Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

F3 1.6 Tdci 18'' Janta Uyumlu Lastik Ebatı Nedir?


Bekir Gülcü

Soru

Merhaba arkadaşlar.

18'' jant almayı düşünüyorum. Dün gittiğim yerde bi jant beğendim onu alacağım inşallah. Yanlız lastik konusunda ustayla anlaşamadık.

Şuan araçta 215/55/R16 lastik var. Ben 225/40/R18 in uygun olacağını düşünüyordum ancak usta 235/40/R18 in uyumlu olacağını söyledi.

Sebebini sordum şuan üzerindekiler 215 olduğu için dedi. Eğer 205 olsaydı 225 olurdu dedi. Adamın işi lastik ve jant olduğu için ısrar etmedim ama kafamda soru işareti oldu. Siz ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Arkadaşlar benim aradığım uygun fiyata alabileceğim en iyi lastiği almak. Yazılanlara bakılırsa petlas fiyat olarak kalite olarak iyi gibi görünüyor. En son mesajdaki arkadaşımızın bahsetti GT Radial da fiyat olarak uygun görünüyor. Kafam karıştı açıkcası.  :blink:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Valla lastik isi cok karmasik bi is. Bende omrumde 2 kez lastik aldim ilki europaya 175/70/13 ebatli pirelli cinturato p4 ikincisi ise focusa godyear ug8. Ozellikle pirellileri aldigim donemde ucuz fiyatli lastiklerin aslinda cok da kalitesiz olmadiklarini bazi ismini bile duymadigimiz lastiklerin testlerde cok basarili olduklarini gordum. Tabi testler lesin olcu degil belki ama fikir vermesi acisindan onemli goruyorum ben.

Petlasa gelince jant almadan lastik alacak olsam yani max 1200-1300 civari (215/55/16 lastik acayip pahali tanesi 350 ye kadar cikiyor) michelin yada conti alirim. Ama jant lastik degisimi ayni anda olacaksa isin maliyeti yuzunden daha uygun fiyati nedeniyle premium markalarin disinda ekonomik markalara yonelebilirim diye dusunuyorum. Petlasta son donemde cok iyi gidiyor galiba. Belki conti ile 50 bin yapip petlasla 30 bin yaparsin ama o donemde de jant lastik kaynakli ekonomik sikintin coktan bitmis olur.

Yani petlas alinmaz diye bir sey yok. Gt radial i duymadim onin icin bir sey diyemeyecegim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Otomatik Mesaj

Bu konu, "Focus GarajıFocus IISorular ve Sorunlar" kategorisinden "Focus GarajıFocus IIISorular ve Sorunlar" kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,

Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
 

Artık tüm devlet kurumları araçlarında Petlas kullanıyor. Uçak lastiğide üretiyordu bu marka bir zamanlar.

Bizim burda petlas bölge bayii var babamın arkadaşı olur. Öyle bir ziyarete gittik raflardaki lastikleri inceledim yanakları bir michelin kadar yumuşak değildi. Kalitesiz de durmuyorlardı ama. Garantide veriyorlar. Adam hiç boş durmuyor hemde türk malı diye biliyorum.  :yeah:

Bir de michelin eğer made in germany ise kaliteliymiş diğer üretimler az veya çok almanyada üretilenlere göre kalitesizmiş. 

Bence petlas alın deneyin. Fiyatlarıda baya uygun diğer markalara göre. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

215 50 17 de ben alacağım Çağlar sen nerden almıştın?Gürültü olarak nasıl?

gürültü olarak sessiz bir lastik hamuruda gayet yumuşak..Zaten şimdi lastiklerde etiket var orda gürüldü derecesi ve lastiğin sınıfı yazıyor.ben aldığım zamanda yazmıyordu ama..Ben Kayseri den almıştım continental bayisinden .bayi memnun kalacagımı söylemişti continentale ne garanti veriyorsam bu lastiğede veriyrum dedi..continental bunun 2 katıydı ...Ben memnunum şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım kuzenimde aynı lastiğin kışlığını kullanıyor o da çok memnun olduğunu söylüyor bundan sonra hep bu lastikten alacagım diyor .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Lastiklerdeki "ben memnunum" tanımlaması değerli bir bilgi olsa da genelde nesnel ve ölçülebilir kriterlere dayalı olmadığı için dikkatli karşılanmalı.

Testleri bile bazen eleştirirken bireysel yorumların onlardan bir alt sınıfta olduğunu da unutmamak lazım.

Gerçekten özellikle düşük yanaklı modellerde "premium" marka fiyatları 2-2.5 katı olabiliyor ve bu fiyat farkına değer mi sorusuna cevap vermek de pek kolay olmuyor.

Belki ucuza olsun ESP'siz olsun gibi bir benzetme kullanılabilir aradaki güvenlik farkı için, hatta belki o kadar bile olmayabilir..

Daha önce de yazdığım gibi daha ucuza mal edilen lastiklerin temel sorunları, ıslak zemin performansları, yuvarlanma direnci ve ömür olabiliyor.

Petlas'ın son yıllarda atılım yaptığı doğru, henüz ulusal veya uluslararası testlerde karşıma çıkmadılar, bireysel kullanıcı memnuniyetleri dışında benim rastladığım bir incelemeleri yok.

GT Radial Petlas'a göre bir üst sınıf sayılıyor, Champiro HPX ile ilgili uluslararası kullanıcı memnuniyeti de fena değil, o fiyatlara hepsi kuşkusuz düşünülmesi gereken alternatifler.

Kendi adıma hızı sevmesem özellikle virajlarda arabayı zorlayan birisi olduğumdan belli bir kalite kaygısı taşıyorum ve premiumlara eğilimliyim, tabii para yeterse...  :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Biz europada 2 takim michelin eskittik henuz balon yaptiramadik. Focusta 30 bin km dir michelin kullaniyorum onda da cok sukur bir sikinti yok. Ve tahmin edebileceginizden cok daha kotu sartlar altinda kullandik ozellikle europa caya bile girmistir o michelinlerle. Taslarin uzerinde gezmistir kaldirima cikmistir kenaea surtmustur ama henuz balon yapmadi cok sukur. Ama europada kislik fulda montero kullaniyoruz o lastikler tabandan balon yapti.

Mesela ben artik asla fulda almam. Teyze oglu 195/55/16 lastigin tanesini 100 tl civari aldi markasini falan duymadim hatirlamiyorum yurtdisi testte ilk 3 teydi. Lastik isi pis is. Premium markalar disinda arastirinca ne cevherler cikiyor. O zamanda kararsiz kaliyor insan. Petlas dusunulebilecek bir lastik markasi. Ozellikle sava ve debica alacagima petlas almayi tercih ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Takoz  gibi o lastik.Ne freni fren nede komfor var.Kızaklayıp gidiyor fren hissi yok.205/50 de öyleydi 235/40 nasıl olur bilmem

 

Takoz olması normal, sport çünkü senin Revo + alman lazımdı araca :) bende o var michelinden yumuşak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Takoz olması normal, sport çünkü senin Revo + alman lazımdı araca :) bende o var michelinden yumuşak.

 

Benim isteklerimi karşılayacak lastik üretilmedi. Aşırı sessiz,aşırı konforlu,fren mesafesi ıslak ve kuruda mükemmel olan,asla balon yapmayacak,yol tutuşu yüksek ve virajlarda+patinaj anında ciyaklayacak bir lastik :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.