Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Powershift Titreme

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

Eskiden ayrılardı (kesin bilgi) ya birleştiler ya da farklı yöntem kullanıyorlar diğer arkadaş için uğraşmadılar :D 

Belki de işlemeleri gerekiyordur ben de bir şey iddia etmeyeyim ama sıcak bilgi olduğu için söylüyorum :)

• Yanıt 656
  • Görüntüleme 174,1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kaan Yagizer
    Kaan Yagizer

...evet, tabi ki. Sonuçta bununla ilgili TSB var. Tekrar gibi olacak ama işlem sırası şu şekilde icra ediliyor. - Şikayet varsa ... Servis "Öğretme" yani yazılım yüklemesi yapıyor, gerekirse -temiz

• Saruhan Özkan
    Saruhan Özkan

Arabayı yaklaşık 2 saat önce servisten aldım. Önce Tem'de hızlı sonra e-5'te düşük hızlarda daha sonra ilçe sınırlarına girerek sürekli durup kalkan trafikte test ettim. Hiçbir sorun kalmamış gibi göz

• Özer Öztürk
    Özer Öztürk

Arkadaşımın aracında da bu sorun uzun zamandır var. Defalarca servise gidildi. Bir defa komple şanzuman değişti. Defalarca keçe değişimi temizlik vs. yapıldı sorun düzelmedi.   Son olarak titreme öl

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Semih O. yazdı:

Belki de işlemeleri gerekiyordur ben de bir şey iddia etmeyeyim ama sıcak bilgi olduğu için söylüyorum :)

Olması gereken o zaten umarım öyle olmuştur uzunca süredir. Ben merak edip, bu iş ne oldu diye sormadım kimseye.

Yanıtlama zamanı:

Benim bildiğim şaseden giriş olduğunda  / ids ten direk müşteri kabuldeki kişinin ipadine direk işliyor. Bence göremiyoz dediklerinde uğraşmak istemediler.

--1 dakika sonra eklendi--
23 saat önce, Ali Töz yazdı:

Teoman Bey konuyla ilgili bir fikrim yok nerden bulurum onu da bilmiyorum.Bütün yetkili servislerin birbiriyle bağlantısı var mı aceba.Ankara dan aldım Adana da yaşıyorum.

Bence önce bi servise gidin sorunu tam olarak tespit ettirin. İçiniz el vermezse başka yetkili servise gidin onlarada baktırın. Önceki kayıtlarıda sordurun muhakkak bi yol gösterirler ya da burda fikir alışverişi yaparız.

Yanıtlama zamanı:
19.02.2018 - 15:32 tarihinde, Teoman S. yazdı:

Geçmiş olsun. Önce aracın servis kayıtları nedir? Düzenli bakımları yapılmış mı? Garanti süresince bu şikayetten kayıt açılmış mı? Buna benzer sorun yaşadığım için bu soruların cevapları çok önemli. Çünkü servis arızayı kavrama  / TCM den dersen iyi niyet garantisine başvulabilir. Forumda % 100 karşıladığıda %70 karşıladığı durumlarda oldu. Öncelikle bu yolu denemenizi öneririm.

Teoman Bey biraz daha açar mısınız tam anlayamadım kusura bakmayın?

--2 dakika sonra eklendi--
2 dakika önce, Teoman S. yazdı:

Benim bildiğim şaseden giriş olduğunda  / ids ten direk müşteri kabuldeki kişinin ipadine direk işliyor. Bence göremiyoz dediklerinde uğraşmak istemediler.

--1 dakika sonra eklendi--

Bence önce bi servise gidin sorunu tam olarak tespit ettirin. İçiniz el vermezse başka yetkili servise gidin onlarada baktırın. Önceki kayıtlarıda sordurun muhakkak bi yol gösterirler ya da burda fikir alışverişi yaparız.

Servise zaten gittim anlamadılar bana 4000 + 4000 hesap çıkardılar o da kavrama ise sorun ya şanzıman beyniyse ??? Baş tekniker beyinden olsa diğer viteslerde de yapar demiş miş....

Yanıtlama zamanı:
2 dakika önce, Ali Töz yazdı:

Teoman Bey biraz daha açar mısınız tam anlayamadım kusura bakmayın?

Şimdi; tavsiyem. Önce yetkili servise gidin sorunu tespitini yapsınlar kavramamı yoksa TCM mi. Güncelleme falan yapalar baştan. İsterseniz yaptırısınız genelde işe yaramaz ama belki sizde yarar. Sonra servisteki kişiye sorun bu aracın kayıdı nedir? Daha önce silkelemeden şikayet açılmışmı? Ne işlem yapılmış gibi... Daha sonrasında sorun tam tespit edildiğinde Otosana başvuru yapılır garanti / iyi niyet garantisi için.

Yanıtlama zamanı:
23 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

Eskiden ayrılardı (kesin bilgi) ya birleştiler ya da farklı yöntem kullanıyorlar diğer arkadaş için uğraşmadılar :D 

Bir kaç yıl oldu sistemler birleşti, kesin bilgi.

23 saat önce, Semih O. yazdı:

Şahsuvaroğlunda ya da Ankara'da yaptırdığım bakımı görüyorum ben ama? Daha bugün Otokoç'da baktık bujiler değişmiş mi diye.

Yanıtlama zamanı:
20.02.2018 - 15:44 tarihinde, Teoman S. yazdı:

Şimdi; tavsiyem. Önce yetkili servise gidin sorunu tespitini yapsınlar kavramamı yoksa TCM mi. Güncelleme falan yapalar baştan. İsterseniz yaptırısınız genelde işe yaramaz ama belki sizde yarar. Sonra servisteki kişiye sorun bu aracın kayıdı nedir? Daha önce silkelemeden şikayet açılmışmı? Ne işlem yapılmış gibi... Daha sonrasında sorun tam tespit edildiğinde Otosana başvuru yapılır garanti / iyi niyet garantisi için.

Sizin sorun tcm beyinden sanırım Teoman Bey.Servis bana kavramadan olduğunu söylüyor ama ben onlara inanmıyorum üstelik 8000 tl verecek param da yok 8000 tl verip işin çözülmeme ihtimali de çok yüksek

Yanıtlama zamanı:

Sadece titreme sorunu ise hiçbirşey yaptırmayın derim.

Yanıtlama zamanı:
22 saat önce, Erhan Erten yazdı:

Sadece titreme sorunu ise hiçbirşey yaptırmayın derim.

Çok rahatsız edici bir durum ayrıca ilerde daha büyük problemlere yol açmasından korkuyorum.

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

6000 tl kavrama 2 adet çatal ve şanzıman beyni.Araç bu masrafı çıkardı mecbur yaptırdık.Bir daha Ford otomatik şanzıman alırsam iki olsun....

Yanıtlama zamanı:
8 saat önce, Ali Töz yazdı:

6000 tl kavrama 2 adet çatal ve şanzıman beyni.Araç bu masrafı çıkardı mecbur yaptırdık.Bir daha Ford otomatik şanzıman alırsam iki olsun....

Yetkili servisdemi bu rakam tuttu?

Yanıtlama zamanı:

Selamlar. Aracımı yıllık bakıma soktum. Bende de şu sözü edilen titreme sorunu ortaya çıkmıştı. Servise söyledim. Baktılar ve kavrama değişecek dediler. Ek garantiye girdiğinden %20'sini ben ödermişim. Düşüneceğim dedim. Bu yıl içinde değiştirmem gerekiyor ekgaranti de bitmeden. Ancak aracın güvenliği vs açısından sorun çıkartmayacağı da söylendi. Yaşananları da okuyorum da acaba bu kavrama değişikliğine hiç girmesem mi? Sonuçta 1000 TL civarı tutacak galiba.

Ömer GÖZCÜ tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

bu nedir arkadas. manueli ses cikarir, otomatigi titrer, 20 binde baski balata kavrama degistirirler... birde bu aracin ikinci eli de tutuyor. benmi yanlis dusunuyorum acaba. ilk kez arac sahibi oldum. o da focus. ancak derdi sikintisi bitmiyor. hani cok tutan focus boyleyse diger marka ve modeller ne haldedir... 

Yanıtlama zamanı:

Aynı titreme bende özellikle araç uzun yol yapıp iyice ısındıktan sonra 1. ve 2. vites geçişi arasında hissediliyor. (2013 focus) soğukken ya da kısa mesafe şehiriçi günlük kullanımda sert kalkış yapmadığım müddetçe bariz bir sarsıntı olmuyor, ama az sert yüklenerek kalkış yaparsam yine aynı şekilde 1-2 arası sarsıntılı malesef. serviste yazılımla kavrama öğrenme yapıldığını duydum, bakımda mutlaka kontrol ettireceğim ama masraf açacak bir durum olduğunu sanmam, bi 20-30 bin km daha yapar satarım zaten artık uzak doğu honda hyundai gibi markalara yönelmeyi düşünüyorum, hem garantileri 5 yıl hem de arızasız arabalar...

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
15.03.2018 - 21:37 tarihinde, Erhan Erten yazdı:

Yetkili servisdemi bu rakam tuttu?

hayır özel servis. beyne gerek kalmadı 3500 tl hallettik işi kesildi titreme

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.