Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Engelsiz Aslanlar Tekrar Dünya Şampiyonu


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Japonya'nın Kitakyushu kentinde bu yıl 10. kez düzenlenen Kıtalararası Kupa final maçında ev sahibi ekip Miyagi Max ile karşılaştı. Mücadeleden 67-48'lik skorla üstün ayrılan Engelsiz Aslanlar, üst üste ikinci toplamda ise dördüncü kez Kıtalararası Kupa'da şampiyon olma başarısı gösterdi.

Karşılaşmaya Piotr Luszynski, Sofyane Mehiaoui, İsmail Ar, Fikri Gündoğdu veMateusz Filipski beşiyle başlayan Engelsiz Aslanlar, karşılıklı ikişer basketin ardından Filipski’nin üst üste sayılarıyla üstünlüğü eline alarak skorda bir anda 11-4 ile öne fırladı. Sofyane Mehiaoui ve Mateusz Filipski’nin ikişer faule ulaştığı bölümde oyunda kalmaya çalışan ev sahibi ekip ise takımımız karşısında direnç göstermeye çalıştı. Ancak Mateusz Filipski’nin 11 sayı ürettiği ilk çeyrekte Engelsiz Aslanlar’ın 19-17’lik skor avantajı vardı.

Galatasaray, ikinci çeyreğe Piotr Luszynski, İsmail Ar, Fikri Gündoğdu, Ferit Gümüşve Mateusz Filipski beşiyle girdi. Sabah seansında takımımızın dominasyonu karşısında varlık gösteremeyen Japonya temsilcisi, devrenin sonuna 7:07 kala 22-21’lik skorla maçta ilk kez öne geçmeyi başardı. Duruma çabuk reaksiyon veren Engelsiz Aslanlar, üst üste dört sayı üreterek rakibini molaya zorladı. Ancak moladan daha iyi dönen taraf Japonya ekibi olunca skor avantajı tekrar ev sahibi takıma geçti. Galatasaray, saha içinde daha iyi yardımlaşarak yeniden 4-0’lık bir seri yakaladı; ama karşılıklı mini serilerin devam etmesinin ardından Miyagi Max tekrar üstünlüğü eline aldı. Ve bir mola daha geldi.

Devre sonuna :37.8 kala Mateusz Filipski’nin üç sayılık oyununun ardından skoru 32’de eşitleyen takımımız, son pozisyonu da iyi savunarak soyunma odasına beraberlikle gitti.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğine Özgür Gürbulak, Sofyane Mehiaoui, İsmail Ar, Fikri Gündoğdu ve Mateusz Filipski beşiyle başlayan Galatasaray, rakibi tarafından cevapsız kalan dört sayıyla skoru 36-32’ye getirdi. Ancak hızlı hücumlardan gelen sayılara rağmen ayakta durmaya çalışan Japonya temsilcisi, skoru 38’de eşitlemeyi başardı. Son bölümde beklenen atağa kalkan Engelsiz Aslanlar, sona 2:15 kala skoru 47-40’a getirerek 11-4’ten sonra ilk kez yedi sayılık bir avantaj yakaladı. Ve son çeyreğe ise 49-44 önde girdi.

Dördüncü çeyreğin başında Miyagi Max, oyuna tekrar ortak olabilmek için hamleler yaptı. Ancak üçüncü çeyrekte kazandığı avantajı koruyan Galatasaray, İsmail Ar’ın basketiyle skoru 57-46’ya getirerek farkı ilk kez çift hanelere çıkarmayı başardı. Son bölümde savunmada maçın en başarılı sekansını oynayan takımımız, Özgür Gürbulak'ın üç sayılık atışının ardından üstünlüğünü 62-48'e taşıdı. Ve rakibine söz hakkı vermeyen Engelsiz Aslanlar, sahadan 67-48'lik skorla üstün ayrılarak toplamda dördüncü kez şampiyon oldu.

1. ÇEYREK: 19-15

2. ÇEYREK: 13-17 (32-32)

3. ÇEYREK: 17-12 (49-44)

4. ÇEYREK: 18-4 (67-48)

B_14828_BB.jpg

Tebrikler Aslan Yürekliler

Ülkemizde bazı kesimlerce unutulsanız da biz unutturmayacağız :claps: :claps:

678767241.jpg

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.