Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.6 Powershift Şanzıman Ve Gösterge Işıkları Soruları..

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Aslında N konumunu zorunlu olmadıkça kullanmayın,hatta unutun...bir de araç hareket halindeyken vites konumlarıyla (P-N-D-S) oynamayın...D konumunda vites üzerinde bulunan (+) ve (-) ile duruma göre vites düşürme yada vites yükseltme yapabilirsiniz, ancak araç kullanım da daha tecrübe edindikten sonra bu işlemi yapmanız da fayda var....Şimdilik sadece istikamet ( D yada R) vitesini ve P konumunu kullanmak en akıllıca olur gibi....

• Yanıt 44
  • Görüntüleme 12,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Öncelikle moralinizi bozmayın lütfen     1- Işık konuları çok normal tüm araçlar bu şekilde.Ses dediğiniz şey klimadan geliyor olabilir focus'da da var kafaya takılacak birşey değil gibi duruyor uza

• Erkan Baldemir
    Erkan Baldemir

servisten geliyorum Doktora gidince düzelen çocuklar gibi arabam orda sıkıntı yapmadı hatta  çok düzgün vites geçişi gösterdi teşhirde ki başka bir focus ta denedim aynıydı çıktık geldik bakalım bidah

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Otomatik şanzıman sevmeyen ve rutin kullanmayan birisi olarak ne kadar yardımcı olurum bilemedim Öncelikle standart bir kullanıcı olarak otomatik şanzımana zarar vermeniz pek kolay değil, endişeli ol

Yanıtlama zamanı:

Hareket halende iken D de iken S e yada tam tersi olabilir mi .. Ayrıca öneriler için teşekkürler

Erkan Baldemir tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Aslında N konumunu zorunlu olmadıkça kullanmayın,hatta unutun...bir de araç hareket halindeyken vites konumlarıyla (P-N-D-S) oynamayın...D konumunda vites üzerinde bulunan (+) ve (-) ile duruma göre vites düşürme yada vites yükseltme yapabilirsiniz, ancak araç kullanım da daha tecrübe edindikten sonra bu işlemi yapmanız da fayda var....Şimdilik sadece istikamet ( D yada R) vitesini ve P konumunu kullanmak en akıllıca olur gibi..

Hareket halinde D ve S değişimi olabiliyormu

Yanıtlama zamanı:

Oluyor sıkıntı yok zaten sıkıntılı bir durum olsa öyle bir seçenek koymazlardı diye düşünüyorum

Yanıtlama zamanı:

Olur deniyor ama yapmamakta fayda var...

S modu daha yüksek devirde vites değiştirerek daha sportif kullanım için, sürüş esnasında hiç çekinmeden ikisi arasında gidip gelebilir, düğmelerden parmakla vites değişimi de yapabilirsiniz, sıkıntı yok.

Yanıtlama zamanı:

Hareket halende iken D de iken S e yada tam tersi olabilir mi .. Ayrıca öneriler için teşekkürler

Kesinlikle hareket halindeyken bunu denemelisiniz 125 beygirin şaha kalktığını hissediyorsunuz :-) ancak sonrasında genelde pişman oluyorsunuz, yakıt göstergesi bayağı bir yer değiştiriyor...

Yanıtlama zamanı:

Aslında normal kullanarak bile , sıkıntı yaşayanlar varken, durduk yere risk yüklenmek bana pek akıllıca gelmiyor. yine söylüyorum, ben sakin kullanım tarafındayım.

Yanıtlama zamanı:

Kesinlikle sakin kullanmak gerekli. Yakıt tasarrufu, şanzuman sorunları bir yana dursun, trafik canavarı olmamak için sakin kullanmakta fayda var..

Yanıtlama zamanı:

Aslında normal kullanarak bile , sıkıntı yaşayanlar varken, durduk yere risk yüklenmek bana pek akıllıca gelmiyor. yine söylüyorum, ben sakin kullanım tarafındayım.

Acemiyim ve kesinlikle sakin kullanıyorum :) Kırmızı ışıkta N ye aldıktan sonra yeşil ışık ve arkadaki kornalardan dolayı dalgınlıkla hareket etmeye kalktım motor bağırınca frene basıp D ye alıp devam ettim 2 kerede R ye takıyorum diye N ye aldım ve rampadan geriye biraz kaçırdım bu hareketlerimin ve bazen sert frenlerimin şanzumana zararı olmuşmudur .. cevaplarsınız sevinirim ..teşekkürler

Yanıtlama zamanı:

Acemiyim ve kesinlikle sakin kullanıyorum :) Kırmızı ışıkta N ye aldıktan sonra yeşil ışık ve arkadaki kornalardan dolayı dalgınlıkla hareket etmeye kalktım motor bağırınca frene basıp D ye alıp devam ettim 2 kerede R ye takıyorum diye N ye aldım ve rampadan geriye biraz kaçırdım bu hareketlerimin ve bazen sert frenlerimin şanzumana zararı olmuşmudur .. cevaplarsınız sevinirim ..teşekkürler

Bir kaç harekette arıza olacağını sanmamakla birlikte tekrarlamamakta fayda var...bir de ışıklarda hemen N konumuna almamak gerek ..forumumuz zaten bu amaçla var, bilgi paylaşımı, keyifle kullanın...

Yanıtlama zamanı:

Bir kaç harekette arıza olacağını sanmamakla birlikte tekrarlamamakta fayda var...bir de ışıklarda hemen N konumuna almamak gerek ..forumumuz zaten bu amaçla var, bilgi paylaşımı, keyifle kullanın...

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler rahatlatıcı oldu .. bu tarz vites hatalarını minimuma indireceğim ve bunun içinde zamana ihtiyaç var gibi :)

Yanıtlama zamanı:

Erkan Bey rahat olun, bu şekilde şanzımana asla zarar vermezsiniz, 

Yapılmaması gerekenleri yazdık zaten. 

1. P konumuna almadan park etmek üzere motoru kapatmayın

2. Belli bir hızda giderken mecbur kalmadıkça D'den N'ye ve mümkünse hiç N'den D'ye almayın. 

3. Araç durmadan R'ye takmayın veya çıkarmayın.

Başka ne isterseniz yapın.

Bir de kaydırmalarda bir yerlere çarpmayın... :)

Kısa zamanda alışırsınız, en tehlikeli dönem tam anlamı ile öğrendiğinizi düşündüğünüz zamandır. 

Yanıtlama zamanı:

Teşekkürler Cem Abi :) ,, Teşekkürler Bekir Abi ..

Yanıtlama zamanı:

Yarım saat önce arabamı ilk defa yıkatmaya götürdüm benzinlikte P den R ye alırken hırt diye bi ses geldi galibe frene tam basmadım asıl sorunum şu şimdi P den R ye yada R den P ye geçerken frene tam bastığım halde eskiye göre çok sert geçmesi ne yapmalıyım bunun için servisemi gitmeliyim yoksa düzelirmi

yardımcı olursanız çok sevnirim

Erkan Baldemir tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.