Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus Iii Titanium Makyajlı Mı Yoksa Titanium Makyajsız Mı Alayım? Yardım

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Yakup'un söylemeye dilinin varmadığı şu ... şu anda teşhirdeki araçlar (ve test araçlarımız) bizim -eşek- dediğimiz seri.  

Laf biraz havada kaldı galiba, şöyle anlatayım. Önce Dummy'ler yapılır ... arabaya benzerler ama aslında onlar makettir ve konsept car vs. ayağına fuarlarda vs. gezdirilir. Dummy sökülür, takılır,sökülür, takılır ... sonra da imha edilir. (ya da müze vs. için saklanır ... ama son kullanıcıya verilmez) ardından Job1'lar gelir... bunlar kaza/kırım testlerinde kullanılır, montaj istasyonları adam/saat işçilik hesabını yapsın ve elleri alışsın diye hat dışında (manuel olarak) sökülür - takılır - sökülür ... Job1'lların sonu genelde saPık testlere kurban gitmektir.

Sonra Job2 - 3 vs. gelir ... bunlar az miktarda yapılır, montaj hattının senkronizasyonu ve montaj gruplarının antremanı için kullanılır. Job2'den Job8'e kadar olan araçlar yol/hava/soğuk/titreşim vs. testlerinde kullanılır, iş bittiğinde hala yaşayanlar ise ya yıpranma incelemeleri için fabrikaya geri döner ya da distribütörlere yerel testler için yollanır. (mesela Türkiye spec'li aracın zebra olarak bizim yollarda test edilmesi...)

En son olarak Job9 çıkar, yani eşekler ... bunlar -seri üretimin- ilk araçlarıdır. Henüz tam olarak yeni ürüne alışmamış montaj ekibinin ve kafası karışmış lojistik takımlarının işi mükemmelleştirme çabasıdır. Az miktarda imal edilirler, normal fabrika kalite kontrolleri yerine daha düşük standartlar tanımlanarak kalite kontrolden geçer ve test - sergi - promasyon aracı olarak dağıtılırlar.

...şu anda teşhirde ki makyajlı araçlar -eşek- serisinden. Atıyorum stepnesi farklı marka olabilir, USB port'unu takmayı unutmuşlardır, akü tablası olması gerekenden ufaktır ya da (kısmete) kuZu 10 numaradır. Job9 ya da eşek'ler tamamen şans işidir. Bu nedenle biz onları genelde sıfır olarak pek satmayız, satıyorsak önce iyice bir kontrol ederiz ... ama genelde kendimize faturalar, bir süre kullanır .. sonra ikinci el olarak göndeririz, giderler. 

O zaman bundan çıkaracağımız sonuç, seri sonu üretilen araçlar aslında en sorunsuz ve güvenilir olanları ( mantıken de öyle )  :icon_smile_screwy:

• Yanıt 32
  • Görüntüleme 8,1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Yakup'un söylemeye dilinin varmadığı şu ... şu anda teşhirdeki araçlar (ve test araçlarımız) bizim -eşek- dediğimiz seri.     Laf biraz havada kaldı galiba, şöyle anlatayım. Önce Dummy'ler yapılır .

• Selman Gündağ
    Selman Gündağ

Üstad hiç BMW FOCUS la karşılaştırılır mı? Her zaman her yerde FOCUS. Fazla mı abarttım. Aracı aldım ya ondan olsa gerek:) değerli yorumlarınız için herkese teşekkür ederim. Teşekkür ederim. Bugü

• Değişen ne var diye sormadan önce bu siteyi güzelce inceleyin, genel başlıklar oradaki linkler vs herşeye bakın siz karar verin. Ayrıca çokca yabancı inceleleri de Türkçe yaparak yayınladık mutlaka ba

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

O zaman bundan çıkaracağımız sonuç, seri sonu üretilen araçlar aslında en sorunsuz ve güvenilir olanları ( mantıken de öyle )

Serinin en-en-en sonu değil de (çünkü o zaman aralığında istediğiniz aracı değil de ne bulursanız onu almak zorunda kalırsınız) ama serinin son üretim yılı kesinlikle alınır.

...Otomotiv'de -çocukluk hastalığı- diye bir defacto durum vardır, bebeğin hastanede sarılık kapması gibi tasarım - test sürecinde gözden kaçan eksiklikler özellikle ilk altı ay'da ortaya çıkar. Bunlar teknik bültenler ve geri çağırmalar ile giderilir ama çocukluk hastalıkları ne marka tanır ne de segment. İstisnasız diyebileceğim şekilde herkesi vurur. Ortalama bir aracın 7,000 civarı ana ve 40,000 civarı alt-parçadan oluştuğunu, buna onlarca kilometre kablo, kimyasal, yağ,antifriz vs'nin de eşlik ettiğini düşünürseniz sanırım Murphy'nin en azından bizim sektör için her zaman haklı çıktığını söyleyebiliriz. 

Sonuçta seri sonu da alınır, seri başı da ... ortası da. Her zaman -Sh*t Happen- olabilir, işte o aşamada üreticinin bakış açısı devreye girer. Kimi üretici kıvırır (mesela Land Rover) kimi ise eywallah, halt etmişiz der. 

... ama sizin de belirttiğiniz gibi çok sayıda imal edilmiş, montaj hatlarındaki + lojistikteki kişilerin alışmış olduğu ürünlerde hata daha azdır.  Sonuç : Size katılıyorum. 

not: bir aracın üretimi sonlanıyorsa o araç hem görece daha ucuzlamıştır hem de aksesuar adına tepe noktaya da varmıştır. işte bir alım sebebi daha. 

Yanıtlama zamanı:

hayırlı uğurlu olsun ben de tercihimi makyajsız kasa focustan yana yaptım. 1.6 tdci titanium smart beyaz. yeni kasa için maliyetleri çok yükseltmem gerekecekti. :) yılın ilk günlerinde yeni aracımıza kavuşacağız inşallah.iyi sürüşler dilerim 

fiyat 67.000 anlaştık

mtv+ zorunlu trafik sigortası plaka vs. dahil.

kauçuk paspas+trafik seti+bagaj havuzu+ziebart koltuk koruma +çeyrek depo mazot da hediyeler :)

ince hesaplar yüzünden titanium almadığıma pişmanım ben alırken liste fiyatı titanium 70.000 tl di style 67.000 tl di 64.500 almıştım keşke 2500 tl verip titanium alsaymışım diyorum

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.