Yanıtlama zamanı: Kasım 26, 201312 yıl comment_200792 herkeze hayırlı akşamlar aranıza yeni katıldım aracımı 15 kasım 2013 de aldım araç 1.6 ti-cvt style 5k genel olarak çok memnunum ama araç soğukken çalıştırdığımda 2 dk sonra birden 90 na çıkıyor ama araç daha ısını 90 olmuyor bu teknik bir arıza mı yoksa kronik bir sorun mu? Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 26, 201312 yıl comment_200799 Otomatik Mesaj Bu konu, "Focus Garajı → Focus II → Sorular ve Sorunlar" kategorisinden "Focus Garajı → Focus III → Sorular ve Sorunlar" kategorisine taşınmıştır. Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım. Saygılarımızla, Focus Club Tr Yönetimi 2 dk sonra birden 90 na çıkıyor ama araç daha ısını 90 olmuyor bu teknik bir arıza mı yoksa kronik bir sorun mu? Araç ısısı daha 90'a çıkmıyor, cümlesindeki ısıyı nasıl ölçtünüz ? Kıyasınız neye göre dizellere ve turbo benzinlilere göre ise hata yapıyorsunuz kısmen. Bir sorun göremedim şahsen. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 201312 yıl comment_200880 herkeze hayırlı akşamlar aranıza yeni katıldım aracımı 15 kasım 2013 de aldım araç 1.6 ti-cvt style 5k genel olarak çok memnunum ama araç soğukken çalıştırdığımda 2 dk sonra birden 90 na çıkıyor ama araç daha ısını 90 olmuyor bu teknik bir arıza mı yoksa kronik bir sorun mu? 1. 2 dakika gerçekten ölçülmüş bir değer mi? 2. Gösterge 90 olduğunda kalorifer sıcak hava üflüyor mu? 3. Bu gözlemde ortam ısısı kaç? Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 201312 yıl comment_200890 Evet benimkide aynı şekilde yaklaşık 2 dakikada çok hızlı bir şekilde hararet göstergesi tam ortaya geliyor hatta yükselişini izleyebiliyorum ama sıcak üflemiyor. Ortam ısısı yaz kış farketmiyor. Bunu birkaç sıfır focus 3 te de gördüm aynen onlardada bu şekilde sanırım bir sorun yok gibi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 201312 yıl comment_200896 Dizel de ısı göstergesinin ortaya ( normal yerine) gelmesi, bazen gidilecek mesafe çok uzun değilse görülmeye biliniyor.. Benzinli de çok daha kısa sürede normal yerine geliyor.... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 201312 yıl comment_201057 benim araç bayiide vitrindeydi... aracı aldık dışarı çıkardılar 10 metre kadar mesafeye gidip stop ettiler... benzin koydular direksiyona geçtim... kontağı açtım... oda nee ? hararet göstergesi 90 civarında ....!!!!! bu aracın kendine has bi özelliğidir diye düşünüyorum şu mesajları okuyunca... ama benim araç benzinli... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 201312 yıl comment_201060 aracınızda sorun yok, önce motor 90 dereceye çıkar, ama kalorifer ılık hava üfler. kalorifer tesisatı ayrıdır ve daha geç sıcak hava üfleyecek kapasiteye ulaşır. doğrudur, belli bir km sonra 60 dan 90 a çıkışını 3-5 sn de gerçekleştirir.. Kasım 27, 201312 yıl Mehmet Demir tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 201312 yıl comment_201062 aracınızda sorun yok, önce motor 90 dereceye çıkar, ama kalorifer ılık hava üfler. kalorifer tesisatı ayrıdır ve daha geç sıcak hava üfleyecek kapasiteye ulaşır. doğrudur, belli bir km sonra 60 dan 90 a çıkışını 3-5 sn de gerçekleştirir.. lpg li araçlarda bu özellik bir (+) Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 201312 yıl comment_201064 Ben 30 km gidip hararet gostergesinin kimildamadigini bilirim ya. Benzinliyle ilgili ne yazsam yanlis olur. Bilmeyince susmak en dogrusu galiba. