Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 20178 yıl comment_454059 Bu siteye yeni üye oldum. Bir sorunum var. Sorunum emniyet kemeri takılıyken takılmamış gibi ikaz lambası yanmakta ve devamlı ikaz vermekte. Emniyet kemerinin tokasını ikazsesi verirken sağasola ve bastırdığımda ses kesiliyor fakat du mütamadiyen tekrerlıyor. Bu sizlerde kabuledersinizki sinir bozucu bir durum. Servise gittiğimde değiştirmek lazım dendi. (800.00 tl sadece parça fiyatı) Sırf ikaz sesi veriyor diye bukadar ücret ödemek bence hiç mantıklı değil. Sonuçta bu sıkıntıdan nasıl kurtulurum, bu sıkıntıyı deneyimleyen ve çözen varmı diye yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 20178 yıl comment_454062 Servis harici bir yerde tamir edilebilir belki. Sağa sola bastırarak susturabiliyorsanız bir temassızlık söz konusu olabilir. Oto elektrikçiye ya da özel servise uğramayı deneyin. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 20178 yıl comment_454067 41 dakika önce, Nail Çolak yazdı: Bu siteye yeni üye oldum. Bir sorunum var. Sorunum emniyet kemeri takılıyken takılmamış gibi ikaz lambası yanmakta ve devamlı ikaz vermekte. Emniyet kemerinin tokasını ikazsesi verirken sağasola ve bastırdığımda ses kesiliyor fakat du mütamadiyen tekrerlıyor. Bu sizlerde kabuledersinizki sinir bozucu bir durum. Servise gittiğimde değiştirmek lazım dendi. (800.00 tl sadece parça fiyatı) Sırf ikaz sesi veriyor diye bukadar ücret ödemek bence hiç mantıklı değil. Sonuçta bu sıkıntıdan nasıl kurtulurum, bu sıkıntıyı deneyimleyen ve çözen varmı diye yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Prof. döşemeci veya elektrikçi halleder gibi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 20178 yıl comment_454077 İkaz sesinin bir sigortası varsa çıkarın gitsin. Aralık 28, 20178 yıl Zafer Yusoğlu tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 20178 yıl comment_454078 Airbag açılmazsa? İkaz sesi sadece sesten mi ibarettir? Parça fiyatını farklı yerlerden almayı da deneyin. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 20178 yıl comment_454088 Emniyet kemeri uyarı sesinin devre dışı bırakılması için(sürücü ve yolcu) kontak açıkken emniyet kemeri kilidi 4 kez kapatılıp açılır. onay için göstergedeki emniyet kilidi uyarı ışığı 3 kez yanıp söner..Devreye almak içinde aynı şeyler uygulanır. Bunu bir sitede okumuştum.Belki bizim forumda da vardır.Deneyin belki işinize yarar.Ben denemediğim için çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 20178 yıl comment_454128 Nasıl olsa bozuk.Ben olsam direk emniyet kemeri tokasının takıldığı yeri sökerdim.%90 orada yaylı switch vardır.Ve sorunun onda olma ihtimali yüksek.Çünkü bastırınca susuyor yazmışsınız.Onun çaresine bakardım bir şekilde.Çıkmacıda bu iş ucuz yollu hallolur.Sadece arızanın tam ne olduğunu tespit etmek lazım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 20178 yıl Yazar comment_454533 Arkadaşlar herkese teşekkürler. Yardımlarınız için.Sorunu araştırarak kestirme bir çözüm bulduk. Durum gerçekten sinie bozucuydu. bu sorunu yaşayanlar için çözümü anlatayım. Başta kemerin takıldığı tokanın hemen altında bir kablo var. Bu kablo devreyi kapatıyormuş. Emniyet kemeri de takıldığında devreyi açıyormuş. Diğer taraftan bu kablonun hava yastıklarıyla hiçbir bağlantısı da yokmuş. Sonuç olarak emniyet kemerinin tokasındaki kabloyu ortalıca kestim. Ses kesildi. Sorun ortadan kalkmış oldu. Ama emniyet kemerini ses gelmiyor diye takmamazlık kesinlikle yapılmasın. Sonuçta canınız her şeyden değerli. Herkese iyi akşamlar. Ayrıca yeniyılınız da kutlu olsun. İçelim ama araba kullanmayalım içtikten sonra. Taksi ne güne duruyor değil mi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 20178 yıl comment_454534 Geçmiş olsun, arabayı satarken mutlaka yeni sahibine bildirin yoksa o da ya burada ya serviste çözüm aramaya çalışacak Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 20178 yıl Yazar comment_454536 Kestiğim yere bir jak ekledim istendiğinde takılabiliyor. Satarken jakı takıp veririm. kendisi nasıl kullanacağına karar verir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 20178 yıl comment_454537 5 dakika önce, Nail Çolak yazdı: Kestiğim yere bir jak ekledim istendiğinde takılabiliyor. Satarken jakı takıp veririm. kendisi nasıl kullanacağına karar verir. O kablonun kaza anında emniyet kemerini germe hareketini tetikleme için kullanıldığını biliyorum, bu durumda görevini tam yapamayacaktır bilginize... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 20188 yıl Yazar comment_458381 Uyarınız için teşekkürler. Şimdi kafamda soru işareti oluştu. Ancak, emniyet kemerinin sarmalının ani harekette kitlendiğini biliyoruz. Yani o ikaz sesini çıkartması için devreyi açıp kapayan kablonun, emniyet kemerinin kitlenmesi için herhangi bir fonksiyonu olduğunu düşünmüyorum. Tek sıkıntı, benim gibi bu kabloyu kesenlerin emniyet kemerini, nasılsa ikaz vermiyor, kafamı şişirmiyor, o halde takmayayım demesidir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 20188 yıl comment_458382 16 dakika önce, Nail Çolak yazdı: Uyarınız için teşekkürler. Şimdi kafamda soru işareti oluştu. Ancak, emniyet kemerinin sarmalının ani harekette kitlendiğini biliyoruz. Yani o ikaz sesini çıkartması için devreyi açıp kapayan kablonun, emniyet kemerinin kitlenmesi için herhangi bir fonksiyonu olduğunu düşünmüyorum. Tek sıkıntı, benim gibi bu kabloyu kesenlerin emniyet kemerini, nasılsa ikaz vermiyor, kafamı şişirmiyor, o halde takmayayım demesidir. Peki bu işe airbag ne diyor ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 20188 yıl comment_458383 53 dakika önce, Nail Çolak yazdı: Uyarınız için teşekkürler. Şimdi kafamda soru işareti oluştu. Ancak, emniyet kemerinin sarmalının ani harekette kitlendiğini biliyoruz. Yani o ikaz sesini çıkartması için devreyi açıp kapayan kablonun, emniyet kemerinin kitlenmesi için herhangi bir fonksiyonu olduğunu düşünmüyorum. Tek sıkıntı, benim gibi bu kabloyu kesenlerin emniyet kemerini, nasılsa ikaz vermiyor, kafamı şişirmiyor, o halde takmayayım demesidir. Gürkan abinin bahsettiği konu sanırım aktif gergili kemerin aktif germe fonksiyonunu gerçekleştirmeme durumu. Ki bu özellik neredeyse sarmalın otomatik kilitlenmesi kadar elzem, faydalı. Trendx’te bu da yok bak sattıracak sonunda bana kendini Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın