Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 201214 yıl comment_44486 Focus'larda Sedan ile HB arasındaki farkın kolay anlaşılacağını sanmıyorum. Belli limitlerde o fark ortaya çıkar sanırım, onuda birçok kullanıcı farkedemez kanımca. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 201214 yıl comment_44514 HB araçlar aynı donanımdaki sedanlara göre, virajlarda daha iyi yol tutarlar. Yol tutuşa etken bir çok faktör var ve ayrıca düz gidiş ile viraj performansı ters orantılıdır. Yani bir aracın viraj performansını artıracak şekilde set ederseniz, düz gidişinden ödün verirsiniz. Neyse konumuza dönersek, virajda HB avantajlı, düz gidişte ise sedan. Bunun nedeni ise sedanlar yapısı gereği daha aerodinamiktir ve aracın arkasında daha az türbülans oluştururlar. O nedenle de max. hızları daha yüksektir. Focus özelinde konuşursak, virajlar için 1.Benzinli HB 2.Benzinli Sedan 3.Dizel HB 4.Dizel Sedan Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 201214 yıl comment_44516 HB araçlar aynı donanımdaki sedanlara göre, virajlarda daha iyi yol tutarlar. Yol tutuşa etken bir çok faktör var ve ayrıca düz gidiş ile viraj performansı ters orantılıdır. Yani bir aracın viraj performansını artıracak şekilde set ederseniz, düz gidişinden ödün verirsiniz. İki açıklama için aynı soru: Neden? öğrenmek için soruyorum. Düz gidişle viraj kabiliyeti arasındaki ilişkiyi olumsuz etkileyebilecek aklıma gelen bir tek negatif kamber ve ön toe-in/out açıları olabilir, başka da bir şey bulamıyorum. Ocak 24, 201214 yıl Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 201214 yıl comment_44544 teknik detaylardan çok fazla anlamamakla beraber kullandığım araçların seyir halinde verdiği tepkiler ve benim araca olan hakimiyetimden araç hakkında fikir yürütebilirim. şu ana dek onlarca marka ve model araç kullandım. kimi önden çekişli, kimi ise arkadan itişli. virajlarda sadece bu iki farklı çekerler arasında farklılıklar hissettim.gün geldi 520i bmw ile geldiğim yöne dönüp üstüme gelen araçlarıda gördüm. bunların dışında kullandığım focuslarda sedan ve hp'ler arasında gerek düz yolda ve gerekse virajlarda açıkcası çok fazla bir fark hissetmedim. şunu da anti parantez belirtmekte fayda var; diğer marka ve model araçlar ile 80.km ile dahi tedirgin olarak girdiğim virajlarda çizgi dışına savrulurken, focusların bu konuda belirgin yol tutuş üstünlükleri olduğunu gözlemledim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 201214 yıl comment_44599 Yazılanları okudukça, öğrenmenin keyfine varıyorum.Elinize,emeğinize sağlık. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 201214 yıl comment_44608 İster sedan olsun ister hb Türkiye'deki virajların çoğuna hızlı girmek riskli hele kışın. kaldıki ralli arabaları özel donanımlı ve güvenlik ekipmanlarıyla donatılmış araçlar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 201214 yıl comment_44617 İki açıklama için aynı soru: Neden? öğrenmek için soruyorum. Düz gidişle viraj kabiliyeti arasındaki ilişkiyi olumsuz etkileyebilecek aklıma gelen bir tek negatif kamber ve ön toe-in/out açıları olabilir, başka da bir şey bulamıyorum. Cem Bey, Nedenlerini siz soylemissiniz. Buna yapisal olarak ekleyebilecegim sey ise aks araliklaridir. Kisa aks mesafesi viraja uygun, spine meyillidir. Uzayan aks mesafesi duz gidis stabilitesini artirir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 201214 yıl comment_44623 Bende aynı aracın sedan ve hb arasında viraj kabileyti olarak hb biraz daha öne çıkarmış gibi geliyor,kısa olması ve spor görünmesi bende daha yetenikliymiş havası uyandırıyor.Teknik olarak ekliyebileceğim pek bişiy yok bu paylaşımların üstüne. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 201214 yıl comment_44907 Hb lerin viraj kabiliyetlerinin daha üstün olduğunu, kopsa bile toparlanabilmesinin daha kolay olduğunu duymuştum, sedanın ise birazdaha zor kopan (iki karoser tipi içinde arkadan kopmadan bahsediyorum) ancak koptuğunda daha zor toparlandığını dudum. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın