Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.5 Tdci Kalorifer Çabuk Isıtıyor.

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhaba,

2016 1.5 TDCI otomatik aracım kısa bir mesafede neredeyse benzinli araç performansında kaloriferden ılık hava üflemeye başlıyor. Eşimin kullandığı 2. aracım 2004 Fiesta TDCI ise oldukça geç ısınıyor. Bu focustan önceki 2008 dizel mk 2.5 aracım da geç ısınırken dikkatimi çekti. Araçta herhangi bir problem yok. Trend-x donanımda, Ford etis teki sorguda da ek ısıtıcı hariç yazıyor. 1.5 TDCI kullanıcıları benimle aynı fikirde mi, yoksa benim yanılgım mıdır?

Yanıtlama zamanı:
8 dakika önce, Mehmet Kenan Kabalar yazdı:

Merhaba,

2016 1.5 TDCI otomatik aracım kısa bir mesafede neredeyse benzinli araç performansında kaloriferden ılık hava üflemeye başlıyor. Eşimin kullandığı 2. aracım 2004 Fiesta TDCI ise oldukça geç ısınıyor. Bu focustan önceki 2008 dizel mk 2.5 aracım da geç ısınırken dikkatimi çekti. Araçta herhangi bir problem yok. Trend-x donanımda, Ford etis teki sorguda da ek ısıtıcı hariç yazıyor. 1.5 TDCI kullanıcıları benimle aynı fikirde mi, yoksa benim yanılgım mıdır?

Ptc olmadan hemen ısıtması ilginç...

Hava durumundan dolayı motor çabuk ısınıyor olabilir mi?

Soğutma sıvısında olabilecek problemleri aklıma getirmek istemiyorum.

Yanıtlama zamanı:

Aracın içinin ısınması gerekiyorsa bütün öncelik bu işlemde olacaktır. Bu yüzden motor bloğunda ısınan ilk su moleküllerinin kalorifer radyatörlerine yönlendirildiği kanaatindeyim. Ayrıca, kaloriferin geç ısıttığı o sert soğuklar henüz gelmedi :)

Yanıtlama zamanı:

1.5 tdci çalışma sıcaklığına hızlı ulaşıyor. Bunu bende dedim. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Şimdi, Bedirhan Doğan yazdı:

Aracın içinin ısınması gerekiyorsa bütün öncelik bu işlemde olacaktır. Bu yüzden motor bloğunda ısınan ilk su moleküllerinin kalorifer radyatörlerine yönlendirildiği kanaatindeyim. Ayrıca, kaloriferin geç ısıttığı o sert soğuklar henüz gelmedi :)

Ecobost motorlarda böyle bir yönlendirme varmış. Benim merak ettiğim de 1.5 lerde de böyle bir yönlendirme olabilir mi? 

Yanıtlama zamanı:
2 dakika önce, Bedirhan Doğan yazdı:

6 derecede denedim, araç 7 saat açıkda kaldı sabaha karşı hareket ettirdim (6 derecede) çok kısa sürede kendini toparladı.

Başka dizellerde kullandım birazdaha geç ısınıyorlardı.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Yaşadığım şehirde sabah saatlerinde 20  yada 30 çoktandır görüyoruz. 

Yanıtlama zamanı:

Otomatik açılıp kapanan panjur var radyatörün önünde çabuk motor ısınsın diye, ondan dolayıdır hocam...

Yanıtlama zamanı:

Benim deneyimim tak aksi. Bende oldukça geç ısınıyor. Yaklaşık 10 dk buz gibi hava üflüyor. 

Yanıtlama zamanı:
7 saat önce, Yunus Pazarlı yazdı:

Otomatik açılıp kapanan panjur var radyatörün önünde çabuk motor ısınsın diye, ondan dolayıdır hocam...

O benim arabamda da var ve bazen bakarım aktif olarak çalışıyor gerçekten. 

Ancak -18 derecede 30 km yol gittim, hararet göstergesi yerinden kıpırdamamıştı bir seferinde. :D

Şu anda henüz - değerleri görmedik ama, yine sıcak hafa üflesin diye 5 km ye yakın yol gitmek gerekebiliyor. Havalar iyice soğuduğunda eminim ki daha çok yol gitmemiz gerekecek ısınabilmek için. :D 

Yanıtlama zamanı:
8 saat önce, Yunus Pazarlı yazdı:

Benim araç 2015 model 1.5 tdci titanyum geç ısınıyor. bizimkilerde otomatik kapanan panjur var mı. bilen bir arkadaş cevaplarsa sevinirim. 

Yanıtlama zamanı:

2015 ile 2016 modeller arasinda boyle bir fark var mi arkadaslar otomatik kapanan panjur olayi. Bilen arkadaslardan yanit bekliyoruz

Yanıtlama zamanı:
13 dakika önce, Mustafa Baskoylu yazdı:

2015 ile 2016 modeller arasinda boyle bir fark var mi arkadaslar otomatik kapanan panjur olayi. Bilen arkadaslardan yanit bekliyoruz

Ford etis'ten şasi numarası ile aracınızı sorgulayın, en doğru yanıt sizin aracınızda. Donanım listesinde model yılı ile bu donanım değişikliği verilmedi bu tür konular da genel bilgi kategorisinde mevcut.

Yanıtlama zamanı:

Bildiğim kadarıyla mca da oto kapanan panjur yok.

Kugada var diye biliyorum??

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.