Mertol Kip Oluşturma zamanı: Mart 19 Raporla Share Oluşturma zamanı: Mart 19 Eğer sık aralıklarla yakıt doldurmak (400 km de bir) sizi rahatsız etmeyecekse bence elektrikli alınabilir. Şehiriçinde ciddi oranda menzil artıyor. LPG li araba kullanır gibi 300-400 km de bir şarj ederseniz sorun olmaz. 500 km menzil falan ancak şehiriçinde tutturulabilir gibi gözüküyor. Malum daha henüz ilk şarjdayım, aşağıdaki ortalamada 200 km civarı otoban sürüşü var ancak otoban deyip gazlamak anlamayın tabi, max hızım 120 civarındaydı. Kalan 130 km şehiriçi. 210 km de gider daha diyor. Bu veriye göre 540 km menzil var demektir. Bence gayet makul. Opel de zaten benzer tüketim verisi vermiş. Kombine tüketime çok yakın bir değer elde etmişim. kombiniert > 17,10 kWh/100km Innenstadt > 14,00 kWh/100km Stadtrand > 13,50 kWh/100km Landstraße > 15,30 kWh/100km Autobahn > 21,90 kWh/100km 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Mart 19 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 19 50 dakika önce, Mertol Kip yazdı: 300-400 km de bir şarj ederseniz sorun olmaz ben hic arastirmadim, hizli sarj ne kadar zarar veriyor? hizli sarjdan kaynakli batarya zarar gorurse garanti kapsamina giriyor mu? mesela mercedes bataryayi korumak icin gerekmedikce hizli sarj etmeyin diyor. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 20 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 20 On 3/19/2025 at 9:07 PM, Ozan Kar said: ben hic arastirmadim, hizli sarj ne kadar zarar veriyor? hizli sarjdan kaynakli batarya zarar gorurse garanti kapsamina giriyor mu? mesela mercedes bataryayi korumak icin gerekmedikce hizli sarj etmeyin diyor. 8 yil batarya garantisi var ve hizli sarj kullanmayin demiyor. Uzun yolda hizli sarj disinda alternatif yok ki zaten. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Mart 21 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 21 8 saat önce, Mertol Kip yazdı: - Kontağı açtığımda motor sesinin olmaması fikrine halâ alışamadım. ilk kez hybrid kullandigimda baya bi ugrasmistim nasil calisacak diye 😄 en az 4-5 kere kapatip actim calismiyor diye, gaza basinca dustu jeton 😄 1 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 22 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 22 On 3/19/2025 at 9:07 PM, Ozan Kar said: ben hic arastirmadim, hizli sarj ne kadar zarar veriyor? hizli sarjdan kaynakli batarya zarar gorurse garanti kapsamina giriyor mu? mesela mercedes bataryayi korumak icin gerekmedikce hizli sarj etmeyin diyor. Bunu Opel genel merkeze sordum, 400 KW olan hiper hızlı şarj istasyonlarını tavsiye etmiyorlarmış. Garantiyi etkilemezmiş ancak o tiplerde istasyon şarjı zamanında durdurmayabiliyormuş. Max şarj hızı 160KW zaten demiş. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Mart 25 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25 (düzenlendi) Bir saat önce, Murat Kav. yazdı: Senin değerleri benzine çevirirsek; 0,5lt/100kM ile 2,6lt/100km arasında değişiyor tüketimin (benzin litre 46TL aldım). Ev elektriğinde tüketimden dolayı üst dilime geçsen bile 1lt/100km yapıyor. Doğru hesapladım değil mi, benzinde kalan delidir o zaman 🙂 Volvoyu kullandığım dönemde ayda net 2,5 depo yakardım. 4000-4500 TL falan eder. Tesla ile aylık yaklaşık 350 -400 TL lik elektrik yakıyorum (evden şarj ile) . Yani fatura o kadar fazla geliyor eskiye göre. Şu an belediye otobüsü/metro ile tek bilet gidiş tek bilet gelişten çok daha ucuz benim gidiş gelişim. Havalar ısınınca tüketim de iyice düştü. Bugün evden %73 le çıktım. 14,5 km işe geldim hala %73. Ortalama 48W yaktı 15 km de 0,7 kw eder. Elektrik üst dilimde 2,9 TL. Bugün işe gelme masrafım . 2-2,5 TL. Arabanın bakımı da yok. Vergisi de normal. Ama evde garaja hat çekmek, mobil şarj cihazı almak vs epey tutuyor . Benzinlide bakım masrafı +benzin masrafı ; elektriklide hat çekme+mobil şarj cihazı+elektrik masrafına denk gelir sanırım . 1. yılın sonuna doğru kara geçerim. Bu arada elektriğe %25 zam gelecek .. Mart 25 H. Cenk tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 25 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25 1 minute ago, H. Cenk said: Ama evde garaja hat çekmek, mobil şarj cihazı almak vs epey tutuyor . Bakım masrafı +benzin masrafı ; , hat çekme+mobil şarj cihazına+elektrik masrafı sanırım 1. yılın sonuna doğru kara geçerim. O ne? Bana bi kablo verdiler, ucu bildiğimiz topraklı priz. Bana 16A sigorta arkasındaki istediğin prize bağlayabilirsin ama 3.6KW ile şarj eder dedi eleman. Yani arabaya elektrikli fırın muamelesi yapacaz diye algıladım ben ama şimdi sen öyle deyince bilemedim. Bir de 3faz için kablo verdi o da 11KW a kadar şarjı destekliyormuş. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Mart 25 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25 56 dakika önce, Mertol Kip yazdı: Bir de 3faz için kablo verdi o da 11KW a kadar şarjı destekliyormuş. bu iyiymis, eve kurulanlar onun kutulusu diye biliyorum ben. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 25 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25 O kutuda Type2 soketin prizi var sadece. DC değil hiçbirisi. DC istasyon kurulumu ciddi pahalı zaten. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Mart 25 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25 Bir saat önce, Mertol Kip yazdı: O ne? Bana bi kablo verdiler, ucu bildiğimiz topraklı priz. Bana 16A sigorta arkasındaki istediğin prize bağlayabilirsin ama 3.6KW ile şarj eder dedi eleman. Yani arabaya elektrikli fırın muamelesi yapacaz diye algıladım ben ama şimdi sen öyle deyince bilemedim. Bir de 3faz için kablo verdi o da 11KW a kadar şarjı destekliyormuş. Kablo diyorsun ama şarj cihazı vardır onda. O kablonun 3.6 ile şarj etmesi zor. Çünkü 3.6 kW için 16 A çekmesi lazım. Standart Shuko prizde 13 A var bildiğim kadariyla. O yüzden 3 kW ile şarj eder. Benim evde kapalı garajdaki park noktama saatten hat çekmek için 46 m kablo gerekti. Senin bahçede priz vardır. Ama İstanbul'da sitelerde garaja kablo çekmek gerekiyor. Kutusu, prizler sigortalar kaçak akım rolesi vs epey para tutuyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 25 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25 11 minutes ago, H. Cenk said: Kablo diyorsun ama şarj cihazı vardır onda. O kablonun 3.6 ile şarj etmesi zor. Çünkü 3.6 kW için 16 A çekmesi lazım. Standart Shuko prizde 13 A var bildiğim kadariyla. O yüzden 3 kW ile şarj eder. Benim evde kapalı garajdaki park noktama saatten hat çekmek için 46 m kablo gerekti. Senin bahçede priz vardır. Ama İstanbul'da sitelerde garaja kablo çekmek gerekiyor. Kutusu, prizler sigortalar kaçak akım rolesi vs epey para tutuyor. He OK. Kablonun ucunda kutu kılıklı bir şey var zaten. O dur bahsettiğin muhtemelen. Ben Bodrum'da kullanacağım için pek sallamadım açıkcası. Ben İstanbok'ta evde şarj falan uğraşmam zaten. Kablo, apartmanlardaki walkingdeadlerden izin iste falan filan uzun iş. Tesla ya da Erenköy Shell'e gidince 20-25 dk falan sürüyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Mart 25 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25 49 dakika önce, H. Cenk yazdı: Kablo diyorsun ama şarj cihazı vardır onda. O kablonun 3.6 ile şarj etmesi zor. Çünkü 3.6 kW için 16 A çekmesi lazım. Standart Shuko prizde 13 A var bildiğim kadariyla. O yüzden 3 kW ile şarj eder. cihaz dedigin sadece kontrol unitesi gibi bir sey degil mi abi? yani bir donusum vs yapmiyor, donusum islemi araba tarafinda oluyor diye biliyorum ben. prizden 16A cekilebilir gordugum kadariyla. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Mart 25 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25 52 dakika önce, Ozan Kar yazdı: cihaz dedigin sadece kontrol unitesi gibi bir sey degil mi abi? yani bir donusum vs yapmiyor, donusum islemi araba tarafinda oluyor diye biliyorum ben. prizden 16A cekilebilir gordugum kadariyla. Yani bir ucu tip2 bir ucu Shuko( toprakli 220V) düz kablo değildir o. Bir çeşit cihaz vardır onda. Evet baktım da 16A cekebiliyor maksimum 3.5 A cihazlar. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Kav. Yanıtlama zamanı: Mart 25 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25 2 saat önce, H. Cenk yazdı: Kablo diyorsun ama şarj cihazı vardır onda. O kablonun 3.6 ile şarj etmesi zor. Çünkü 3.6 kW için 16 A çekmesi lazım. Standart Shuko prizde 13 A var bildiğim kadariyla. O yüzden 3 kW ile şarj eder. Benim evde kapalı garajdaki park noktama saatten hat çekmek için 46 m kablo gerekti. Senin bahçede priz vardır. Ama İstanbul'da sitelerde garaja kablo çekmek gerekiyor. Kutusu, prizler sigortalar kaçak akım rolesi vs epey para tutuyor. Bizim sitede benim gördüğüm iki tane togg var, bildiğin sıva üstü priz koymuşlar. Ben özel bişi görmüyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Mart 25 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25 9 dakika önce, Murat Kav. yazdı: Bizim sitede benim gördüğüm iki tane togg var, bildiğin sıva üstü priz koymuşlar. Ben özel bişi görmüyorum. Onu bile çekmek para. Elektrikciler çok yüksek iscilik fiyati istiyor. Metresi 100-150 lira kablonun . 25m çekse , sigortası, kaçak akım rolesi, prizi , 5000 işçilik. 10 bini geçiyor. Tabii standart vatandaşa. Adamın varsa kendin elektrikciysen ucuza maledersin. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap