Yeni Corolla ile Toyota yeniden Türkiye’ye dönüyor. 150 milyon Euro’luk yatırımla Corolla, 52 ülkeyeTürkiye’den ihraç edilecek
Yeniden Adapazarı’nda üretilmesine karar verilen Corolla 11.neslinin Avrupa tanıtımı İstanbul’da yapıldı.
%88'i yerli olacak yeni Corolla’da, Toyota Touch 2’nin, 6.1 inç 800 x 480 çözünürlüklü WV GA dokunmatik ekranı bulunuyor.
Bu sistem radyo, CD/ MP3 çalar, Bluetooth, cep telefonundan müzik dinleme, USB vasıtasıyla müzikçalarlar ile bağlantı gibi özellikleri bir arada topluyor. Geri görüş kamerası sistemde standart olarak sunuluyor.
Yeni Corolla 4620 mm uzunluğunda, 1775 mm genişliğinde ve 1465 mm yüksekliğinde. Bir önceki nesile göre 80 mm daha uzun, 15 mm daha geniş ve tavan yüksekliği 5 mm daha alçak. Corolla’da Kolay Akıllı Park Destek Sistemi olan SIPA (Simple-Intelligent Park Assist) ile ön ve arka yan tamponlar üzerinde bulunan sensörler kullanılarak sürücü çok daha dar alanlara otomatik olarak paralel park edebiliyor. Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız almak iddiasındaki yeni Corolla’da gövdenin bazı bölümleri daha hafif metal kullanımı ile sağlamlaştırılmış. Daha hassas elektronik direksiyon sistemi ile ise direksiyon hâkimiyeti ve duyarlılığı da artırılmış. Yeni Corolla ikisi benzinli bir de dizel olmak üzere dört farklı motorla üretilecek. 99 beygirlik 1.33 litre ve 132 beygirlik 1.6 litre Valvematic benzinli ile 90 beygirlik 1.4 litre D-4D dizel iç pazarda satılacak.
Üzgünüm ama Kore'liler bu işi daha iyi yapıyor...