Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

aks körüğü


Ali Taner

Soru

Merhaba,

2012 model 1.6 dizel, manuel vites focus III sahibiyim. 45.000 bakımında enteresan bir şey yaşadım, görüşlerinizi öğrenmek isterim.

Serviste ön sol aks körüğünden yağ aktığı, bu parçanın değiştirilmesi için 3-5 saat kadar işçilik ve 270 lira civarı bir masraf çıktığını söylediler. Arabayı servisten çıkarıp sanayiye götürdüm. Körükte hiçbir sorun olmadığını, fazla yağın tahliye edilmesinin körüğün işlevi olduğu ve servisin beni kazıklamak istediğini söylediler. Ben de güven duyarak sanayiden ayrılıp eve döndüm.

Birkaç hafta geçti ve herhangi bir problem yaşamıyorum ama bazı forumlarda bu yağın şanzımandan eksildiği söyleniyor. Sizin fikriniz benim için önemli. Siz olsanız 10 santimlik dandik bir plastik parçaya 270 lira verir miydiniz?

Teşekkür ederim.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 5 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

63 yaşındaki bey amcaya bu söz yakıştı mı bilemiyorum lakin soru bu ise (aşağıda) gittiğim servise güvenir gerekeni yapardım veyahut parçayı dışardan temin eder uygulardım.

Siz olsanız 10 santimlik dandik bir plastik parçaya 270 lira verir miydiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

45000 kmdeki arabaya kim fazla yağ koymuş olabilir ki? Bu kronik bir sorun, otosandan garanti kapsamında değiştirmesini talep edin bence.

not: kronik olan körük değil keçe, ben de keçe üzerinden yorum yaptım.

Ozan Kar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Eğer yağ Aks körüğünden geliyor ise tabi ki değiştirilmeli.

O körüğün altında insan dirseği misali bir eklem var, nasıl bizim dirseğimiz kıkırdaklar tarafınca korunuyor ve kemiğin kemiğe sürtmesi, yani aşınması engelleniyor ise aynı şekilde o körüğün içindeki yağ da o aktarma ekleminin ömrünü uzatıyor. Eğer körük yırtılmışsa yağ sızacak ve -kuruyan- eklem zaman içinde aşınacaktır. 

Tabi burada soru yağın tam olarak nereden geldiği, şanzıman keçesi'de terleme yapıyor olabilir. Az miktardaki yağ kuşkusuz kabul edilebilir, hatta can sağlığı denebilir ancak belirttiğim gibi yağın miktarı önemli. Eğer sızıntı fazla ise bu defa da keçeye bakmak lazım ... 

Sonuç olarak -uzaktan- ahkam kesmesi zor, birebir kontrol gereken bir durumdan bahsediyoruz.  Kendi adıma konuşuyorum, ben olsam huzursuzluk çekmek yerine o sızıntıya müdahale eder ve tam olarak nereden kaynaklandığını öğrenir + müdahalede bulunurdum.

Not :  "10 santimlik plastik parçası" deyip geçmeyin üstadım, kimi zaman aracımızın ve onunla yolculuk eden bizlerin sıhhati öyle ufak - tefek şeylere bağlı oluyor. 

İyi günler & Hayırlı seyirler dilerim. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Dün arabamı 60.000 yağ bakımına soktum. gerçi km 62.000 de ama olsun. :)

toplamda 350 TL tuttu. İlginçtir araçlarımız aynı ve aracı forkliftle kaldırınca aks körüğünden yağ geldiğini farkettiler. Değişmesi gerekiyor dediler. Garanti 3 ay önce dolmuş. Ama bir kaç görüşme yaptıktan sonra 66 tl ye değiştireceklerini söylediler. Faturada şöyle yazıyor; (aks sağ - sökülmesi ve takılması) (orta aks yerinde) (orta rulmandan ayrılması)

Servis ile tekrar görüşün belki size de buna benzer bir indirim yaparlar. Tabi ki aynı şeyden bahsediyorsak.

servis.thumb.jpg.96d4ca37f9a41357c106ddb

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.