Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 25 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25 16 minutes ago, Ozan Kar said: cihaz dedigin sadece kontrol unitesi gibi bir sey degil mi abi? yani bir donusum vs yapmiyor, donusum islemi araba tarafinda oluyor diye biliyorum ben. prizden 16A cekilebilir gordugum kadariyla. Galiba AC-DC convertor var o alette. 220V olan böyle bir şey Üç faz olan da düz kablo. Bendeki bunun kırmızı renklisi. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Mart 25 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25 2 saat önce, Mertol Kip yazdı: Galiba AC-DC convertor var o alette. 220V olan böyle bir şey Bunda mi var DC convertor? Level 2de harici DC yok diye biliyorum ben. Fotodaki sokette zaten DC yok degil mi? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Mart 26 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26 12 saat önce, Mertol Kip yazdı: 220V olan böyle bir şey Üç faz olan da düz kablo. Bendeki bunun kırmızı renklisi. Üstteki mobil şarj cihazı. Üstündeki kutu şarj edip etmediğini gösteriyor. Cep telefonu şarj adaptörü gibi. Arabada taşı , 220V topraklı priz (Shuko prizi) gördüğün her yerden şarj edersin. Alttaki trifaze falan değil. Trifaze için cihaz alman lazım (mesela Vestelinki 14 bin falan ) trifaze hat çekip kurman lazım ki bunun kendi kablosu olur. Ekstra kabloya ihtiyacın yok. Bunlar sabittir hiç bir yere götüremezsin. Alttaki içinse satış elemanı seni yemiş. Bu sana verilen trifaze falan değil, sadece AC şarj kablosu. Şarj firmaların yüksek hızlı DC şarj cihazları kabloludur. Ama düşük Ac şarj cihazları genelde kablosuzdur (ucuza malolsun diye) Küçük bir pano gibidir. Bu kablo, o firmalardan parasıyla şarj etmene yarar. Mesela bizim sitede VZX AC şarjları hep öyle (resmini bulamadım bulsam koyarım. AB kuralları gereği her arabanın yanında verilmeliler. Ben depoya attım duruyor çünkü bir işine yaramıyor) Bak şu resimde M3B yazan kablosuz . İşte bu sana verilen kablo bunlarda şarj etmene yarar. Bir ucu arabaya bir ucu makinete. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 26 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26 32 minutes ago, H. Cenk said: Alttaki trifaze falan değil. Trifaze için cihaz alman lazım (mesela Vestelinki 14 bin falan ) trifaze hat çekip kurman lazım ki bunun kendi kablosu olur. Ekstra kabloya ihtiyacın yok. Bunlar sabittir hiç bir yere götüremezsin. Alttaki içinse satış elemanı seni yemiş. Bu sana verilen trifaze falan değil, sadece AC şarj kablosu. Şarj firmaların yüksek hızlı DC şarj cihazları kabloludur. Ama düşük Ac şarj cihazları genelde kablosuzdur (ucuza malolsun diye) Küçük bir pano gibidir. Bu kablo, o firmalardan parasıyla şarj etmene yarar. Mesela bizim sitede VZX AC şarjları hep öyle (resmini bulamadım bulsam koyarım. AB kuralları gereği her arabanın yanında verilmeliler. Ben depoya attım duruyor çünkü bir işine yaramıyor) Bak şu resimde M3B yazan kablosuz . İşte bu sana verilen kablo bunlarda şarj etmene yarar. Bir ucu arabaya bir ucu makinete. Vay şerefsiz diyecem de bilemedim şimdi. Bi kutu verdi o kablonun yanında da ben onu ardiyeye koydum. Hafif bir şey zaten içi boş bile olabilir. buna 3 faz elektrik bağlatacani kablonun bir ucu arabaya diğer ucu o kutuya girecek za zu diye birşeyler anlattı ama ben Bodrum'da kullanacağım için dinlemedim açıkcası. Sigorta kutusu kılıklı bir şeydi zaten. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Mart 26 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26 8 dakika önce, Mertol Kip yazdı: Vay şerefsiz diyecem de bilemedim şimdi. Bi kutu verdi o kablonun yanında da ben onu ardiyeye koydum. Hafif bir şey zaten içi boş bile olabilir. buna 3 faz elektrik bağlatacani kablonun bir ucu arabaya diğer ucu o kutuya girecek za zu diye birşeyler anlattı ama ben Bodrum'da kullanacağım için dinlemedim açıkcası. Sigorta kutusu kılıklı bir şeydi zaten. Bak o zaman trifaze 22 kw şarj cihazıdır o . O zaman seni kandirmamis günahını almışım. Trifaze hat çektir o cihaza bağlı bu kabloyla şarj et. Bence bu masrafa gerek yok. 220den şarj etmek de yeterli Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 26 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26 Benim Bodrum'daki evde zaten şebeke saate kadar trifaze. Onu saatin çıkışından evin garajına uzattırmam yeterli (ev müstakil ve garaj zaten evin altında, izin falan gerekmeyecek) Şu an monofaz priz var zaten, kablosunu değiştirtirim. Onu çekerken kocaman boru koydular 5 kablo rahat sığar. 3p1n1g olarak düşündüm ama zamanı gelince bakarım. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Kav. Yanıtlama zamanı: Mart 26 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26 15 saat önce, H. Cenk yazdı: Onu bile çekmek para. Elektrikciler çok yüksek iscilik fiyati istiyor. Metresi 100-150 lira kablonun . 25m çekse , sigortası, kaçak akım rolesi, prizi , 5000 işçilik. 10 bini geçiyor. Tabii standart vatandaşa. Adamın varsa kendin elektrikciysen ucuza maledersin. Kaçak akım rölesi zaten her saatte var. Bir ara çoklarının atıyordu bizim sitede, Siemens marka imiş, geldiler komple hepsini değiştiler garantiden. Oradan aklımda kalmış. Kabloyu da saate çekiyorlar. Ben bazı yerlerde bu iş için proje çizilmeli, tedaş onaylamalı vs gibi bir şeyler okuduydum. Ama ona da gerek yok anladığım. Ya da kimsenin buna baktığı yok. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 26 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26 Bence onaylamali. Normal ev tesisat kapasiteleri 6.8 kw falan. E ben kalkip 22 kw cekmeye kalkarsam elektrik idaresi buna onay vermeli. Adamlarin kullandigi kablonun o akimi tasiyip tasiyamayacagini bilmiyoruz sonucta. Kablo isinip yangin cikartirsa ya da bagli oldugu trafonun gucu yetmezse ne olacak? (Tek araba olatak dusunme, o trafoya bagli kac araba var kimbilir) Ben devlet olsam bunlar icin ayri abonelik olmasini sart kosardim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Mart 26 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26 12 dakika önce, Murat Kav. yazdı: Kaçak akım rölesi zaten her saatte var. Bir ara çoklarının atıyordu bizim sitede, Siemens marka imiş, geldiler komple hepsini değiştiler garantiden. Oradan aklımda kalmış. Kabloyu da saate çekiyorlar. Ben bazı yerlerde bu iş için proje çizilmeli, tedaş onaylamalı vs gibi bir şeyler okuduydum. Ama ona da gerek yok anladığım. Ya da kimsenin buna baktığı yok. Faturana bakarsan ortalarda small printle çarpan/demand/anlaşma gücü ve karşılığındaki değerleri yazar. Anlaşma gücünün üstünde elektrik çekiyorsan elektrik idaresi ensene yapışır. Proje, onay vs o zaman yapılıyor. Benim anlaşma gücüm 11500 yani 11,5 kw elektrik çekebilirim. Yani 11 kW şarj cihazı kullanabilirim. Ama hiiiiiççç gerek yok.. Coğu yerlerde 3,5-7 arasında ... EDİT: Kaçak akım rölesi her saatte var da; sitelerde genellikle saat belli bir yerdedir. Bodrum vs.. Oradan eve giden hatta kaçak akım rölesi konur eve girişte sigorta kutusu konur. Ama garaja şarj içilen çekilen hat, ayrı bağımsız bir hattır ve ona da hem kaçak akım rölesi hem sigorta hem priz hem de benim durumumda olduğu gibi duvara kutu koymak lazım. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Mart 26 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26 7 saat önce, H. Cenk yazdı: Ama düşük Ac şarj cihazları genelde kablosuzdur (ucuza malolsun diye) Küçük bir pano gibidir. Bu kablo, o firmalardan parasıyla şarj etmene yarar. Mesela bizim sitede VZX AC şarjları hep öyle (resmini bulamadım bulsam koyarım. AB kuralları gereği her arabanın yanında verilmeliler. Ben depoya attım duruyor çünkü bir işine yaramıyor) vay canina 😄 cok sacmaymis istasyonda kablo olmamasi. burada hic denk gelmedim. e peki dandik kablo kullanip yangin cikarsam kim sorumlu olacak? ac sarj kullanmadigin icin mi bir isine yaramiyor abi? bu arada bende eqs aldim 🙂 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 26 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26 CSS olanlarda kablo var AC olanlarda yok. 18 minutes ago, Ozan Kar said: bu arada bende eqs aldim 🙂 Hayırlı olsun 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Mart 26 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26 3 saat önce, Ozan Kar yazdı: vay canina 😄 cok sacmaymis istasyonda kablo olmamasi. burada hic denk gelmedim. e peki dandik kablo kullanip yangin cikarsam kim sorumlu olacak? ac sarj kullanmadigin icin mi bir isine yaramiyor abi? bu arada bende eqs aldim 🙂 Hayırlı olsun güle güle kullan. Kazasız belasiz. Ben olsam Lucid Air alirdim ya neyse 😜 Evet evet mobil şarj cihazı ile evden şarj ettiğim için AC şarj kablosunu kullanmıyorum. MŞC nin kendi kablosu var. Teslada meşhur bir mavi adaptör var. Onla 7 kW ye kadar hızla şarj edilebiliyor ama sistemi ona uygun kurdurmadim . 4 kW civarı şarj ediyorum. Yetiyor. Kırk yılda bir DC şarj gerekirse Tesla supercharger bize 7.1 TL. En ucuz.. Bak şu resimde bizim sitedeki VZX marka AC şarj cihazı. Kablosuz.. ufacik bir kutu. 7 kW hızında şarj ediyor galiba (11 de olabilir). O kablo bundan şarj etmeye yarıyor (demek ki tüm trifaze duvar tipi sabit şarj cihazları bu kabloyu kullanıyor, bende olmadığından bilmiyorum 🙂) 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Mart 27 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 27 5 saat önce, H. Cenk yazdı: Hayırlı olsun güle güle kullan. Kazasız belasiz. Ben olsam Lucid Air alirdim ya neyse 😜 Evet evet mobil şarj cihazı ile evden şarj ettiğim için AC şarj kablosunu kullanmıyorum. MŞC nin kendi kablosu var. Teslada meşhur bir mavi adaptör var. Onla 7 kW ye kadar hızla şarj edilebiliyor ama sistemi ona uygun kurdurmadim . 4 kW civarı şarj ediyorum. Yetiyor. Kırk yılda bir DC şarj gerekirse Tesla supercharger bize 7.1 TL. En ucuz.. Bak şu resimde bizim sitedeki VZX marka AC şarj cihazı. Kablosuz.. ufacik bir kutu. 7 kW hızında şarj ediyor galiba (11 de olabilir). O kablo bundan şarj etmeye yarıyor (demek ki tüm trifaze duvar tipi sabit şarj cihazları bu kabloyu kullanıyor, bende olmadığından bilmiyorum 🙂) Cok bir tecrubem yok ama burada 3 farkli firmanin istasyonunda kablosuz gormedim hic. Mertol abinin ekledigi gibi kablolarda uzatma kablosu diye satiliyor amazonda, ayni mi bilmiyorum. Arabayi aldiktan sonra hic bir kablo vs olmamasina da sasirdim saticiya sorunca da kablo istasyonda var zaten dedi, tesla kullanacaksan adaptor alman lazim dedi, teslada ac yok sanirim. normal prize takilanda verirler diye dusunmustum o da yok tabii, ama burada voltaj farkida olunca zaten anlamli gelmedi. j+ booster 2 diye birseyi dayim iyi diye duymus ama 110v standart prize takinca 7 amper oluyormus sanirim, 16 filan olsa bile 1.75kw ediyor. is yerinde ve avmlerde 6.6kw ile dolduruyorum. almadan once hafta bir takarim 2-3 saatte dolar diye dusunuyordum, cok iyimsermisim 😄😄 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Mart 27 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 27 5 saat önce, Ozan Kar yazdı: Cok bir tecrubem yok ama burada 3 farkli firmanin istasyonunda kablosuz gormedim hic. Mertol abinin ekledigi gibi kablolarda uzatma kablosu diye satiliyor amazonda, ayni mi bilmiyorum. Arabayi aldiktan sonra hic bir kablo vs olmamasina da sasirdim saticiya sorunca da kablo istasyonda var zaten dedi, tesla kullanacaksan adaptor alman lazim dedi, teslada ac yok sanirim. normal prize takilanda verirler diye dusunmustum o da yok tabii, ama burada voltaj farkida olunca zaten anlamli gelmedi. j+ booster 2 diye birseyi dayim iyi diye duymus ama 110v standart prize takinca 7 amper oluyormus sanirim, 16 filan olsa bile 1.75kw ediyor. is yerinde ve avmlerde 6.6kw ile dolduruyorum. almadan once hafta bir takarim 2-3 saatte dolar diye dusunuyordum, cok iyimsermisim 😄😄 Amerikanın şarj port standartı ile avrupanın standartı farklı olabilir onu bilmiyorum. Tesla TR de tanıtım videosunda arabanızda bir adaptör çıkacak, TEsla dışı DC şarjlarda onu kullanacaksınız diyor ama hem öyle bir adaptör yok hem de heryerde direk şarj edebiliyorsun. O yüzden Tesla için sana adaptör gerekmesi doğrud olabilir. Teslada Ac yok bildiğim V1-V4 diye gidiyor. En yeni en hızlısı V4 . Hepsi DC, bir de urban diyorlar sokağa kurmuşlar. O bir ihtimal AC olabilir belki sana adaptörsüz uyabilir diye düşünüyorum. bir bak istersen Senin batarya da büyük 100KW idi galiba . 3-5 ile şarj sana yetmez. 1-1,7 hiç yetmez.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Mart 27 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 27 40 dakika önce, H. Cenk yazdı: Amerikanın şarj port standartı ile avrupanın standartı farklı olabilir onu bilmiyorum. Tesla TR de tanıtım videosunda arabanızda bir adaptör çıkacak, TEsla dışı DC şarjlarda onu kullanacaksınız diyor ama hem öyle bir adaptör yok hem de heryerde direk şarj edebiliyorsun. O yüzden Tesla için sana adaptör gerekmesi doğrud olabilir. Teslada Ac yok bildiğim V1-V4 diye gidiyor. En yeni en hızlısı V4 . Hepsi DC, bir de urban diyorlar sokağa kurmuşlar. O bir ihtimal AC olabilir belki sana adaptörsüz uyabilir diye düşünüyorum. bir bak istersen Senin batarya da büyük 100KW idi galiba . 3-5 ile şarj sana yetmez. 1-1,7 hiç yetmez.. bu kadar yeni bir olayda neden tek bir standart kullanmamislar ilginc... Tesla ayni gorunuyor ama detayli bakmadim. Benimki J1772, buradaki Teslalar da resimdekinden. En temizini Tesla yapmis sanki 😄 Teslanin sadece AC kismina donusturen adaptorleri de var ama istasyonlarda AC var mi bilmiyorum, sadece evde kullanmak icindir buyuk ihtimalle. Evet abi 108kwh batarya ama doldur bosalt yapmiyorum birde %80i gecmemeye calisiyorum, 2-3 gunde bir takiyorum, haftada 50-60kWh yetiyor gibi su an. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap