Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Motor Arıza Işığı

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

teşekkürler hocam FII trendlerle bazı maddeler uyuşuyor karşılaştırıp gözüme çarpan bir durum olursa burada yazarım..

• 1 yıl sonra...
  • Yanıt 38
  • Görüntüleme 57,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Işık yandıysa bir DTC (diagnostic trouble code) atmıştır muhtemelen. Yol bilgisayarı (YB) tanılama moduna girip bakabilirsiniz. YB kontrol düğmelerinden OK basılı tutarak kontağı açın, açtıktan so

• Mk3 Focus'larda küçük ekranda yol bilgisayarı tanılama modu ekranları Test moduna girdiğini gösteriyor, soldaki aşağı oka basarak bir sonraki ekrana ilerleyelim... Gösterge testi, tüm

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Sinyal kolunu rahat bırakın, onunla ilgisi yok. Sadece yol bilgisayarı kontrolundaki OK düğmesini basılı tutmak yeterli (evet km sıfırlama da denebilir ama daha çok işlevi var). Peki baktınız ve her

Yanıtlama zamanı:

Yıldızlı sürücü denetimi sistemindeki hız değerini 5 üzerinden sayısal olarak veriyor sanırım

işte buradayken sağ sol tuşlarına basarsanız diğer modlar çıkıyor

Yanıtlama zamanı:

YB kontrol düğmelerinden OK basılı tutarak kontağı açın, açtıktan sonra 5 saniye daha basılı tutun, "tESt" yazısı çıktığında bırakın. Daha sonra aşağı ok ile değişik seçenekleri görebilirsiniz.

sinyal kolunu asagi dogru indirin(sola donuz sinyali pozisyonuna)ayni anda km sifirlama dugmesine basin ve o sekilde aracinizi calistirin,test yazisi cikana kadar basili tutun,test yazisi geldikten sonra km sifirlama dugmesine her basisinizda araciniz hakkindaki bilgileri gorebilirsiniz:))

cem bey, aydın beyin bahsettiği farklı bir modelmi? yoksa gauge moduna her iki şekildede mi giriliyor. aydınlatırsanız sevinirim.

özür dilerim sorumun cevabı 2 sayfada verilmiş sonradan gördüm. pardon.

çok aramama rağmen iletiyi silmeyi bulamadım ve düzeltme yapmak zorunda kaldım.

Murat Sertcakan tarafından düzenlendi

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Bugün ben de bir gireyim dedim test menüsüne ve aşağıdaki dtc kodlarıyla karşılaştım.Biraz araştırdım ama karşılıklarını bulamadım.Ne oldukları hakkında yardımcı olabilecek var mı?

C073_88

C140_00

C121_00

C200_00

C199_00

C151_00

Yanıtlama zamanı:

Şundan: mesela bir ay içinde aracım bir iki defa park ederken stop ediyor ve nedenini bilmiyorum, servise de en erken 2 hafta var gitmeme, acaba diyorum burada arızanın ne olduğunu bana söylüyor mu, belki de çok basit bir çözümü var ama biz anlayamıyoruz

Bir de olayın şu tarafı var. Anladığım kadarıyla bunlar arabada sorun olduğunu söylüyorlar. Ama önemli ama önemsiz. En son önemsiz diye kaale almadığım bir sorun yüzünden babamın arabasında 900 tl lik masrafı ödedim. Bu yüzden elimden geldikçe sorunlara hemen çözümler bulmaya çalışıyorum.

Yanıtlama zamanı:

Benimde başıma geldi arıza ışığıyanması. Test menüsünde D900 hatası vardı. kartal sanayide ford servisine gittim tavsiye üzerine. bilgisayara bağladılar ve ek katkı deposunun yakıtı bitmiş. 1 Lt. 'lik bir depoymuş. özel katkısını doldurdular ve ayarlarını yaptılar sorun hallodu. 

• 5 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Bu sene başka bir okula tayin olduğumdan; gün içinde kullanım mesafem çok düştü. ( 2 km )

Motorda sıkıntı çıkarmaması için ara sıra uzun mesafe kullanımı dışında tavsiye edebileceğiniz bir uygulama veya yöntem var mı?

Yanıtlama zamanı:

Bu sene başka bir okula tayin olduğumdan; gün içinde kullanım mesafem çok düştü. ( 2 km )

Motorda sıkıntı çıkarmaması için ara sıra uzun mesafe kullanımı dışında tavsiye edebileceğiniz bir uygulama veya yöntem var mı?

Aracı gereksiz zorlamayın, yeterli.

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Benim 2006 tdci 109luk Focus'ta da , dün yol bilgisayarı motor sistem arızası uyarısı verdi. Bugün de devam etti, test menüsünden kod çıkmadı sabah servise götürdüm ve serviste ısıtma bujisi ve rolesi nin arızalı olduğunu söylediler. Birde csp mi cvp mi sensörü ile egr valfi dediler. Bunların değişmesi gerekiyormuş. Egr valfi 1.800+kdv, diğereri de ayrı ayrı 200+- civarlarında. Egr valfi ile sensör ellerinde yokmuş ve bujinin değişmesi sorunu muhtemelen çözer dediler zaten bende egr ile sensör dursun diyecektim. Buji ile role için 500 küsür fiyat çıkardılar, %35 indirim varmış 380 tl ye düştüler, şuan yapılıyor bakalım haber verecekler. Yalnız ufak gibi görünen büyük bir sıkıntı var, bu bujiler sökülürken bujinin yıpranma durumu vs.(tabi söküm hatasıda vardır muhakkak) nedeniyle kırılabiliyormuş. Eğer kırılırsa, üst kapağın sökülmesi gerekiyormuş o zaman 700-800 tl ek bir maliyet çıkabiliyormuş. :aman:

Yanıtlama zamanı:

Benim 2006 tdci 109luk Focus'ta da , dün yol bilgisayarı motor sistem arızası uyarısı verdi. Bugün de devam etti, test menüsünden kod çıkmadı sabah servise götürdüm ve serviste ısıtma bujisi ve rolesi nin arızalı olduğunu söylediler. Birde csp mi cvp mi sensörü ile egr valfi dediler. Bunların değişmesi gerekiyormuş. Egr valfi 1.800+kdv, diğereri de ayrı ayrı 200+- civarlarında. Egr valfi ile sensör ellerinde yokmuş ve bujinin değişmesi sorunu muhtemelen çözer dediler zaten bende egr ile sensör dursun diyecektim. Buji ile role için 500 küsür fiyat çıkardılar, %35 indirim varmış 380 tl ye düştüler, şuan yapılıyor bakalım haber verecekler. Yalnız ufak gibi görünen büyük bir sıkıntı var, bu bujiler sökülürken bujinin yıpranma durumu vs.(tabi söküm hatasıda vardır muhakkak) nedeniyle kırılabiliyormuş. Eğer kırılırsa, üst kapağın sökülmesi gerekiyormuş o zaman 700-800 tl ek bir maliyet çıkabiliyormuş. :aman:

Öncelikle test menüsü sadece göstergedeki DTCleri gösterir. Isıtma bujilerinin sadece rölesi bozuk olabilir. Benimde başıma geldi, otokoç ve izmirde bir özel servis direk ısıtma bujileri değişecek dedi. Sonrasında başka bir sorun için Antalyada Cem abinin ustası Cem usta durumu farketmiş, rölenin bacaklarını temizleyip takmış. Bujiler sağlam röleden dolayı arıza veriyordu hallettim dedi, tekrar olursada pejonun rölesini taktır hem daha kaliteli hem daha ucuz dedi. 3 sonra sattık arabayı ama satarken arıza yoktu.

Yanıtlama zamanı:

Öncelikle test menüsü sadece göstergedeki DTCleri gösterir. Isıtma bujilerinin sadece rölesi bozuk olabilir. Benimde başıma geldi, otokoç ve izmirde bir özel servis direk ısıtma bujileri değişecek dedi. Sonrasında başka bir sorun için Antalyada Cem abinin ustası Cem usta durumu farketmiş, rölenin bacaklarını temizleyip takmış. Bujiler sağlam röleden dolayı arıza veriyordu hallettim dedi, tekrar olursada pejonun rölesini taktır hem daha kaliteli hem daha ucuz dedi. 3 sonra sattık arabayı ama satarken arıza yoktu.

Valla yapılıyor artık Ozan, servise bıraktım arabayı. Cevabın için sağol diğer arkadaşlar için bilgi olmuş olur ilerde de tekrarında da bizim için. Allah verede sökerken kırmasalar bujiyi yoksa sıkıntı olacak iyice.

Yanıtlama zamanı:

Yusufum geçmiş olsun...

Sağolasın Bekir abi, Allah razı olsun.

Korktuğum başıma geldi, bujilerin üçünü sökmüşler, birini sökememişler. Kurum bağlamış ve oraya kaynamış, silindir üst kapağın sökülmesi gerekiyormuş ve onun sökülmesi 700tl ek maliyet getiriyor. Enjektörün birinden de şüphelenmişler onu da kontrol edecekler sökünce, oda işleme dahil olursa 500-600tl daha artıyor yaklaşık. Yani 1.000-1.500 gibi bir rakam çıkacak daha da artmaz umarım :(

Yanıtlama zamanı:

Sağolasın Bekir abi, Allah razı olsun.

Korktuğum başıma geldi, bujilerin üçünü sökmüşler, birini sökememişler. Kurum bağlamış ve oraya kaynamış, silindir üst kapağın sökülmesi gerekiyormuş ve onun sökülmesi 700tl ek maliyet getiriyor. Enjektörün birinden de şüphelenmişler onu da kontrol edecekler sökünce, oda işleme dahil olursa 500-600tl daha artıyor yaklaşık. Yani 1.000-1.500 gibi bir rakam çıkacak daha da artmaz umarım :(

Gerekli işlemleri yaptılarmı merak ediyorum açıkçası Çağların bu konuda güzel bir mesajı vardı ama olan olmuş.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.