Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 1.6 Tdci 3. Bakım Yağ Ve Filtre Hakkında

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Geçtiğimiz hafta arabayı bakıma götürdüm ve usta Mobil super 3000 formula fe 5w-30 motor yağı koydu, bidonun üzerine baktım ford standartlarını karşılayan bir motor yağı, sizce hep bu yağdan mı kullanayım yoksa daha gelişmiş esp formula 5w-30 ya da farklı bir yağ falan kullanmalı mıyım ?

Ayrıca usta bakım periyoduna 10.000 km yazdı ve hava filtresini de 5000'de bir değiştirelim dedi, bu konu hakkında görüşlerinizi alabilir miyim ? 5000 km'de bir hava filtresi sorun değil de, yağı 10.000'de bir değiştirmek erken değil mi bu konuya ne dersiniz ?

• Yanıt 35
  • Görüntüleme 30,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kuşku ve endişeyi gidermeye dayalı sömürü bilinen en eski taktiklerdendir. Kendini kandırmak da bunun en önemli adımı... Nesnel veriler olmadan sadece spekülasyon yapabiliriz. Nesnel verilere de

• Mertcan Çelik
    Mertcan Çelik

Daha önce bahsedilmişti, dizellerde yağ çabuk kirlenir ve koyu olur diye.

• Ogün Özemre
    Ogün Özemre

bu kadar üstüne düşmeyin aracınızın. sıfır km araçlardan bile bir ton abzürt ses geliyor. Hepsine kulak asarsanız canınız çok sıkılır. Yapmanız gereken bakımlarını yaptırmak ve kontrol etmek. Onun

Yanıtlama zamanı:

Türkiye de hangi marka yağ olursa olsun ben de 10 binde bir değiştiririm; avrupaya göre daha zor şartlarda yol alıyor araçlarımız.

Hava filtresi 5 bin de değişelim demesi de doğrudur, yani faydası çok olur.

iyiymiş ustan, yetkili servise mi gittin?

Yanıtlama zamanı:

yağı hangi üreticinin oldugundan bir önemi yok önemli olan piyasada bulunan belli başlı yağ markalarını kullanmak zaten aynı sınıf yagı kullandıktan sonrada hiç birşey olmaz ... hava filtreside 5000-7500 km aralıgında degiştirlemside en dogrusu arabanın rahat nefes alışverişini sağlar...

Yanıtlama zamanı:

Şimdi şunu sormak lazım o zaman.... ben 9600km deyim ama nerdeyse bunun 800km si bile şehir içinde geçmemiştir...Yani araç hiç sıkılmadı ama yinede değiştirmek mi gerekir....tabii araç daha 7 aylık????* Yağdan bahsediyorum....

Bekir B. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Hayır yetkili servis değil, özel servise götürüyorum aracı.

O zaman 10 binde bir yağı, 5000'de bir de hava filtresini değiştireyim de aklım kalmasın.

Bir de 2-3 gündür farkediyorum ki 2000 devire kadar gaza basıp bıraktığımda rölantiye doğru düşerken bir homurtu var,çekişte ya da performansta bir problem yok, hatta yağ değişiminden sonra araç sessizleşti bayağı ama niye böyle bir homurtu vardır, bir fikriniz var mı ? En iyisi hafta sonu bir daha uğrayayım ustaya.

Yanıtlama zamanı:

Şimdi şunu sormak lazım o zaman.... ben 9600km deyim ama nerdeyse bunun 800km si bile şehir içinde geçmemiştir...Yani araç hiç sıkılmadı ama yinede değiştirmek mi gerekir....tabii araç daha 7 aylık????* Yağdan bahsediyorum....

Motorun sağlığı açısından 400 km sonra değişmek uygun olur Bekir abi :)

Yağ ve hava filtreside değişecek tabii ki

Mazot filtresini değiştimeye gerek yok

Yanıtlama zamanı:

Hayır yetkili servis değil, özel servise götürüyorum aracı.

O zaman 10 binde bir yağı, 5000'de bir de hava filtresini değiştireyim de aklım kalmasın.

Bir de 2-3 gündür farkediyorum ki 2000 devire kadar gaza basıp bıraktığımda rölantiye doğru düşerken bir homurtu var,çekişte ya da performansta bir problem yok, hatta yağ değişiminden sonra araç sessizleşti bayağı ama niye böyle bir homurtu vardır, bir fikriniz var mı ? En iyisi hafta sonu bir daha uğrayayım ustaya.

bu kadar üstüne düşmeyin aracınızın. sıfır km araçlardan bile bir ton abzürt ses geliyor. Hepsine kulak asarsanız canınız çok sıkılır.

Yapmanız gereken bakımlarını yaptırmak ve kontrol etmek. Onun haricinde çok üzerine düşmeyin

Fazlası Vakit ve para kaybı olur

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

bu kadar üstüne düşmeyin aracınızın. sıfır km araçlardan bile bir ton abzürt ses geliyor. Hepsine kulak asarsanız canınız çok sıkılır.

Yapmanız gereken bakımlarını yaptırmak ve kontrol etmek. Onun haricinde çok üzerine düşmeyin

Fazlası Vakit ve para kaybı olur

Eyvallah hocam tavsiyelerin için :)
Yanıtlama zamanı:

Bakım aralıkları normalde yurt dışında 20.000 km veya 1 yıl iken Türkiye'nin özel koşulları nedeniyle 15.000 km'ye düşürülmüş zaten.

Ben özellikle tozlu köy yollarında, aşırı uçlardaki iklim koşullarında (çok sıcak, çok soğuk), aşırı kullanım koşullarında (çok kısa mesafeli sık kullanım, yüksek devride uzun süreli kullanım, aşırı yüklü kullanma vb.) kullanmadığınız sürece yağ değişimi için 1 yıl ve 15.000 km'nin yeterli olduğunu düşünüyorum.

Daha sık değiştirseniz ne olur?

Birazcık daha fazla masraf etmiş olursunuz, ekstra masrafa fark edilir bir avantaj sağlar mısınız, bence hayır ama içiniz rahat edecekse daha sık bakım yaptırabilirsiniz, hele ki ustanız sizi aşırı yüklü fatura ile üzmeyecekse.

Hava filtresi konusunda ben de biraz daha titiz davranmak eğilimindeyim, en azından 5000 km'den itibaren gözle kontrol edilip dikkat çekici tozlanma hissedildiği anda değiştirmekte yarar var, onda da aşırı tozlu ortamda kullanmıyorsanız 7500 km /6 ay gibi bir aralık düşünülebilir.

Homurtuya gelince bence egzosa bir baktırın.

Yanıtlama zamanı:

Bakım aralıkları normalde yurt dışında 20.000 km veya 1 yıl iken Türkiye'nin özel koşulları nedeniyle 15.000 km'ye düşürülmüş zaten.

Ben özellikle tozlu köy yollarında, aşırı uçlardaki iklim koşullarında (çok sıcak, çok soğuk), aşırı kullanım koşullarında (çok kısa mesafeli sık kullanım, yüksek devride uzun süreli kullanım, aşırı yüklü kullanma vb.) kullanmadığınız sürece yağ değişimi için 1 yıl ve 15.000 km'nin yeterli olduğunu düşünüyorum.

Daha sık değiştirseniz ne olur?

Birazcık daha fazla masraf etmiş olursunuz, ekstra masrafa fark edilir bir avantaj sağlar mısınız, bence hayır ama içiniz rahat edecekse daha sık bakım yaptırabilirsiniz, hele ki ustanız sizi aşırı yüklü fatura ile üzmeyecekse.

Hava filtresi konusunda ben de biraz daha titiz davranmak eğilimindeyim, en azından 5000 km'den itibaren gözle kontrol edilip dikkat çekici tozlanma hissedildiği anda değiştirmekte yarar var, onda da aşırı tozlu ortamda kullanmıyorsanız 7500 km /6 ay gibi bir aralık düşünülebilir.

Homurtuya gelince bence egzosa bir baktırın.

Abicim şansmıdır kadermidir bilemem ama

Bir arkadaşımda peugeot 407 1,6 hdi vardı. Biliyorsun aynı motor. 10binde bir yağını değiştirirdi. Bide tirgeri ıvır zıvırı değişmesi gereken kmlerde değiştiğini söylerdi

350 bin km de Ne turbo ne enjektör hiçbir can sıkıcı arıza vermeden bakım harici yapılması gerekenden hariç masraf yapılmadan yapılan kullanım sonucu satıldı. Şu an 400 bini devirmiştir. Yeni sahibinde ki durumu bilinmiyor

Yanıtlama zamanı:

Abicim şansmıdır kadermidir bilemem ama

Bir arkadaşımda peugeot 407 1,6 hdi vardı. Biliyorsun aynı motor. 10binde bir yağını değiştirirdi. Bide tirgeri ıvır zıvırı değişmesi gereken kmlerde değiştiğini söylerdi

350 bin km de Ne turbo ne enjektör hiçbir can sıkıcı arıza vermeden bakım harici yapılması gerekenden hariç masraf yapılmadan yapılan kullanım sonucu satıldı. Şu an 400 bini devirmiştir. Yeni sahibinde ki durumu bilinmiyor

Ne biliyorsun 15.000 km'de bir değişseydi aynı performansı göstermeyeceğini? ;)

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

O zaman 12.500 ideal, çünkü 10 bin diyen var, 15 bin diyen var :P

Yanıtlama zamanı:

Ne biliyorsun 15.000 km'de bir değişseydi aynı performansı göstermeyeceğini? ;)

O tabiiki bilinmez abicim ancak sonuçta. Motor aşındıkça motorun yüzeyinden mikro metaller çıkıyor ve o mikro metaller motor yağına karışıyor. Ve motorun daha çok aşınmasına sebep oluyorlar. Bundan dolayı 10 bin bana ideal bir rakam gibi geliyor.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.