Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 201412 yıl comment_209849 Aslında N konumunu zorunlu olmadıkça kullanmayın,hatta unutun...bir de araç hareket halindeyken vites konumlarıyla (P-N-D-S) oynamayın...D konumunda vites üzerinde bulunan (+) ve (-) ile duruma göre vites düşürme yada vites yükseltme yapabilirsiniz, ancak araç kullanım da daha tecrübe edindikten sonra bu işlemi yapmanız da fayda var....Şimdilik sadece istikamet ( D yada R) vitesini ve P konumunu kullanmak en akıllıca olur gibi.... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 201412 yıl comment_209877 Hareket halende iken D de iken S e yada tam tersi olabilir mi .. Ayrıca öneriler için teşekkürler Ocak 8, 201412 yıl Erkan Baldemir tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 201412 yıl comment_210066 Aslında N konumunu zorunlu olmadıkça kullanmayın,hatta unutun...bir de araç hareket halindeyken vites konumlarıyla (P-N-D-S) oynamayın...D konumunda vites üzerinde bulunan (+) ve (-) ile duruma göre vites düşürme yada vites yükseltme yapabilirsiniz, ancak araç kullanım da daha tecrübe edindikten sonra bu işlemi yapmanız da fayda var....Şimdilik sadece istikamet ( D yada R) vitesini ve P konumunu kullanmak en akıllıca olur gibi.. Hareket halinde D ve S değişimi olabiliyormu Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 201412 yıl comment_210082 Hareket halinde D ve S değişimi olabiliyormu Oluyor sıkıntı yok zaten sıkıntılı bir durum olsa öyle bir seçenek koymazlardı diye düşünüyorum Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 201412 yıl comment_210089 Hareket halinde D ve S değişimi olabiliyormu Olur deniyor ama yapmamakta fayda var... S modu daha yüksek devirde vites değiştirerek daha sportif kullanım için, sürüş esnasında hiç çekinmeden ikisi arasında gidip gelebilir, düğmelerden parmakla vites değişimi de yapabilirsiniz, sıkıntı yok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 201412 yıl comment_210098 Hareket halende iken D de iken S e yada tam tersi olabilir mi .. Ayrıca öneriler için teşekkürler Kesinlikle hareket halindeyken bunu denemelisiniz 125 beygirin şaha kalktığını hissediyorsunuz :-) ancak sonrasında genelde pişman oluyorsunuz, yakıt göstergesi bayağı bir yer değiştiriyor... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 201412 yıl comment_210104 Aslında normal kullanarak bile , sıkıntı yaşayanlar varken, durduk yere risk yüklenmek bana pek akıllıca gelmiyor. yine söylüyorum, ben sakin kullanım tarafındayım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 201412 yıl comment_210194 Kesinlikle sakin kullanmak gerekli. Yakıt tasarrufu, şanzuman sorunları bir yana dursun, trafik canavarı olmamak için sakin kullanmakta fayda var.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 13, 201412 yıl comment_210957 Aslında normal kullanarak bile , sıkıntı yaşayanlar varken, durduk yere risk yüklenmek bana pek akıllıca gelmiyor. yine söylüyorum, ben sakin kullanım tarafındayım. Acemiyim ve kesinlikle sakin kullanıyorum Kırmızı ışıkta N ye aldıktan sonra yeşil ışık ve arkadaki kornalardan dolayı dalgınlıkla hareket etmeye kalktım motor bağırınca frene basıp D ye alıp devam ettim 2 kerede R ye takıyorum diye N ye aldım ve rampadan geriye biraz kaçırdım bu hareketlerimin ve bazen sert frenlerimin şanzumana zararı olmuşmudur .. cevaplarsınız sevinirim ..teşekkürler Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 13, 201412 yıl comment_210961 Acemiyim ve kesinlikle sakin kullanıyorum Kırmızı ışıkta N ye aldıktan sonra yeşil ışık ve arkadaki kornalardan dolayı dalgınlıkla hareket etmeye kalktım motor bağırınca frene basıp D ye alıp devam ettim 2 kerede R ye takıyorum diye N ye aldım ve rampadan geriye biraz kaçırdım bu hareketlerimin ve bazen sert frenlerimin şanzumana zararı olmuşmudur .. cevaplarsınız sevinirim ..teşekkürler Bir kaç harekette arıza olacağını sanmamakla birlikte tekrarlamamakta fayda var...bir de ışıklarda hemen N konumuna almamak gerek ..forumumuz zaten bu amaçla var, bilgi paylaşımı, keyifle kullanın... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 13, 201412 yıl comment_210968 Bir kaç harekette arıza olacağını sanmamakla birlikte tekrarlamamakta fayda var...bir de ışıklarda hemen N konumuna almamak gerek ..forumumuz zaten bu amaçla var, bilgi paylaşımı, keyifle kullanın... teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler rahatlatıcı oldu .. bu tarz vites hatalarını minimuma indireceğim ve bunun içinde zamana ihtiyaç var gibi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 13, 201412 yıl comment_211019 Acemiyim ve kesinlikle sakin kullanıyorum Kırmızı ışıkta N ye aldıktan sonra yeşil ışık ve arkadaki kornalardan dolayı dalgınlıkla hareket etmeye kalktım motor bağırınca frene basıp D ye alıp devam ettim 2 kerede R ye takıyorum diye N ye aldım ve rampadan geriye biraz kaçırdım bu hareketlerimin ve bazen sert frenlerimin şanzumana zararı olmuşmudur .. cevaplarsınız sevinirim ..teşekkürler Erkan Bey rahat olun, bu şekilde şanzımana asla zarar vermezsiniz, Yapılmaması gerekenleri yazdık zaten. 1. P konumuna almadan park etmek üzere motoru kapatmayın 2. Belli bir hızda giderken mecbur kalmadıkça D'den N'ye ve mümkünse hiç N'den D'ye almayın. 3. Araç durmadan R'ye takmayın veya çıkarmayın. Başka ne isterseniz yapın. Bir de kaydırmalarda bir yerlere çarpmayın... Kısa zamanda alışırsınız, en tehlikeli dönem tam anlamı ile öğrendiğinizi düşündüğünüz zamandır. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 13, 201412 yıl comment_211023 Teşekkürler Cem Abi ,, Teşekkürler Bekir Abi .. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 15, 201412 yıl comment_211521 Yarım saat önce arabamı ilk defa yıkatmaya götürdüm benzinlikte P den R ye alırken hırt diye bi ses geldi galibe frene tam basmadım asıl sorunum şu şimdi P den R ye yada R den P ye geçerken frene tam bastığım halde eskiye göre çok sert geçmesi ne yapmalıyım bunun için servisemi gitmeliyim yoksa düzelirmi yardımcı olursanız çok sevnirim Ocak 15, 201412 yıl Erkan Baldemir tarafından düzenlendi Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın