Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 201214 yıl comment_87969 Focus 3 lerde bulunan aktif izgara soğuk motorda radyatörün önünü kapatir ki araç çabucak çalişma sicakliğina erişsin. Bunu hepimiz biliyoruz ve mutlaka araci ilk aldiğimiza eğilip bakmişizdir ilk çaliştirmada çalişiyormu diye izgara. Peki şimdi asil sorum geliyor.Ben bu araci alirken hem satici hemde internet sitesinde izgaranin belli bir süratten sonra yine otamatik olarak kapanip rüzgar akişini aracin üstüne yönlendirip arabanin aerodinamiğine(doğru yazmişimdir umarim)arti yönde etki ettiğinden bahsediliyordu. Bu gerçekmidir yoksa pazarlama tekniğimi.İşin açikçasi yüksek hizda ve devirde çalişan bir motorun radyatörünün önünü kapatmak bana pek mantikli gelmedi Birde o durumda eğilip bakamadiğimdan çalişiyormu yüksek hizda diye Bilen arkadaşlar aydinlatirsa beni bu konuda sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Haziran 11, 201214 yıl ferhat tezcan tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 201214 yıl comment_87971 Ama olay bu zaten, hızlı giderken açıyor kapağı ki direnç azalsın motor soğusun.. Soğuk iken kapatıyor ki erken ısınsın.. Sistemde sorun yok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 201214 yıl Yazar comment_87974 Bunu demiyorum onu zaten biliyorum.Normalde motor sicakken açik bu izgara daha sonra otoyola çiktin 100 km nin üstüne çiktiktan sonrada motor hali hazirda sicakken kapaniyormuş rüzgar akimini yukariya doğru vermek için Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 201214 yıl comment_87976 Bence tamamen kapatmıyordur, motoru klima ile soğutacak değiller kanımca Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 201214 yıl comment_87977 Ferhat aktif ızgara hız, motor ısısı ve çevre ısısı gibi parametreleri kullanan bir program ile kontrol ediliyor ve önceden belirlenmiş 14 farklı konumu kullanarak aerodinami ile motor soğutma arasındaki ideal çözümü üretiyor. Yaz aylarında çevre ısısı 30 ve üstü derecelerde iken motorun kendi kendini soğutmasına imkan olmadığından hızın ne olursa olsun radyatöre gereken hava akımını sağlayacak kadar hava girişine izin verilecek ve aerodinami biraz ikinci plana atılacaktır. Ancak kış aylarında ideal çalışma ısısına ulaştıktan sonra motor bölmesi çevresindeki havanın ısısı soğutma suyunu yeterince soğuk tutmaya yeteceğinden ızgara hiç açılmayabilir ve maksimum aerodinami sağlanır. Tabii, Kapalı = İyi aerodinami (havayı kama gibi kesme) Açık = Kötü aerodinami (ızgaradan içeri girip radyatöre çarpan havanın direnci arttırması Aralık = Vasat aerodinami, yetecek kadar soğutma (aralığın da 12 farklı konumu var) Yani rahat ol, bir de bunu kafaya takma, hele ki giderken ne durumda olduğunu merak edip araştırmaya kalkma... [media=] Haziran 11, 201214 yıl Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 201214 yıl Yazar comment_87978 Ama olay bu zaten, hızlı giderken açıyor kapağı ki direnç azalsın motor soğusun.. Soğuk iken kapatıyor ki erken ısınsın.. Sistemde sorun yok. Son yazdiğimda anlattim tekrar demek istediğimi Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 201214 yıl comment_87979 Soğukken kapaklar kapanıyor motor kolay ısınıyor. Hızlı giderken kapaklar tekrar kapanıyor. Sürtünme azalıyor. Hızlı giderken motor zaten yeterince havayı alabilir. Kapaklar ancak hararet olursa açılıyordur. Ford böyle bir duyuru yaptıysa sistem çalışıyordur. Bu firmaların hiçbiri yalan beyan yapıp rezil olmak istemez. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 201214 yıl comment_87980 Bunu demiyorum onu zaten biliyorum.Normalde motor sicakken açik bu izgara daha sonra otoyola çiktin 100 km nin üstüne çiktiktan sonrada motor hali hazirda sicakken kapaniyormuş rüzgar akimini yukariya doğru vermek için Yön vererek yapıyor bunu, doğru.. Sistemde yanlış birşey yok..Mondeo'da yıllardır var..Yani yanıltma gibi birşey yok.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 201214 yıl Yazar comment_87982 Ferhat aktif ızgara hız, motor ısısı ve çevre ısısı gibi parametreleri kullanan bir program ile kontrol ediliyor ve önceden belirlenmiş 14 farklı konumu kullanarak aerodinami ile motor soğutma arasındaki ideal çözümü üretiyor. Yani rahat ol, bir de bunu kafaya takma, hele ki giderken ne durumda olduğunu merak dip araştırmaya kalkma... Hocam teşekkürler işte aradiğim cevap.Neredeyse bakmayi deniycektim çalişiyormu diye (Şaka tabi o kadar da deli değilim) Haziran 11, 201214 yıl ferhat tezcan tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 201214 yıl comment_87986 Ayrıca bu sistemin babası BMW'dir. Yani şimdi yeni Focus Ford'un BMW'den gayri meşru çocuğu mu oldu??? Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 201214 yıl Yazar comment_87987 Çip focus :) Haziran 11, 201214 yıl ferhat tezcan tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 201214 yıl comment_87993 Yani şimdi yeni Focus Ford'un BMW'den gayri meşru çocuğu mu oldu??? anası desem daha fena olacaktı Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın