Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Aracımda Akü değişimi gerekli mi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

İyi akşamlar aracımda test menüsünden akü durumunu kontrol ettim sizce değişme zamanı gelmismi akü Aralık 2017 alındı delphin marka.şu an sorunum yok ama beni bir yerde bırakmasın.günluk 40km kullanılıyor işe gidip gelmek için 

Yanıtlama zamanı:

Bildiğim kadarıyla kontak durumunda 12.4 V altı sağlıksız kabul ediliyor. 6 yılı da referans aldığınızda ben bu aküyü kullanmazdım.

Çalışır durumda 14.4V alternatörün düzgün çalıştığını gösterir sanırım ama günlük 40 km kullanmanız akü sarjı açısından çok bir şey ifade etmez. Akü kapasitesi belirli bir değerin altına düştüğünde dünya turu da atsanız o reaksiyon gerçekleşmez.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
42 dakika önce, Ozan Kar yazdı:

12.1V sabah ya da aksam (yani bir sure kullanmadiktan sonra) ilk mars oncesi mi?

işten geldikten 1 saat  sonra araç sicakken marş yaptım video cektim

Yanıtlama zamanı:
22 dakika önce, Alpay K. yazdı:

işten geldikten 1 saat  sonra araç sicakken marş yaptım video cektim

akunun sarj kapasitesi oldukca dusmus, yeterli kullanima/sarja ragmen iyi sarj tutmuyor. bundan sonrasi biraz sans, soguk bir sabah mars basmayabilir bu seneyi cikartip seneye kisa kadar da goturebilir.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
24 dakika önce, Ozan Kar yazdı:

akunun sarj kapasitesi oldukca dusmus, yeterli kullanima/sarja ragmen iyi sarj tutmuyor. bundan sonrasi biraz sans, soguk bir sabah mars basmayabilir bu seneyi cikartip seneye kisa kadar da goturebilir.

Cevap için teşekkürler.yarın akü bakacağım.risk almayayim.

Yanıtlama zamanı:

Sağlıklı bir akü , araç çalışmıyorken boşta min. 12.6V göstermeli avometre ile ölçün bir de , akü şarj cihazı ile şarj ederseniz kendine gelmesi muhtemel

Yanıtlama zamanı:

aküm yeni 11.7 8

Yanıtlama zamanı:
20 dakika önce, Berke Yılmazkaya yazdı:

aküm yeni 11.7 8

çok düşük şarj edilmesi gerek yeni olması önemli değil akücülerde bekliyor aküler ve güç kaybediyor 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Arkadaşlar bugün gidip yeni bir akü aldım.inci marka.72 amper 3000 liraya maloldu.eski akümü 2017 Aralık'ta almıştım.iyi dayanmış.

Screenshot_2024-02-09-21-25-45-324_com.android.chrome.jpg

• 2 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Merhabalar, 

Bugün arabayı çalıştırdığımda sanki biraz sarsılır gibi oldu. Arabayı alalı 3 yıldan fazla oldu. Aldığımda akünün hangi yıl alındığını bilmiyorum. Sanırım sona yaklaştı. Uzun süredir Start/stop da devreye girmiyor. (Çok istediğimden değil aslında) 

2018 Kuga Titanium aküsü kaç amper olmalı. Kitapçıkta bulamadı. Googleda da 60-72 arası değişiyor. 

Ölçü olarak değerleri nedir? Bazı akülerde alçak boy olarak yazılı.

72 Amper kullanılırsa zararı olur mu?

Şimdiden teşekkür ederim.

Yanıtlama zamanı:

Geçen kış Kahramanmaraş'ta hava sıcaklığı 6 C civarı iken start stop devreye girmemişti. Araştırdığımda, 10 C altındaki sıcaklıklarda devreye girmediğini, motor soğutma  suyu sıcaklığı 60 C ye ulaşmamışsa çalışmayabileceği gibi yazılar bulmuştum. Şimdi size kaynak sunabilmek için aradım ama bulamadım. Ankara'da yaşadığınızı sanıyorum. Adana bile çok soğuk henüz. Yani bu soğukta start stop sistemini devreye girmemesi çok normal diye düşünüyorum.

Ek: Emniyet kemeri takılı olmadığı durumlarda devreye girmemesinden bahsedenler de var.(Bilgim yok bu konuda)

Ayrıca soğuk hava ve kısa mesafe etken olabilir. 

Ve tabii ki dediğiniz gibi akü sorunlu olabilir. 

A.Coşar tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.