Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Araba sağa çekiyor.


Mustafa Keskin

Soru

Merhaba arkadaşlar.

2010 model, fokus trendx,dizel, sedan kasa araç sahibiyim.

2.EL Olarak 2 ay önce aldım. Aldığımda direksiyonda titreme ve sağa çekme sorunu vardı. Lastikler zaten eski olduğundan 4 adet yeni michelin lastik aldım. Balans ayarlarını yaptılar. 3 jantta eğrilik varmış, onu düzelttiler. 1000-1500 km kullan gel tekrar balans yapalım dediler.

Lastik değişiminden sonra direksiyondaki titreme büyük oranda azaldı. Ancak direksiyon sağa çekmeye devam ediyordu. 1000km sonra tekrar lastikçiye gittim. Balans ayarı yapıldı. Titreme sorunu tamamen ortadan kalktı. Ancak sağa çekme devam diyor. nedenini sordum. Lastikçi, biraz daha bekleyelim, olmazsa latikleri sağ sol yaparız dedi. Benim içim rahat etmedi. Gittim rot ayarı yaptırdım. 10 dk baktılar. bi makineye bağladılar. 40 tl alıp denediler. oldu dediler.

Benim denemek için zamanım yoktu. Denediğimde sağa çekmenin devam ettiğini gördüm.

Sorun tam olarak şöyle. Araba 120-130 la giderken, elimi direksiyondan çekince sağa doğru manevra yapıyor. kendiliğinden şerit değiştiriyor gibi oluyor. Bu gaz verince daha da artıyor.

Sizce sorun ne olabilir?

Alt takım ve lastiklerde sorun yok görünüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

1. Rot ayarları hala bozuk

2. Lastik havaları eşit değil

3. Denediğiniz yol sağa eğimli

4. ......... (arkadaşlar doldursun)

Ben daha ne yapayım bilemiyorum. Lastikleri yeniledim, balans ayarı yaptırdım. rot ayarı yaptırdım, lastiklerin hava basıncını kontrol ettim.

araba yolda giderken direksiyonu bırakmamak gerekiyor. yoksa sağa kaçıyor. bu da sürüşü güvensiz kılıyor.

servise götürüp, bir de orda baktırayım. garantisi devam ediyor. direksiyon kutusundan falan sa, garanti bitmeden göstereyim bari.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Lastiklerin yeni olması sorun olmayacağı anlamına gelmiyor ki.

Arkadaşımda benzer sorun vardı bulamadık sonra benim lastiklerle onunkileri değiştirdik bu sefer benim araç sağa çekmeye başlamıstı.

Hemde yeni lastikler ;)

İnşallah serviste sorununuz çözülür.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

lastik basınçlarının doğru olduğundan emin olmak lazım. lastikçiler 34 basıyor zaten yüksek hızlarda bu basınçla kontrol zor oluyor. istasyonlardan birinde bir de siz kontrol edin. araç kazalı ise viraj denge çubuklarında deforme varsa çubukların ikisi de değişmesi gerekebilir. direksiyonu ortada tutan çubuklardan bahsediyorum. onlara da baktırın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Arabaya servis baktı. Rot ayarını yaptık dediler. Ancak tam olarak düzelmedi. Lastiklerin biraz daha alışması lazım diyorlar. 1000 km kadar daha kullanıp tekrar baktırmamı söylediler.

Ben de kafaya fazla takmamaya karar verdim. Direksiyonu bırakınca önce hafiften sağa yöneliyor, sonra kendiliğinden şerit değiştiriyor gibi sağa manevra yapıyor. Direksiyonu hafifçe tutsan bile fark edilmiyor. Eşime durumu anlattım. Arada o da kullanıyordu. Ben hiç fark etmedim diyor.

İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.