Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yakıt Lambası Cok Erken Uyarı Veriyor.

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar merhaba aracımı aldığımdan beri hep böyleydi düzelir diye bekledim birşey değişmedi sorayım dedim.

Yakıt az lambası yandığı gibi opete koşturuyorum full dolduruyorum depoyu her seferinde 39litre yakıt alıyor.

Yani yakıt lambası yandığında her seferinde depoda 14lt mazot kalıyor. Normal mi bu ? Değilse nasıl düzeltilecek acaba?

• Yanıt 52
  • Görüntüleme 14k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Rica ederim zahmet konu değil, vakit ve bilgi de varsa cevap da vardır. Ancak eskiler her yeni gelenin aynı soruları bir daha bir daha sormasından ister istemez sıkılıyor. Yeni gelenlerin eski konul

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

ilgili bilgiler    

• Ümit Vaysaloğlu
    Ümit Vaysaloğlu

Shell alin. Hem ne demisler akili kelden yakiti shelll den alacaksın. :)

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar merhaba aracımı aldığımdan beri hep böyleydi düzelir diye bekledim birşey değişmedi sorayım dedim.

Yakıt az lambası yandığı gibi opete koşturuyorum full dolduruyorum depoyu her seferinde 39litre yakıt alıyor.

Yani yakıt lambası yandığında her seferinde depoda 14lt mazot kalıyor. Normal mi bu ? Değilse nasıl düzeltilecek acaba?

Kalan'a 10 veya 11 litre diyelim.. Bir kısmını kendi rezerv ediyor yakıt göstergesi 0'da olsa gidebiliyor :yeah:

Yinede bu rakam size fazla gelebilir ama çok değil bunu nasıl düzeltirsiniz hiçbir fikrim yok aslında gerek bile yok..

Son 80 km (vb) yazmıyor mu yandığında? 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Yakup bey dün o yakıt uyarı lambası yandığında baktım 225 km kalan menzil diyordu 80 yazdığını daha hiç göremedim

Yanıtlama zamanı:

Yakup bey dün o yakıt uyarı lambası yandığında baktım 225 km kalan menzil diyordu 80 yazdığını daha hiç göremedim

Uzun yol sonunda mı oluyor genelde böyle yoksa şehiriçi depo bitiminde de aynı mı?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Yakup bey depo bitimine yakın lamba yanınca oluyor ve hep aynı durum

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

İşte ne olduğu hakkında fikir yürütebilsek ona göre servise gideceğim, geçen hafta serviste bilgisayara baglanmıştı hata felan cıkmamıstı ki ilk aldıımdan beri hep böyle

Yanıtlama zamanı:

Bu durum gayet normal. Lamba bittiğinde yanmaz azken yanar. Ve menzil sıfır olduktan sonra bile deponuzda yakıt vardır. Siz menzil sıfırlanana kadar aracı kullanın sonra doldurun. 50 litre alırsa sorun yok.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bu durum gayet normal. Lamba bittiğinde yanmaz azken yanar. Ve menzil sıfır olduktan sonra bile deponuzda yakıt vardır. Siz menzil sıfırlanana kadar aracı kullanın sonra doldurun. 50 litre alırsa sorun yok.

Önceki aracımda focustu, 80km kalan menzil dediği zaman yanardı benzin lambası şu an ise ; 225 km kalan menzil diyor ve yakıt lambası yanıyor, içerisinde 14lt mazot kalınca yanıyor lamba

Yakup bey o zaman kesin sorun var, her seferinde 14lt içinde mazot varken yanıyor. Servise ne demeli dert nasıl anlatılmalı?

Yanıtlama zamanı:

Benimkinde 130 km menzilde ışık yanıyor.

Yanıtlama zamanı:

Samandirada sorun olabilir ama depoyu felan indirmeleri lazim.225 kmde isik yakmasi icin aracta ceyrek depo hatta daha fazla bile olabilir yakit olmalidir.

Yanıtlama zamanı:

Önceki aracımda focustu, 80km kalan menzil dediği zaman yanardı benzin lambası şu an ise ; 225 km kalan menzil diyor ve yakıt lambası yanıyor, içerisinde 14lt mazot kalınca yanıyor lamba

Yakup bey o zaman kesin sorun var, her seferinde 14lt içinde mazot varken yanıyor. Servise ne demeli dert nasıl anlatılmalı?

Bende son depomda ekonomik kullandım aracı. Menzilim 100 kilometrede iken lamba yandı.Ben 100km de son depomda 5 litre tükettim.Bu hesaptan yola çıkınca depomda 5 litre mazot olması lazım.Fakat ışıktan sonra 140 kilometre kadar yol yaptım ve hala 20 km menzil gösteriyor ki o sıfırdan sonra ben 20-25 kilometre daha yol yapıyorum gösterge sıfırın altında olmasına rağmen !

Demek istediğim bazen şaşırıyor.Orda verilen bilgiler net değil.Siz 1,5 litrelik bir temiz plastik şişeye yakıt doldurun ve menziliniz sıfır olana kadar araca yakıt almayın.Olurda sıfır olmadan biterse o yakıtı koyarsınız. Bitmezse sıfır yazdıktan birkaç kilometre sonra deponuzu doldurun. Başka bir aracımda olmuştu daha ışık yandıktan birkaç kilometre sonra araç düşük motor performansı servise gidin falan dedi. Dedim ki eyvah satan adam kazık attı.Araba çekişten düştü teklemeye başladı. Ben dua ediyordum enjektörlerde sorun olmasın diye. Meğersem satan kişi son 3 ayda 1-2 kilometre yol yaptığı için şamandıra takılı kalmış ve depoda mazot var gösteriyordu.Çekici geldi servise çektik. Bilgisayardan yakıtın az geldiğini anladılar.Oysaki depoda mazot gözüküyordu göstergeden bakınca.10 litre mazot koydular serviste.İstasyonda da doldurdum depoyu.O günden sonra yapmadı.Hatta menzil olarak çizgi gösterdikten sonra bile 30 kilometre yol yapmıştım o araçla.

Siz 1,5 litrelik temiz pet şişeyi yakıtla doldurun. Menzil sıfır olana kadar gezin.Menzil sıfır olmadan teklemeye falan  başlarsa o yakıtı koyarsınız.Servise de belirtirsiniz şamandıram arızalı diye ama ben hiç sanmıyorum arızalı olduğunu. Depodaki şamandıradan tek bilgi geliyor. Gösterge için ayrı menzil için ayrı gelmiyor. Göstergedeki yakıt miktarınız doğru fakat menzil yanlış çıkıyorsa anlık tüketimi hesaplayan sensörde veya yazılımda hata vardır.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.