Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Oguzhan C

Üye
  • Toplam İleti

    36
  • Katılım

  • Son ziyaret

Oguzhan C tarafından yazılan her şey

  1. benim aracımda da aynı durum başladı. ancak bu okutma programlama işleminden dolayı şöyle bir planım var. Kış lastiklerini söktürürken bütün sensöleri de söktüreceğim. Sonra iyi bir elektronikçide pillerini değiştirip tekrar lastik değişiminde hepsini aynı yerine takacağım. programlama vs yapmama gerek kalmadığı gibi orijinal ürünü çok ucuza hayata geçireceğim. Yapınca tekrar yazarım
  2. Sileceğin kalitesi çise ve az yağmurda ortaya çıkıyor. Yoğun yağmurda sorun olmuyor. Ben burada konu edilen tüm ürünleri kullandım. Ancak şu an kullandığım continental kullandıklarımın arasında en iyisi. Polen filtresini de hep orijinal ve karbonlu kullanıyordum ancak aracın içine çok koku geliyordu.
  3. her ikisi de hassas olduğum şeyler. Özellikle sıkışık trafikte egsoz gazından çok rahatsız oluyordum. Man filtre kullanmaya başladım tavsiye ederim. Özellikle anti allerjik olanı. Silecek bir çok ürün kullandım. En son bosch aldım ama oda bir sene 8-10 ay sonra iz yapmaya başladı. continental aldım şimdilik çok memnunum tavsiye ederim.
  4. Hocam ne oldu sizin iş. koku gittimi
  5. Gayet iyi anladım. son olarak Türkçe dil dosyalarını nereden anlarım. Hangi klasördedir. her şey için teşekkür ederim.
  6. Kendi soruma kendim cevap vereyim. Aracımın üzerinde samsung 32 gb sd kart var ile düzgün bir şekilde çalışan bir navigasyon sistemim var . az önce kontrol ettim. haritam f6 versiyon navigasyonda türkçe komutlar düzgün çalışıyor. yurt dışı sayfalardan f7 harita linklerini buldum. Hafta sonu bu işle ilgileneceğim. haritaları indirip sd karta düzgün bir şekilde yükleyebileceğimi düşünüyorum. sizde bu şekilde yaptınız sanırım. dikkat etmem gereken bir püf noktası varmı yada bu konuda bir tavsiyeniz olabilir mi? teşekkür ederim.
  7. Semih bey merhaba; Yanlış anlamadıysam siz son versiyonu kullanıyorsunuz. f7 veya f8 hangisi uygunsa haritaları indirebileceğim bir link varmı bu konuda yardımcı olabilir misiniz.
  8. ben sync 2 navigasyon kullanıyorum ve çok memnunum. en büyük dezavantajı adres aramasında ancak ben onu şu şekilde çözüyorum. Gideceğim adresi google' dan bulup enlem ve boylam bilgilerini alıyorum ve navigasyona giriyorum. Araç navigasyonu internete bağlı olmadığı için paket tüketmiyor. Navigasyon telefon pilini çok hızlı tüketiyor. bunların dışında özellikle araçla şehir dışına çıkılan zamanlarda ekrandan gideceğin yere kaçta gideceğini falan her an görebiliyorsun. kısacası ben navigasyon sisteminden çok memnunun ve devamlı kullanıyorum. Ancak en son türkiye için güncel harita versiyonu ile hangi tarihte çıktığı ile ilgili bilgisi olan varmı. Ben navigasyonu sonradan yüklettim. sanırım bendeki versiyon g3 daha yeni versiyon çıktımı. --0 dakika sonra eklendi-- bence gayet makul
  9. bu arada sync2 ve navigasyon kullananlar için en son harita ne zaman yayınlandı acaba? bilen varmı ayrıca harita dosyalarını nereden bulabilir veya alabiliriz. aracımda navigasyon mevcut sadece harita güncellemek istiyorum.
  10. Evet normalde keçe halının altına yapışık ve ince bir malzeme ancak halı ile keçe bütünleşik üretilmiş bir ürün değili keçe yapıştırılmış şekilde kullanılıyor. Birde bir konuya açıklık getireyim halı yekpare tek bir parça yani ayrı ayrı çıkaramazsın. tek parça çıkarman gerekecek halıyı çıkardığın zaman halının altına kalan keçeyi (zaten ince bir parça) kazıyarak veya elinle sökebilirsin. Dışarıda satılan ve kalın olup aynı zamanda yaılıtımda sağlayan bir keçeyi tabana güzelce yerleştirebilirsiniz. Vaktim olsa seve seve yardım ederdim. Bende Ankara'da kamudayım
  11. Döşemeci o kısmı keselim dese de alt kısımda sütün ulaştığı yerleri bulamadan bu işlemin hiç manası yok boş yere zaman ve para kaybı yaşarsınız. o taban halısı pek ucuz bir malzeme değil ve çıkardıktan sonra temizlik ile kurtulabilir. ancak halının altındaki keçeyi çıkarmadan ne yapsanız fayda etmez
  12. Bence bu işe hiç girişmeyin. daha önce başıma geldi oradan biliyorum. süt sağ önden dökülmüş olsa da halının altından nereye kadar gidebileceğini tahmin bile edemezsiniz. zaten oto yıkama işine falan hiç girmeyin. yapılacak işlemler şöyle; 1. aracın tüm koltukları sökülecek 2. araç taban halısı çıkacak ve profosyonel bir yerde güzelce yıkandıktan sonra güneşte kurutulacak. Halı kuruduktan sonra süt dökülen yerine burnunuzu sokun koku yoksa tamamdır. Varsa koku olan kısımları kesip atmaktan başka çare yok 3. Taban halısının altında kalan keçe atılacak yerine yenisi konulacak. (O keçe pahalı bir malzeme değil ) 4. keçenin altında kalan metal kısımlar bile temizlik anlamında elden geçirilecek. en azından metalin üzerinde süt kalıntısı kalmamış olduğundan emin olunacak. bu kokudan başka türlü kurtulmanız mümkün değil.
  13. 45 bin şanzuman yağı için bence düşük bi km. ben aracımı 37 binde aldım. 60 binde şanzuman yağını değiştim. içinden çıkan yağda en ufak bir bozulma emaresi yoktu ve ustama göre yağı gereksiz yere değiştirdiğimi söyledi ama ben değiştirelim diye ısrar edince yağı değiştik tabi. benim kanaatime göre bu şanzuman yağını 60 binden önce değişmek mantıksız. şimdi asıl muamma olan diğer konuya gelelim. İnternette bazı yerlerde bu şanzumana 7 lt yağ konulduğu söyleniyor. Yetkili servislerde faturada gördüğüm kadarı ile 7 lt yağ fatura ediyorlar. Ustam bu konuda bir kaç yeri aradı ve ısrarla araca 6 lt yağ konulacak dedi. Ayrıca aracın içinden tam tamına 6 lt şanzuman yağı çıktı. Yani araca fabrikada 6 lt şanzuman yağı konulmuş. şanzuman yağı değişiminden önce ve sonra aracın performansından vites geçişlerinde veya herhangi bir konuda iyi veya kötü hiç durumla karşılaşmadım. Öncesinde de ne sarsıntı ne ısınma nede yağ değişim sonrasında hiç bir farklılık gözlemlemedim. Aracım su an 68 binde.
  14. Ben 1.5 motor poweshift yağını 60 binde değiştim. içinden 6 lt yağ çıktı bizde içine 6 lt yağ koyduk geçenlerde bu konuyu görünce tekrar araştırdım. Castrol sitesinde ve bir kaç yerde bu şanzumanın yağ kapasitesi 7 lt diye geçiyor. Ustamla bunu tekrar konuştuk gerekirse 1 lt ilave edelim dedim, ustam bir kaç yere danıştı ama olmaz bu şanzumana 6 lt koyacağız dedi. bende ısrar etmedim. aracı 30 bin den beri ben kullanıyorum. Şanzumanla ilgili en ufak bir sorunum yada memnuniyetsizliğim olmadı. 60 binde aracın içinden çıkan şanzuman yağı da bana göre hala çok iyi durumdaydı ama değiştik. şimdi 60 binden sonra 10 bin km oldu şanzumanda halen en ufak bir sorun yada performans kaybı yok. şimdi asıl meseleye gelelim. bu şanzumana kaç lt yağ konacak. eğer 7 lt ise o zaman fabrikada neden 6 lt yağ koyuyorlar.
