Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

İbo Uchan

Üye
  • Toplam İleti

    6
  • Katılım

  • Son ziyaret

İbo Uchan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    '13 Fiesta 1.6 Titanium X
  • Meslek:
    Finans
  • Cinsiyet:
    Bay

İbo Uchan's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. iyi dilekler için teşekkürler.. Kesinlikle haklısınız, marşa uzun süre basıyordum yaklaşık 2 sn dediğiniz gibi.. Sesin ondan geldiğine eminin daha önce de marşı basmayan araçlarda duymuştum o sesi. vites konusunda da mandala tam basmadan çekmiş olabilirim ve tam oturmadan da bıraktım sanırım.. o yüzden geri attığını düşünüyorum... ses marşa basarken geliyordu. vitesle ilgili sorun tamamen vites koluyla alakalı demiştim ama o da mandal ve fren ayarıyla ilgili diğer arkadaşların bahsettiği gibi.. ama dediğiniz gibi vites geçişleri çok kusursuz, açıkçası hiç bu kadar iyi olmasını beklemiyordum.. teşekkür ederim, başım sıkıştığında size danışacağım.. araçla ilgili de bir iki düşüncemi söylemek istiyorum. (Titanium X paket için) özellikle iç tasarımı çok hoş ve çok çok kaliteli. Araba alırken gidip gördüğüm Opel corsa, Toyota Yaris, VW Polo ve Peugeot 208 gibi rakiplerinden çok daha güzel. Vites geçişleri Mehmet G.'nin de söylediği gibi çok konforlu. Araç çok performanslı, gaz pedalı ve fren pedalları çok çabuk kavrıyor (frenlere daha tam alışamadım açıkçası) ve araç siz bastıkça gitmek istiyor. Aracın atak kişiliği trafikte bazı durumlarda işinize yarayabiliyor. Direksiyonu çok başarılı, deri olduğu için kaliteli bir hissi var.. reaksiyonlarına kolay alıştım ve kullanması da çok zevkli.. Yakıt tüketimi olarak Yağmurlu havada kış lastikleriyle klima açıkken 20km yolu (köprü+otoyol+şehir içi) yaklaşık 6,3 lt /100km tüketimle geldim çok da sakin kullanmadım ve ekonomik sürmeye de dikkat etmedim açıkçası ve max 100km hız yaptım. Ama yine max 100km hız yaparak daha performanslı kullandığımda 7lt gibi bir tüketim gerçekleşti.. Performanslıdan kastım daha çabuk hızlandım gerekli durumlarda. araç şu anda toplam 80km yol yaptı sadece.. İleride daha düşer mi tam bilemiyorum.. Ama Böyle atik ve performanslı arabadan çok da az tüketmesini beklemiyorum açıkçası.. O kadar da iyi olmayan özellikleri iç hacmi. arka yolcular için geniş bir alan yok ve bagajı görece olarak küçük.. Aile aracı olarak kullanılması zor.. Kapıları sakin bir şekilde ittiğinizde kapanmıyor, biraz kuvvetli kapatmak lazım... Genel olarak benzinli ve otomatik modeli tercih ettiğime çok memnunum. Biraz fazla yakmasını zaten baştan göze almıştım.. Son olarak da benzin ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Ford tan verilen Ford Club card ın Opette kullanıldığında sağladığı Yakıt güvenlik ve paro programından başka bir artısı yok sanırım. Zaten paro bence pek avantajlı bir program da değil. Genelde BP ya da Shell önerilmiş, siz de buna katılıyor musunuz? Tüm cevap veren arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
  2. Öncelikle çok teşekkürler.. Acemi olup, hem de ilk araç olunca insanın bu direksiyon niye bu kadar yuvarlak diye bile sorası geliyor (: verdiğin bilgiler gerçekten beni rahatlattı ayrıca 1500km sonrası servise göstermek çok iyi bir fikir. Ondan sonra daha da içim rahat şekilde tadını çıkartırım diye düşünüyorum. Tekrar teşekkürler, iyi geceler..
