc olur. Birde araca eklememi yapmaka istiyorsun? Mesela sadece tampon eki spoiler gibi eklemelerle mi yoksa farklı modifikasyonlarda olabilir mi? (Kaput yada çamurlukları kesmek gibi ) Mesela benim aklımda çamurluklara canavarla dalıp aklımdakini yapmak köpek balığı solungacı gibi bir durum. şimdi onun tasarımını yapıyorum. 3D bitsin olmadı orjinalini söküp kendi yaptığımı takacağım
  9. 16" 195 alırsan 50 yanakla sürtme yapmaz. 205 sürtebiliyor en azından kasislerde kesin sürtüyor. benim eski araçta arkalar 195 önler 185 di. çokta memnundum hafifte kamber vermiştim gayet şekil olmuştu.
  10. Amin cümlemizi inşallah
  11. Arkadaşlar merhabalar; Foruma üye olmasebebim olan aracıma bu gün kavuştum. Daha bu sabah aldığım aracımın sevincini sizlerle paylaşmak istedim. 2004 model Comfort 197.000 KM de gayet temiz bir araç.
  12. Arkadaşlar merhabalar; Bursada eskiden biliyordum uzun süredir uğraşmayınca benim bildiğim yerlerde yeller eser olmuş. Bursa merkezde fiber işi ile uğraşan Carbon'da olabilir.çizdiğim tasarımları ürüne dönüştürebilecek yada elindeki arşivi güçlü olan fiberci arıyorum. Tampon kaput vs herhangibir aksamı istediğim şekilde yaptırabilmeliyim. işçiliği iyi olan bir yer tavsiyeniz adresi ile birlikte verebilirseniz memnun olurum. Teşekkürler.
  13. Önceki aracımda test için yapmıştım. ufak bir devre tasarımım vardı. RFID mantığı gibi çalışan hatta bu benzinliklerde personel tanıtılan anahtarlıklar (Onlar RFID dir) gibi fakat tek farklı tarafı anahtarlığın içinde de araçtan bağımsız bir devre olmasıdır. (Tasarımı bana ait) anahtarlığa aynı RFID ler gibi kodlarını yüklüyorsun sonrasında da araca da yüklüyorsun. bu mantıkta bu bankaların şifre matik olayları varya anahtarlama sistemi oradan aklıma geldi de bu şekilde yaptım hem paylaşımı kolay extra yük getirmiyor(yazıcın yoksa yapamazsın yazıcısında da şifrleme mevcut önüne gelen kopyalayamaz yani ) Sonrasında bunun araç içinde bir karşılığıda mevcut çünkü temas olduğunda yada yaklaştığında devredeki şifreyi çözüp sana buttonu aktif etsin. sonrasında buna güzel bir yuva yapıp anahtarını da oraya taktın mı mis gibi çalışıyor. Hatta bira ileri götürüp araca 2 metre yaklaşında kilitler açılıyor uzaklaşınca kapanıyordu. Vitesle alakalı bilgim olmadığı için de onu boşa aldıramadım aldırabilseydim aracıda yaklaşınca çalıştıracaktım. Yardıma ihtiyacı olan olursa mantığının nasıl olduğu konusunda paylaşımda bulunabilirim. Resim atamıyorum kusura bakmayın genelde bir gaza gelme ile başlarım yapar çıkarım alışkanlık yok aslında olsa ne güzel resimli de anlatırdım. Allahtan kodlarım mevcut programını atabilirim Piclerin. Mevcut aracımı sattım yenisini alana kadar da yenilikler ile uğraşıyorum yeni aracı aldığımda daha farklı şeyleri de içinde barındırran bir uygulama yapma planım var. bakalım hayırlısı
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.