  15. Ankara'da tavsiye edeceğim iki usta var. Birisi Öner otomotiv Tuncay usta zaten bir çok kişi bahsetmiş. Ancak ben 5 senedir ST otomotiv Sedat ustaya gidiyorum. En az Tuncay usta kadar deneyimli ve bilgili bir arkadaştır. Tuncay usta genelde çok yoğun oluyor. Bakım sırasında aracınızın başında durmayı seviyorsanız ve yapılan işleri merak edip takip etmeyi seviyorsanız Sedat ustayı tavsiye ederim. hem kişilik yönünden hemde ustalığı yönünden çok iyidir. Birde benim üzerinde duracağım bir husus var ki 3-4 sene önce kullandığım 2.5 kasa focusumda içeriye su alma sorunu vardı, ama ben bir türlü nereden olduğunu bulamadım. Öncesinde yetkili servis dahil bir çok yere gitmiştim kimse çözemedi ama Sedat usta suyun nereden girdiğini bulmak için abartmıyorum yarım gün uğraştı ve sorunumu çözdü. Bakın bu işi ne yetkili serviste nede başka bir yerde ücreti karşılığında bile yapmıyorlar. öyle yüzeysel bir bakıp sepetliyorlar. Yetkili servis olsun özel servis olsun, herkesin istediği şey rutin işler gelsin hiç başım ağrımasın yağ bakımı, balata, vs vs gibi ama ne zaman farklı bir takım isteklerin ortaya çıkar işte ben o zaman ustanın yaklaşımına bakarım. Sizde ustalara aracınızda bir sorun olduğunu kabul ettirmekte zorlanıyorsanız Sedat ustayı tavsiye ederim. Özellikle yetkili servislerde en çok zorlandığım şey buydu, ben bir sorunumu söylüyorum ama ustaya göre o ses duymuyor veya ona göre bu durum normal, kardeşim belki senin kulağın iyi değil bunun sorumlusu ben miyim.
  16. balata ömrü, kullanıcıya ve diğer şartlara göre değişir eyvallah ama 1- daha 5000 km var demişler 5000 km az değil ki neden değiştiniz en azından bir 5 bin daha giderdiniz. 2- balata zaten hiç bir şekilde garantiye de girmez bakıma da girmez aynı işi özel serviste orijinal olmak kaydı ile en fazla 300 tl ye hallederdiniz. bu da size tecrübe olsun canınızı sıkmayın.
  17. Bence gayet güzel bir hizmet. en azından diğer bayiler gibi sallamıyorlar. Ne zaman bir bayiye güncelleme işi sorsam öcü görmüş gibi kaçıyorlar.
  18. Sorunu çözdük sonunda işaretlediğim parça ısı kalkanı diye geçiyor. sanırım üretim hatasından dolayı yerine iyice oturmamış (vida yerleri muntazam ve herhangi bir işlem yok) bu parça üstündeki parçaya çarpıyor. çizdiğim kalkan çıkarılıp güzel bir izolasyon malzemesi ile döşendi ve yerine geri takıldı tıkırtı sesi kesildi. Başka arkadaşlar da aynı sorunu yaşıyor olabilir. Çünkü ben bu sesi bulmakta çok zorlandım. sürücü koltuğunda otururken ses sağ önden geliyor gibiydi. yolcu koltuğunda iken motor kısmından geliyor gibiydi. çözümü basit ama bulması zor oldu yaklaşık 5 ay uğraştım yerini bulmaya. Bulamasaydım aracı değiştirmeyi bile düşündüm. sağlıcakla kalın
  19. Teşekkürler araştıracağım.
  20. Ankarada tevsiye edebileceğiniz bir yer varmı
  21. ses aracın içinden değil gibi veya halının altından bir kablonun veya bir civatanın metal kısma çarpması ile gelen bir ses tık tık tık şeklinde. önce içeriden iyice kontrol edeceğim daha sonra lifte kaldırıp çözülecek illaki
  22. Uzun zamandır beni çok rahatsız eden tıkırtının yerini nihayet buldum. tıkırtı yüksek hızda ve iyi asfaltta geldiği için tespit etmekte baya zorlandım. ancak bugün kulağı iyi bir arkadaşla bir çok kombinasyon denememiz sonucunda tıkırtının kol dayamanın hemen altında şaft tünelinin içinden geldiğini tespit ettik. Bu konuda deneyimi olan yada başına gelen varmı dır?
  23. sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama sanayi deneyimlerime güvenerek yanlış yolda ilerlediğinizi düşünüyorum. Muhtemelen konulan teşhis yanlış değişen parça gereksiz. Siz önce iyi bir ustaya gidip sorunun kaynağını bulun.
  24. Arkadaşlar herkesi şanzıman yağı konusunda uyarmak istiyorum. Yetkili servisler powersift şanzıman yağının 45 bin km de değişmesi gerektiğini söylüyor ancak yurt dışı servis bilgisine göre şanzıman yağının değişim aralığı 45 ila 60 binde benimde 2015 model focus pw aracım var. bir kaç hafta önce özel serviste şanzıman yağımı değiştirdim. ustam (ki ustama çok güvenirim bildiğiniz sanayi ustalarından değil bu işin eğitimin almış birisi ve sadece fordlara servis verir) içinden çıkan yağı inceledi ve en ufak bir sorun yada bozulma olmadığını söyledi ancak yinede değiştik tabi ıslak tip kavrama olan pw şanzımanlar yani bizim kullandığımız modeller 6 lt yağ alıyor. şanzıman yağının 1 lt si 100 tl falan normalde diğer şanzımanların en fazlası 3 lt yağ alıyor. kısacası şanzıman yağlarınızı hemen 45 binde değişmeyin. Aynı durum uzunca bir süre triger setleri içinde tartışıldı ama artık o konuda da doğru yol bulundu en az 6 sene ve 150 bin km olmadan triger değişmenize gerek yok. Not: Ankara için usta tavsiyesi verebilirim.
  25. konu baya eski ama bence hala güncel bir konu. Bizim evde ezelden beri eşim ve çocuk koku konusunda inanılmaz hassas oldukları için bu işlerle baya kafa yormuşluğum var. Öncelikle araçta bir koku var ise bu kokunun kaynağını bulmak lazım. Kokunun kaynağını bulmadan yapılacak tüm işlemler sadece durumu geçiştirmeye yarar. uzun vadede bir işe yaramaz,kokuyu başka bir koku ile veya ozon veya kuaför ile bastırmaya çalışmak daha kötü sonuçlara neden olabilir. önce kokuları sınıflandırmak lazım. benim sınıflandırmam şu şekilde gıda kaynaklı kokular: süt, yoğurt dökülmesi, turşu dökülmesi veya bir gıdanın taşınırken araca sızması (et, balık) nem ve rutubet kokuları; birde araçtan kaynaklı kokular: polen veya paspastan kaynaklı veya kalitesiz bir malzemeden kaynaklı kokular. önerilerim: Gıda kaynaklı kokuları hiç bir şekilde gideremezsiniz. tek çaresi kokunun kaynağını bulup ilgili parçayı değiştirmek (döşeme, halı, plastik aksam, bagaj paspası) her nereye döküldü ise orayı atacaksınız. Kokuyu bulmak kolay olmayabilir burnunuzla her yere iyice yaklaşıp koklayacaksınız. Araç yeteri kadar havalandırıldığı halde ve araç içinde devamlı buğulanma varsa ve sürekli özellikle yağmur yağdıktan sonra koku artıyor ise araç bir yerlerden su alıyordur. Suyu nereden aldığını bulmaz bazen çok zor olabilir. bence ilk önce yer halısının altına bakılmalı elinizi uygun yerlerden halının altına sokarak nem ve ıslaklık tespiti yapılmalı. suyun nereden geldiğine dair bir tiyo vereyim ıslak bulduğunuz yerin tam zıddına bakın su arka koltukların altında ise önce bagaja sonra ön tarafa sol ön koltukların altında ise arka tarafa vs vs. suyun nerden geldiğini bulduktan sonra döşemeler sökülecek aracın altı iyice kurutulacak ve güneşte bekletilecek. aksi taktirde yine nem kokacaktır.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.