Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Araç Yürür Haldeyken Devir Yükselmesi Fan Açılması

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Herkese merhabalar, aracım Kasım 2023 çıkışlı active x dizel hb. Araç yol gittikten sonra ışıkta durunca veya trafiğe girip durunca devir yükselmiş oluyor rolanti tüketimi 1.2-1.4 civarı oluyor fan son kademe çalışıyor. 1-2-3 arası vites vuruntulu geçişler yapıyor. 5-10 dakika sonra düzeliyor. Başka böyle sorun yaşayan var mıdır ? Neden böyle oluyor bilen var mı ? Saygılar.

• Yakup Ç. A., başlığı Araç Yürür Haldeyken Devir Yükselmesi Fan Açılması olarak değiştirdi
Yanıtlama zamanı:

Fandan kastınız motor soğutma mı yoksa araç içindeki soğutmadan mı bahediyoruz?

Motor soğutma ise son kademe olduğunu nasıl anladınız diyecektim 🙂

Araç soğukken klima yüksek devirde olursa bu tür şeyler olabilir bu arada. 

Yanıtlama zamanı:

DPF temizliği yapıyordur. Yakup’ un dediği gibi klima sistemi yüklendiği zaman da motor fanı çalışıp, rölanti yükselebiliyor.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Hayır klima kapalı halde, aracın önündeki fan motoru işte pervane dönüyor son hız 🙂 Böyle olduğunda motorun sesi de değişiyor, sonra düzeliyor. Servis de DPF dedi ama saçma geldi ilk defa böyle bir şey gördüm hiç bir şey yapmadan kendi kendine DPF temizleyen. Sürekli uzun yol yapıyorum ve bu kadar sık DPF temizliği normal değil gibi.

Yanıtlama zamanı:

2017 model eski 1.6 tdci focusumla kıyasladığımda çok sık ve belirgin dpf temizliği yapıyor 2023 1.5 tdci motor. Başta bende tedirgin oldum ve servise sordum normal mi diye.. Hem sistemin SCR (adblue) özellikli olması hem de daha sık rejenerasyon yapmasının eski motorlara göre ağır tıkanma ihtimalini çok düşürdüğünü söylediler. Servislere ne kadar itibar edilir tabi ayrı konu😃

Yanıtlama zamanı:

Bende de aynı 2023 Active X var dizel aynı sorun bendede yapıyor, vites geçişlerinde sanki arkadan birisi çarpmış gibi yapıyor.

Yakıt tüketiminde 1,6 - 1,7 yi gördüm ben ayrıca dediğiniz gibi motor sesi de değişiyor ve titreşimli çalışmaya başlıyor.

Sizin de normalde vites geçişleri çok sert mi normalde ama, ben böyle otomatik şanzıman görmedim.

Yanıtlama zamanı:

Otomatik şanzımandan memnunum ben. İlk aldığımda arkadan biri ittiriyor gibi vites değişimleri vardı ama şimdi ya benim ayağım alıştı ya da aracın rodajı vs çok olmuyor. Neydeyse cvt kıvamında hareket ettiriyor aracı. Tabi sport modda değişimler biraz daha hissedilir hale geliyor.

Yanıtlama zamanı:

peki normalde 30 -40 ile giderken, gaza basınca vites düşürüp, çok gaza basmadan yani bırakınca da vites atıyor gibi yada boşta olup tekrar gaza bastığınızda tekrardan yığılma yapıp vites atıyormu tabi çok gaz vermeden normal gaz verince.

Ben bunu trafikte her zaman yaşıyorum, gazdan ayağımı çekip basmaya çekinir oldum.

Aracı 8500 kim de bu arada.

Yanıtlama zamanı:

Düşük vites düşük devirlerde, özellikle eğimli yollarda bu tarz kararsızlıklar olabiliyor. Ancak normal şartlarda rahatsız edecek düzeyde olmaması lazım.

Diğer konu olan DPF için ise hep söylediğimi yine söyleyeceğim. Dizel aracınızı sürekli kısa mesafelerde, düşük devirlerde kullanmayın. Bu motorlar bunun için yapılan motorlar değiller. Emisyon dayatmaları yeni nesil araçlarda oldukça zorlayıcı. Şehir içinde bile kullanıyorsanız, biraz devirli kullanmaya gayret edin, mümkünse uzun sürüşler yapın. Bu şekilde hem DPF temizliği sıklığı azalır hem de motorunuz uzun ömürlü ve sağlıklı kalır.

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Semih O. yazdı:

Diğer konu olan DPF için ise hep söylediğimi yine söyleyeceğim. Dizel aracınızı sürekli kısa mesafelerde, düşük devirlerde kullanmayın. Bu motorlar bunun için yapılan motorlar değiller. Emisyon dayatmaları yeni nesil araçlarda oldukça zorlayıcı. Şehir içinde bile kullanıyorsanız, biraz devirli kullanmaya gayret edin, mümkünse uzun sürüşler yapın. Bu şekilde hem DPF temizliği sıklığı azalır hem de motorunuz uzun ömürlü ve sağlıklı kalır.

Tamamen katılıyorum. Şehir içinde S moda kullanıyorum. 2000 devirin altına düşmemeye çalışıyorum. Dizel devir sever genelde. 

Aracı aldığımda ilk defa otomatik vites kullanıyordum. Sağolsun forumdan arkadaşlar yardımcı oldular. S modu öğrendim. Manuel gibi kullanabiliyorum. Ara sıra uzun yoldayken 4 vitese alıp 15 dakika falan 3000 devirde kullanıyorum. İlk zamanlar kışın bile fan açıyordu bazen. Dpf imiş. Şimdilerde sıcaklarda bile fan açmıyor.

Yanıtlama zamanı:

hocam S moda aldığınızda siz mod değiştirene kadar o modda mı kalıyor? birkaç kez denemeye çalıştım sanki aracı kapatıp açınca normal moda dönüyor. sürekli şehir içi kullandığımdan dolayı Dpf ile başım belada. 

Yanıtlama zamanı:

Normalde aracı ben agresif kullanırım ama arabada manuel kullanım olmadığından, ben bu arabada daha 4000 deviri geçiremedim.

Ne kadar dip gaz yaparsan yap 4000 devri geçmiyor, araba size yüksek devirlerde kullanmaya müsaade etmiyor gibi.

Geçen uzun yol gittiğimde aracı hep L modunda kullandım, bu modda kullanımda sıkıntı olur mu bilgisi olan var mı?

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Yusuf Taşdemir yazdı:

Geçen uzun yol gittiğimde aracı hep L modunda kullandım, bu modda kullanımda sıkıntı olur mu bilgisi olan var mı?

L modu için kılavuzda "Engebeli veya dağlık yollarda sürüş sırasında veya bir römork çekerken bu modun kullanılmasını öneririz." yazar. Bizim araçlarda manuel mod olduğu için L özelinde bir şey diyemiyorum ama genel olarak Low modu 1 ve 2. viteslerde yüksek tork gerektiren hallerde kullanılır. Hatta bazı araçlarda daha üst viteslere hiç geçmiyor bildiğim kadarıyla. Teoride Spor modu ile benzer özellikte olması lazım ancak, daha yüksek viteslerde davranışı hakkında bir fikrim yok. Spor modu neden kullanmıyorsunuz sonuçta bunun için yapılmış.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.