Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ani Hızlanmada Direksiyon Kontrolü

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

lastik ilk hareketi sağ taraftan alsada sonuçta sol aks a yük biniyor ve aynı anda aynı gücü paylaşmış oluyorlar savrulma bu yüzden olamaz diyorum bende

• Yanıt 54
  • Görüntüleme 8,5k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Hıı, arkadan itiş diyorlar ona...

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Oversteer arkadan kayma, understeer önden kayma. Direksiyon oynamasının özel bir adı varsa da ben bilmiyorum. Steershake (milkshakeden esinlendim )

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Arkadan itişli arabaların genellikle başı kıçı ayrı oynamaz, kıçı oynar, kıçı ne tarafa bakıyorsa başı da onun tersine bakar

Yanıtlama zamanı:

lastik ilk hareketi sağ taraftan alsada sonuçta sol aks a yük biniyor ve aynı anda aynı gücü paylaşmış oluyorlar savrulma bu yüzden olamaz diyorum bende

Yukarda söylediklerin ile bunun ne alakası var hala çözemedim..

Yanıtlama zamanı:

ani hızlanmada direksyonun sağa çekmesinin difransiyelin ilk sağ taraftan güç iletmeye başlamasıyla alakası yok dedim sen liftin üzerine arabayı çıkarıp hareket etmeye başlarsan yani vitese takıp gaza basarsan ilk hangi tekerden güç ilettiğini görmüş olursun difransiyelinin... nissanda bu soldaydı fordta sağdadır ee nissanda da patiyle kalkınca benim sağa çekiyordu direksyon alakası yok bence dedim bende

emir hacımustafaoğlu tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Bu Focus müslüman bir araba bence. Sağ ayakla işe başlıyor.:)

Hızlı kalkislarda aracın oynaması önden çekişli araçlarda fazla gücün direksiyona etkisi sebebiyledir. Hareketin sağ tekerlekle başlaması ile alakalı değildir.

Yanıtlama zamanı:

Bu Focus müslüman bir araba bence. Sağ ayakla işe başlıyor. :)

Hızlı kalkislarda aracın oynaması önden çekişli araçlarda fazla gücün direksiyona etkisi sebebiyledir. Hareketin sağ tekerlekle başlaması ile alakalı değildir.

Tabi tabi onla alakası yok zaten..

Yanıtlama zamanı:

FrontantriebQ03.gif

Bu sistemde bir tekerleğe öncelik vermenin işlevsel olarak sakıncalı olması yanında teknik olarak bir mantığı da yok bence.

Öyle bir durum söz konusu ise de diferansiyel dişlilerindeki gecikmeden kaynaklanabilir ve bu teorik bir değer taşır; olsa olsa birkaç milisaniye düzeyinde bir farktır.

Ne tarafa çektiğine gelince, hangi lastik altında daha iyi tutabileceği zemin varsa o tarafa çeker, bu sürüş esnasında değişken olabileceğinden iki yöne de gezebilir.

Cem Boneval tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Aynen çok küçük fark var.. Daha ilk gün bunları elemanlarla konuşmuştuk bize de ilginç gelmişti ve öyle devam ediyormuş..

Tutunma konusunda;

Yerlerde sırası engeller mesela onlardan geçerken direksiyon bir sag bir sol yapıyor :D çok severim ailecek izliyoruz . Ahaha

Yanıtlama zamanı:

Bence tekere bizim anlıyabilceğimiz bi farkla ilk hareket iletilmez,bu emniyet açısındanda büyük risk oluşturur.

Yanıtlama zamanı:

Çok merak eden olursa, mesela 40 bin km sonra neden sağ tekerin daha fazla aşındığını ustanıza sorabilirsiniz :D

Midemden gelen bi cevap vereyim hemen :) Aracın gidebilmesi için gereken minimum insan (1 )oda sürücü,gerisi yolcu.Sürücü herzaman var haliyle sol tekere binen yük arttığı için,sağ tekere nazaran tutunma daha fazla ve aşınma daha az,bence bu sebeble olabilr. :kıhkıh:

Yanıtlama zamanı:

Midemden gelen bi cevap vereyim hemen :) Aracın gidebilmesi için gereken minimum insan (1 )oda sürücü,gerisi yolcu.Sürücü herzaman var haliyle sol tekere binen yük arttığı için,sağ tekere nazaran tutunma daha fazla ve aşınma daha az,bence bu sebeble olabilr. :kıhkıh:

Ama ben çok dedim :P

Yanıtlama zamanı:

Ama ben çok dedim :P

Tamam Yakubum ben de onu diyorum işte,sol tekerde tutunma fazla aşınma az,sağ tekerde tutunma daha az aşınma fazla.

Yanıtlama zamanı:

Ya zaten normalde böyle bişey olmaz :D biliyorsun

Midemden gelen cevap diye belirtmiştim zaten :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.