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 201312 yıl comment_201066 Ben 30 km gidip hararet gostergesinin kimildamadigini bilirim ya. Benzinliyle ilgili ne yazsam yanlis olur. Bilmeyince susmak en dogrusu galiba. 30 km az yol değil nerden baksan 15 dakika... 15 dakikayı bırakalım... 10 dakika olsun canım..... 10 dakika yolculukta yerinden kımıldamayan hararet göstergesinden şüphelenirim... araç her ne olursa olsun... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 201312 yıl comment_201069 Kendi aracım da dahil olmak üzere, bindiğim tüm Focus III Ti-VCT'lerde durum böyle. Foruma üye Makine Yüksek Mühendisi bir arkadaşımız motorun hararet sensörlerinin F2'dekilerden farklı yerde olabileceğinden bahsetmişti. Zannediyorum bununla alakalı, yoksa herhangi bir sorun değil. Zaten atmosferik benzinli bir motordan da erken ısınması beklenir. Şahsen bu motora dair sevdiğim bir özelliktir, kışın hiç üşütmez insanı, görece soğuk dış sıcaklıklarda dahi 5dk içerisinde aracın içi konforlu yaşam seviyesine ulaşıverir... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 201312 yıl comment_201071 30 km az yol değil nerden baksan 15 dakika... 15 dakikayı bırakalım... 10 dakika olsun canım..... 10 dakika yolculukta yerinden kımıldamayan hararet göstergesinden şüphelenirim... araç her ne olursa olsun... Sicaklik -18 dereceydi. Su an sorun yok. Yolculukta 15 dk surdu. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 201312 yıl comment_201072 30 km az yol değil nerden baksan 15 dakika... 15 dakikayı bırakalım... 10 dakika olsun canım..... 10 dakika yolculukta yerinden kımıldamayan hararet göstergesinden şüphelenirim... araç her ne olursa olsun... Dizel motorlarda olagan seyler bunlar galiba calistirip yuksek hizda gitti umit abi 100 km gibi. O soguk hava zaten motorun isinmasina musade etmez sehir ici kullansaydi durum degisirdi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 201312 yıl comment_201073 Sicaklik -18 dereceydi. Su an sorun yok. Yolculukta 15 dk surdu. -18 derecede iyi çalışmış araba valla ... 15 dkk da hararetin oynamaması yada az oynaması -18 derecede normaldir... -8 derecede sıfır benzinli arabayı çalıştıramamıştık 2008 yıllarında alından bi opel...daha 610 km de idi... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 28, 201312 yıl comment_201108 Yeni Focus'larda gösterge panelindeki ısı göstergesi reel veri aktarımı yapmıyor. Yani 45 derece, termostat açıldığı anda 90 derece ve hararet yaptığında da 120 derece ve uyarı yazısı şeklinde üç kademesi var, ara değerleri görmüyorsunuz. Bunun yerine bir lamba koysalardı sarı, yeşil, kırmızı aynı işi görürdü. Bu gösterge soğutma suyundan algılayan bir sensöre bağlı. YB test menüsüne girip motor ısısı bölümüne girerseniz blok sıcaklığını görürsünüz. Ortam ısısına yakın değerle başlayıp kısa sürede 40-45 derece civarına geldiğinde gösterge panelindeki ısı göstergesi hızla 90'a yükseliyor. Motor bloğunun 95-96 derecelik bu çalışma ısısına ulaşması yazları 8-10 dakika, kışın iki katına kadar uzayabiliyor. Ancak paneldeki gösterge 90'a geldiğinde kaloriferden ılık esmeye başlıyor. Özetle gösterge motor ısısını yansıtmıyor, benzinlilerde ara değerleri okumadığı için hızla yükseliyor, yükselme birim birim değil açık-kapalı şeklinde oluyor,göstergeye bakarak özellikle motor ısındı basabilirim düşüncesinde olursanız yanlış yaparsınız, çünkü yağın ısınması çok daha fazla vakit alıyor. Kasım 28, 201312 yıl Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın