Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus St Rakiplerine Karşı: Megane Rs, Astra Opc Ve Scirocco R


Cem Boneval

Önerilen Mesajlar

Autobild dergisi ayrıntılı bir karşılaştırma yapmış ve sınıfın ateşli HB'lerini gözden geçirmiş...

Çok detay olmasa da özetlemek gerekirse:

Megane RS performans ve son derece sürüş dinamikleri ile test birincisi, ucuz fiyatının da buna katkısı var.

Focus ST ve Astra OPC performans yanında konfordan da ödün vermek istemeyeceklerin seçimi olmalı. Astra yüksek ağırlığına rağmen grubun en güçlü motoruna sahip olması, ayarlı süspansiyon sistemi ve mekanik diferansiyel kilidi ile performans açısında başarılı ancak yine de Focus'un sağladığı canlı ve dinamik sürüş keyfini sağlayamayarak üçüncülüğe yerleşiyor ve bu pozisyonu teknik olarak eksiksiz görünse de cansız, adeta sıkıcı sürüş özelliklerini yüksek fiyatla birleştiren Scirocco R ile paylaşıyor.

http://www.autobild.de/artikel/astra-opc-scirocco-r-focus-st-megane-rs-vergleich-3658438.html

test.jpg

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şu sıralarda Almanya'da VW dergileri beslemeyi kesti anlaşılan, VW sonuncu, aynı sayıda bir de Polo 100.000 km testi var onda da göreceli olumsuz bir sonuç yazısı var...

Buna karşılık Renault basınla ilişkileri önemsemeye başlamış görünüyor.

Aslında salt sürüş dinamiği olarak bakınca sertleştirilmiş süspansiyonu ile Megane caddede gidecek bir yarış arabası havasında ve önde olması şaşırtıcı değil. ,Ancak sertliği gündelik kullanımda keyif kaçıracak düzeyde.

Bu bağlamda Astra ayarlı süspansiyonu ile benzer özellikleri konforu ihmal etmeden sunabiliyor.

Scirocco'yu ben oldum olası rüküş bulmuşumdur, VW'ye has sıkıcılığı da bu sınıfa yakıştıramıyorum.

Focus'a gelirsek, o aslında sürüş keyfi çok iyi ayarlanmış bir aile arabası, 4 kapısı, isteyene steyşını ile fazlaca medeni...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

renault rs koymuştum buda kapak olmuş....bu kacıncı hezimetin focus rs biraz toparlan...artık..yakup üzülme canım geçersiniz ileride...eğer kurt besliyorsan elinden baltanı bırakmıyacaksın :kıhkıh:

Ben ne için üzüldüm ki yahu ? kimse üzemez beni :hıh:

Yahu kendi kendine niye böyle şeyler söylüyorsun :D kime kapak olmuş, ucu açık laflar söylüyorsun sonra biri geliyor cevap veriyor :D sen kendini haklı sanıyorsun :D bak bunlar yaşlılık belirtisi :)

Kim sana yerdiyse git ona söyle :D herşeye beni katma, ben yanlış birşey diyorsam söyle :D Göz'ü olan kişi anlar ne demek istediğimi :)

Hadi hadi gazete okumaya devam bugün pazar :zha:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Astra OPC ilk çıktığında Scirocco R ile karşılaştırılmıştı ve "yaşlı Scirocco dan daha fazlasını günlük kullanıma uygun bir konforla verebildiğinden" ve diğer özelliklerinden açık arayla birinci olmuştu.

Daha sonra aynı teste Megane dahil edildi bu kezse "testteki en güçlü araç ve oldukca da hızlı ancak bunu subjektif olarak hissettiremediğinden" 3. oldu :blink:

Dikkat ediyorum yeni nesil Opel ler ilk çıktığında çok övülüyor, ilk testlerinde zirveye oynar sonra rakipler aynı testler aynı ama ağır ağır aşağıya düşemeye başlar, Insignia da ilk çıktığında Mondeo ve A4 le kıyaslanmıştı neticede "Mondeo kadar dinamik olabilirken daha yüksek konfor sunuyor ve Audi ye yaklaşan bir kalitede" deniyordu ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ammavelakin testteki araçlar arasında sarı Megane amacına en uygun tasarımda bence; benzer tasarımlı bir Astra yı çekici kırmızısı ve GTC donanımıyla her galeride görmek mümkün, Focus tan en ufak şüphem yok ama tasarımı ... Scirocco zaten her yerde.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.