Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Smart Paket Renkli Ekran Hatası


Yalçın Oruç

Soru

Arkadaşlar daha önce aracı teslim alırken bunu yazmıştım ama bu gün ford servisinde bu resimleri çekip forda sormak istediler. aracımı kasım ayının sonunda teslim aldım smart paketli ama yol bilgisayarı ekranı renksiz ve küçük o tarihlerde aracını teslim almış arkadaşlar yada benim aracımla aynı özelliklere sahip olupta küçük ekrana sahip olan arkadaşlar varmı. acaba aracım  hatalı mı geldi ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.

 

post-3024-0-65855900-1358942471_thumb.jp

 

post-3024-0-19408300-1358942479_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Olabilir. Sizden sonra gelmesi demek sizden sonra tedarik edildiği anlamına gelmez. Donanım olarak bu özellik TEKNO için gerekli ve donanım listesinde bu detay yok, artık bu şekilde geliyor hak talep edilemez bence :) bildiğimiz bu hocam sordunuz söylüyoruz :) sizin yaşayıp gördüklerinizi yetkililere anlatıp rica etmelisiniz isterlerse değişir yani bu bir hata değil. TEKNO alıp bu olmasaydı hata olacaktı. SYNC bunlardan bağımsız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu ekran işi giderek karışıyor, Almanya'da da 3-4 aydır önceleri renkli ekran ile satılan Titanium'larda monokrom ekran standart olmuş durumda.

Çok şükür ki ekran takıntım yok, olsaydı çoktaaan ruh hastası olmuştum!

 

Bence siz de boşverin bu ekran işini, ya da koyun orta konsola bir ipad veya android tablet, BT ile bağlantılayın, hatta daha iyisi OBD'den araca da bağlayın, indirin android programlarını, oynayıp durun aracın ayarlarıyla.

 

Mis....

Cem Boneval tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

yanlış anlamayın ben sadece bilgi almak için örneklerle soru sordum. durumu otosana mail ile ilettiler satış sorumlusuna eğer elinizden geliyorsa gösterge panelini renkli ekranla değiştirebilirseniz memnun olurum da dedim :). gelecek sonucu bekliyorum eğer hata yok donanım bu şekilde değişti diyorsanız öyledir. ama ben showroom da aracı gördüm ve o renkli ekran hayaliyle siparişi verdim ama siprişle gelen araç elimdeki oldu yapcak bişii yok :(

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sonuçta size vaadedilen donanımların tümü çalışıyor. Broşürde vs hep yazar donanımlar haber verilmeksizin değişebilir vs diye. Sizin şanssızlığınız bu durum malesef. Şansınız döndüyse otosan göstergeyi değiştirir ancak ben olsam pek umutlu olmazdım...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ne garip durumlar arkadaş..Maden ilk başlarda gösterge ekranını smart paketle büyük getirdin sattın sonra niye yeniden küçük dandik ekranı koyuyorsun..O dandik ekranlı göstergeler o kadar basit duruyorki...Orta konsolda kaliteli ekran göstergede dandik 10 tl lik ekran...Ama adam yazmış,ford teknik donanımı değiştirebilir,broşürdekiyle farklı olabilir diye....Sizde baştan kabul ediyorsunuz bunu..Bir tür siz almadan vergi 5 tl iken siz ücreti öderken gelen zam nedeniyle 10 tl olması gibi...Resmen feyk atıyorlar adama yav....İlk gelen TDCİ lerde de start-stop vardı,yanlışlıkla öyle gelmişlerdi,sonradan otosan çorbacıda uyandı,tdciler start-stopsuz gelmeye başladı...Gerçi otosan hiçbir zaman broşürde yazmadı start-stop tdci de var diye aama yanlışlık sonucu gelenleri alanlar karlı çıktı mesela...Sizde de otosan hiçbir zaman gösterge ekranı renkli 4,2 inç diye yazmadı,ilk gelen titanyum smart paketlerde ekran 4,2 inç iken sonra gelen partilerde gösterge ekranı dot matrix dandik ekran olarak geldi yeniden...Yapabileceğiniz bişey yok..Broşürde açıkça var diye yazsa bile siz alırken özelliklerini teker teker satış sözleşmesine yazdırmazsanız gelen donanımdaki eksiklikler hakkında yasal anlamda hiçbir hak iddia edemezsiniz....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
En başta satış sözleşmesine madde ekleseydiniz keşke,ben aracı alırken sonyli gelmez ise aracı almayacağıma dair madde koydurmuştum.
Bayi buna söz veremez ki donanım da ve gereksinim de böyle birşey yok. Siz para verdiniz sizin ki her türlü kabul edilmeli.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ben de aracımı Kasım sonunda teslim aldım. 1.0 litre ecoboost titanium + smart paket. Benim yol bilgisayarı da aynen sizinki gibi. Benim de baktığım araç büyük ekrandı, sesle klima kontrolü falan vardı. Yani böyle bir araç gelecekti. Tabi küçük ekranı görünce sorun etmedim. Hatta, sözde aracı bana tanıtacak şahıs arabaya binip sesle kontlü deniyor. Klima... klima..... klima.... Yok oğlu yok. Hocam bir de siz söyleyin. Bende söylüyorum ama nafile. Neyse dedim tamam, ben evde denerim. Sattıkları araçtan bi haberler. Meğersem Sync'li arabalar gelmeye başlamış. Eskisinde olduğu gibi klima kontrollerinin olduğunu ve araçta Sync'in S'sinin dahi olduğundan bir haberlerdi. :) Yine muhalifet edeceğim yazılanların bir kısmına :) Broşürlerde buradaki bilgiler değiştirilebilir, donanımlar farklı olabilir vs. vs gibi bilgiler yer almakta. Buraya itirazım yok ancak satışı yapan bayi, size neyi taattüt etmişse, onu vermek zorundadır. Keza, taahhüt ettiklerinden farklı bir ürün teslim etmeleri tüketici hakları kanununa aykırıdır.  Şimdi, olması gerekeni anlattıktan sonra bunun bir de pratik hayattaki karşılığına bakalım. Satış sözleşmenizde aracın tüm özellikleri yazmadığına göre bu durumun ıspatı zordur. Kolaylıkla inkar edilebilir: "Biz müşteriye söylemiştik" Bir diğeri ekranı gördüğünüzde, ben bu aracı istemiyorum deyip teslim almayabilirdiniz. İşin bir de avantaj/dezavantajına baktığımızda SYNC'li sistemin artılarının yol bilgisayarı ekranının büyüklüğünden fazlaca olduğunu görebiliriz. Seyahat esnasında yol bilgisayarı büyük olsun, küçük olsun aynı işlevi sunuyor fakat SYNC, sürüş güvenliğini destekleyen ve bunun dışında bir takım pozitif getirileyiyle öne çıkıyor.

 

 

   Tüm bunların dışında bir OTOSAN  ya da Ford eleştirisi yapmak gerekirse; bre OTOSAN tamam donanımlarda oynama yapıyorsun ama madem bu renki yol bilgisayarı ekranı bu donanım da gerekli değil, neden daha önce koyuyordun da şimdi koymayarak ikilik yaratıyorsun? Bu renkli yol bilgisayarı ekranının sana araç başı maaliyeti ne kadar? Yapma böyle, bak itibar kaybediyorsun :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

murat bey aradığım cevabı vermişsiniz teşekkür ederim. aynı dönem aynı donanıma sahip aracın ekranı aynı imiş. ben araç tırdan indiğinde yanına gittim ve ilk olarak aracın ekranını farkettim yanlış gelmiş bu araç dedim ve bana yanlışlık yoktur bundan sonra gelecek araçlar bu şekilde olacaktır yeni focusun da yeni focusu bu dediler :D. hatta o akşam buradan yazmıştım haberiniz varmı diye sağolsun arkadaşlar ilgilenmişti. bu renkli ekranı nereden bulabilirim diye bakınırken forda gittim onlar kendileri biz bunun bi resmini çekelimde forda soralım dediler o yüzden bu kadar tantana oldu :D sonuca göre yine sizlere bilgilendirme yaparım arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim kalın sağlıcakla.....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.