  3. Merhabalar, Yeni aracımı alalı 1 hafta kadar oldu, yakın zamanda fotolarını da ekleyeceğim. Ama öncesinde bir kaç sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sorularım öncesi de şunu belirteyim bu ilk aracım ve bir iki ufak deneme haricindeki ilk ciddi araç kullanma tecrübem.. Sorularım çok acemiyse lütfen kusura bakmayın. Sorularımı aşağıda sıralıyorum: 1- Aracın kontak anahtarını takıp ikinci kademeye getirdiğimde (motor çalıştırılmamış halde) tüm gösterge ışıkları yanıyor, bu normal biliyorum. Ancak yine aynı konumdayken hepsi birden sönmüyor. Sönmeyenler akü, yağ ve motor işareti. Aracın motorunu çalıştırdığımda ise tüm göstergeler sönüyor. Aracın motorunu çalıştırmadan önce bu üç gösterge ışığının yanık şekilde kalması normal mi? Ayrıca aracı çalıştırırken sanki bir sürtünme sesi gibi bir ses duyuyorum. bu sesi kapılar kapalıyken değil de açık yada motora yakınken duyuyorum. Normal bir çalıştırma sesi midir pek fikrim yok açıkçası 2-Sorum powershift şanzımanım ile alakalı. Geçen akşam otoparktayken frene basıp, vites kolundaki düğmeye de basıp parktan geri vitese aldım, tam ayağımı frenden çekerken vites parka geri attı. Aracı tekrar geri vitese alıp düzeltip parkettim. Bir kaç saat sonra işim bitirip parka döndüm ancak frene basıp aracı parktan geri vitese takarkan vites kolu biraz zor hareket etti gibi hissettim. Geri vitesten D'ye geçiş çok daha rahat gerçekleşirken sanki parktan geri vitese birazcık daha zor geçiyor gibi bir his oluşuyor. Acaba şanzımanı bozmuş olabilir miyim? Eğer öyle bir durum olduysa garanti kapsamında mıdır? 3-Son sorum ise kitapçıkta yazan "ilk 1500km aracınızı çok hızlı kullanmayın ve motora fazla yüklenmeyin" uyarısı hakkında. Bu süre geçene kadar tavsiyeleriniz nelerdir? Bazen yollardan trafiğin akışından veya sağdan soldan gelen kamyon otobüslerden kaçınmak adına gaza biraz yüklenmem gerekebiliyor bir kaç saniyeliğine de olsa.. Motora ciddi bir zarar oluşturur mu? Sorularım sizlere göre acemice kalmış olabilir kusura bakmayın.. Ama özellikle bu ilk iki konu çok kafama takılıyor, daha 1 haftalık aracı servise götürüp sormayı düşünmek bile moralimi bozuyor. Konu hakkında düşüncelerini benimle paylaşırsanız çok memnun olurum. Selamlar
  4. Uzunca bir süre buralarda olacağım sanırım (:
  5. @Yakup Çağatay, öncelikle çok teşekkür ederim, Bu tablodan anladığım kadarıyla benim Siyah renk Titanium X paketli aracımın iç döşeme stilinin Cem beyin aracının stiliyle birebir aynı olması gerekiyor. Diğer bahsettiğim seçenek trend donanım seviyesindekiymiş. Tekrar teşekkürler, Ford'un sitesini o kadar gezmeme rağmen bu sayfayı görmemiştim. Başarılı forumunuz için de tebrikler..
  6. Cem bey, öncelikle hayır olsun en mutlu günlerde kullanmanız dileğiyle. Size sorum aracın döşemesiyle ilgili. Ben de sipariş verdim başka 1.6 motor seçeneğiyle renk olarak Siyah+Kahve yazıyor acaba bu sizin döşemeye mi denk geliyor yoksa üst bölüm siyah ve alt bölümü açık kahve mi oluyor? Sizin sipariş formunuzda ne yazıyordu renk olarak? Şunu da söyleyeyim ikisi de birbirinden güzel, ikisini de beğendim.. Şimdi siparişi de vermişken tekrar arayıp kontrol etmeye de çekindim açıkçası (: Tekrardan kazasız belasız mutlu günlerde kullanmanız dileğiyle..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.