Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 20197 yıl comment_495095 Uzun zamandır beni çok rahatsız eden tıkırtının yerini nihayet buldum. tıkırtı yüksek hızda ve iyi asfaltta geldiği için tespit etmekte baya zorlandım. ancak bugün kulağı iyi bir arkadaşla bir çok kombinasyon denememiz sonucunda tıkırtının kol dayamanın hemen altında şaft tünelinin içinden geldiğini tespit ettik. Bu konuda deneyimi olan yada başına gelen varmı dır? Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 20197 yıl comment_495100 Sanki su şişesi koymuşsun da sallanıyor gibi bir ses ise ben de arıyordum nereden geldiğini, kafasına göre geliyor bende de ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 20197 yıl comment_495101 29 dakika önce, Yunus Pazarlı yazdı: Sanki su şişesi koymuşsun da sallanıyor gibi bir ses ise ben de arıyordum nereden geldiğini, kafasına göre geliyor bende de ? Kafasına göre değildir o. Yakıt deposunda dalgakıran yok. Depoda hatırı sayılır miktarda yakıt varsa dur kalk vb sarsılmalarda depo içinde çalkalanan yakıtın sesi geliyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 20197 yıl comment_495109 Aracı lifte kaldırıp egzoz orta susturucu ve son susturucunun kaynak ile tutturulmuş kulaklarının sağlamlığını kontrol edin. Siyah lastiklerinin de olduğunun ve ses yapmadığından emin olun. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 20197 yıl comment_495117 4 saat önce, Kerem Bozdoğan yazdı: Kafasına göre değildir o. Yakıt deposunda dalgakıran yok. Depoda hatırı sayılır miktarda yakıt varsa dur kalk vb sarsılmalarda depo içinde çalkalanan yakıtın sesi geliyor. Sanki göğüsten geliyor gibi hocam, depo sesine alıştık zaten ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 20197 yıl comment_495150 kol dayamanın alt kısmına bişey düşmüş olmasın Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 20197 yıl Yazar comment_495191 ses aracın içinden değil gibi veya halının altından bir kablonun veya bir civatanın metal kısma çarpması ile gelen bir ses tık tık tık şeklinde. önce içeriden iyice kontrol edeceğim daha sonra lifte kaldırıp çözülecek illaki Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 20197 yıl comment_495286 06.02.2019 - 16:13 tarihinde, Oguzhan C yazdı: ses aracın içinden değil gibi veya halının altından bir kablonun veya bir civatanın metal kısma çarpması ile gelen bir ses tık tık tık şeklinde. önce içeriden iyice kontrol edeceğim daha sonra lifte kaldırıp çözülecek illaki Egzozcuya uğrayın Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 13, 20197 yıl Yazar Solution comment_495781 Sorunu çözdük sonunda işaretlediğim parça ısı kalkanı diye geçiyor. sanırım üretim hatasından dolayı yerine iyice oturmamış (vida yerleri muntazam ve herhangi bir işlem yok) bu parça üstündeki parçaya çarpıyor. çizdiğim kalkan çıkarılıp güzel bir izolasyon malzemesi ile döşendi ve yerine geri takıldı tıkırtı sesi kesildi. Başka arkadaşlar da aynı sorunu yaşıyor olabilir. Çünkü ben bu sesi bulmakta çok zorlandım. sürücü koltuğunda otururken ses sağ önden geliyor gibiydi. yolcu koltuğunda iken motor kısmından geliyor gibiydi. çözümü basit ama bulması zor oldu yaklaşık 5 ay uğraştım yerini bulmaya. Bulamasaydım aracı değiştirmeyi bile düşündüm. sağlıcakla kalın Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 20197 yıl comment_501049 Aynı sıkıntı bende de var sanırım şaft tünelinden geliyor. Hız arttıkça ses Tıkırtı artıyor. Resimde yerini göstermişsiniz fakat orayı nasıl izole ettiniz. Lifte kaldırıp alttan mı yaptınız. Servise mi yaptırdınız. Zor bir olay mı Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 20197 yıl comment_501054 Focusumla kışın geceleyin önüme aniden çıkan 15 cm çapında bir buz parçası üstünden geçmiştim. Alt tarafta bir yerlere çarpmıştı. Böyle titreşimli bir ses geldiğini farkettim. Rolantide gaza basınca da titreşim sesi geldiği için eksozdan şüphelenip lifte kaldırttım aracı. Eksoz kenarlarındaki koruma parçası hafif eğilip eksoza değmeye başlamış bu nedenle ses geliyormuş. Düzelttik geçti. Arada aracı kaldırınca kontrol etmekte fayda var. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın