Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Emniyet Kemeri Takılıyken Ikaz Lambası ve Ses

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Bu siteye yeni üye oldum. Bir sorunum var. Sorunum emniyet kemeri takılıyken takılmamış gibi ikaz lambası yanmakta ve devamlı ikaz vermekte. Emniyet kemerinin tokasını ikazsesi verirken sağasola ve bastırdığımda ses kesiliyor fakat du mütamadiyen tekrerlıyor. Bu sizlerde kabuledersinizki sinir bozucu bir durum. Servise gittiğimde değiştirmek lazım dendi. (800.00 tl sadece parça fiyatı) Sırf ikaz sesi veriyor diye bukadar ücret ödemek bence hiç mantıklı değil. Sonuçta bu sıkıntıdan nasıl kurtulurum, bu sıkıntıyı deneyimleyen ve çözen varmı diye yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Yanıtlama zamanı:

Servis harici bir yerde tamir edilebilir belki. Sağa sola bastırarak susturabiliyorsanız bir temassızlık söz konusu olabilir. Oto elektrikçiye ya da özel servise uğramayı deneyin. 

Yanıtlama zamanı:
41 dakika önce, Nail Çolak yazdı:

Bu siteye yeni üye oldum. Bir sorunum var. Sorunum emniyet kemeri takılıyken takılmamış gibi ikaz lambası yanmakta ve devamlı ikaz vermekte. Emniyet kemerinin tokasını ikazsesi verirken sağasola ve bastırdığımda ses kesiliyor fakat du mütamadiyen tekrerlıyor. Bu sizlerde kabuledersinizki sinir bozucu bir durum. Servise gittiğimde değiştirmek lazım dendi. (800.00 tl sadece parça fiyatı) Sırf ikaz sesi veriyor diye bukadar ücret ödemek bence hiç mantıklı değil. Sonuçta bu sıkıntıdan nasıl kurtulurum, bu sıkıntıyı deneyimleyen ve çözen varmı diye yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Prof. döşemeci veya elektrikçi halleder gibi.

Yanıtlama zamanı:

İkaz sesinin bir sigortası varsa çıkarın gitsin. 

Zafer Yusoğlu tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Emniyet kemeri uyarı sesinin devre dışı bırakılması için(sürücü ve yolcu) kontak açıkken emniyet kemeri kilidi 4 kez kapatılıp açılır. onay için göstergedeki emniyet kilidi uyarı ışığı 3 kez yanıp söner..Devreye almak içinde aynı şeyler uygulanır.

Bunu bir sitede okumuştum.Belki bizim forumda da vardır.Deneyin belki işinize yarar.Ben denemediğim için çalışıp çalışmadığını bilmiyorum.

Yanıtlama zamanı:

Nasıl olsa bozuk.Ben olsam direk emniyet kemeri tokasının takıldığı yeri sökerdim.%90 orada yaylı switch vardır.Ve sorunun onda olma ihtimali yüksek.Çünkü bastırınca susuyor yazmışsınız.Onun çaresine bakardım bir şekilde.Çıkmacıda bu iş ucuz yollu hallolur.Sadece arızanın tam ne olduğunu tespit etmek lazım.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Arkadaşlar herkese teşekkürler. Yardımlarınız için.Sorunu araştırarak kestirme bir çözüm bulduk. Durum gerçekten sinie bozucuydu. bu sorunu yaşayanlar için çözümü anlatayım. Başta kemerin takıldığı tokanın hemen altında bir kablo var. Bu kablo devreyi kapatıyormuş. Emniyet kemeri de takıldığında devreyi açıyormuş. Diğer taraftan bu kablonun hava yastıklarıyla hiçbir bağlantısı da yokmuş. Sonuç olarak emniyet kemerinin tokasındaki kabloyu ortalıca kestim. Ses kesildi. Sorun ortadan kalkmış oldu. Ama emniyet kemerini ses gelmiyor diye takmamazlık kesinlikle yapılmasın. Sonuçta canınız her şeyden değerli. Herkese iyi akşamlar. Ayrıca yeniyılınız da kutlu olsun. İçelim ama araba kullanmayalım içtikten sonra. Taksi ne güne duruyor değil mi.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Kestiğim yere bir jak ekledim istendiğinde takılabiliyor. Satarken jakı takıp veririm. kendisi nasıl kullanacağına karar verir.

Yanıtlama zamanı:
5 dakika önce, Nail Çolak yazdı:

Kestiğim yere bir jak ekledim istendiğinde takılabiliyor. Satarken jakı takıp veririm. kendisi nasıl kullanacağına karar verir.

O kablonun kaza anında emniyet kemerini germe hareketini tetikleme için kullanıldığını biliyorum, bu durumda görevini tam yapamayacaktır bilginize...

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Uyarınız için teşekkürler. Şimdi kafamda soru işareti oluştu. Ancak, emniyet kemerinin sarmalının ani harekette kitlendiğini biliyoruz. Yani o ikaz sesini çıkartması için devreyi açıp kapayan kablonun, emniyet kemerinin kitlenmesi için herhangi bir fonksiyonu olduğunu düşünmüyorum. Tek sıkıntı, benim gibi bu kabloyu kesenlerin emniyet kemerini, nasılsa ikaz vermiyor, kafamı şişirmiyor, o halde takmayayım demesidir. 

Yanıtlama zamanı:
16 dakika önce, Nail Çolak yazdı:

Uyarınız için teşekkürler. Şimdi kafamda soru işareti oluştu. Ancak, emniyet kemerinin sarmalının ani harekette kitlendiğini biliyoruz. Yani o ikaz sesini çıkartması için devreyi açıp kapayan kablonun, emniyet kemerinin kitlenmesi için herhangi bir fonksiyonu olduğunu düşünmüyorum. Tek sıkıntı, benim gibi bu kabloyu kesenlerin emniyet kemerini, nasılsa ikaz vermiyor, kafamı şişirmiyor, o halde takmayayım demesidir. 

Peki bu işe airbag ne diyor ?

Yanıtlama zamanı:
53 dakika önce, Nail Çolak yazdı:

Gürkan abinin bahsettiği konu sanırım aktif gergili kemerin aktif germe fonksiyonunu gerçekleştirmeme durumu. Ki bu özellik neredeyse sarmalın otomatik kilitlenmesi kadar elzem, faydalı. Trendx’te bu da yok bak sattıracak sonunda bana kendini :(

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.