Alper Okudur Oluşturma zamanı: Ocak 19, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ocak 19, 2012 Merhaba arkadaşlar forumda bulamadığım için konu açıyorum eğer ben göremediysem affola.. Başlıktan da anlaşılacağı üzere son hız denemeleri yaptım; ilk denememde araçta tek başımaydım ve hiç yük yoktu son hız 192 km/h olarak gördüm. ikincide iki kişi + bagaj tam doluydu ve bu seferki denemede 210 km/h'i gördüm. Şimdi 2 sorum olacak; 1- Başka hız denemesi yapan oldumu? (özellikle TDCI motorla) 2- Arabanın yüklü olup olmaması son hızı etkiler mi (ki etkiledi) ve neden etkiler? Cevaplarınızı bekliyorum.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2012 Hukukda varsayım yoktur Ya olmuştur ya olmamaıştır. Ben desem bile bunu kesin ispatlayacak deliller olmadıkça beni yargılayamazlar , tabi soruşturma açılır. Geçmiş zaman olduğu ve yer , mekan belirtmedikçe konu askıda kalır Hukuk biziz işte, normalde bunlar yasak, kuralları okudun mu ? Daha ne istiyorsun avukat mı tutup sorgutalım seni şimdi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Emre V. Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2012 atın beni içeri Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2012 Hukukda varsayım yoktur Ya olmuştur ya olmamaıştır. Ben desem bile bunu kesin ispatlayacak deliller olmadıkça beni yargılayamazlar , tabi soruşturma açılır. Geçmiş zaman olduğu ve yer , mekan belirtmedikçe konu askıda kalır Sana hukuktan yargıdan suçlamadan bahseden yokki? Seni bunun için yargılamazlarda zaten. Cezayı yazar gönderirler. O cezayı yazıp "gönderebilmek" içinde senin kişisel bilgilerine ihtiyaçları var. Bunu da tespit etmenin en kolay yolu o mesajı attığın yerin yöneticisi kim ise ona başvurmaktır. Bu başvurmakta öyle dilekçe ile falan olmuyor, tecrübe ile sabittir. Alırlar yöneticisi kimse içeri, IP ni sorarlar, adresini ve gerçek adının bu olup olmadığın vs vs sorarlar sonrada gidebilirsiniz derler ve gidersin. Yaşadığın streste yanına kar kalır. Anladınmı şimdi? O bilgilere ulaştıktan sonra da senin adresine ceza kağıdı gelir. Sen ya paşa paşa ödersin ya da çok istiyorsan bunu iptal ettirmek için mahkemeyle falan filan uğraşırsın. Burası mahkeme değil. Kimse seni yargılamıyor. Ama kimse sen ya da senin gibi bir başkası için karakoldu ifadeydi falandı gibi nahoş duruma düşmek te istemiyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Emre V. Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2012 Sana hukuktan yargıdan suçlamadan bahseden yokki? Seni bunun için yargılamazlarda zaten. Cezayı yazar gönderirler. O cezayı yazıp "gönderebilmek" içinde senin kişisel bilgilerine ihtiyaçları var. Bunu da tespit etmenin en kolay yolu o mesajı attığın yerin yöneticisi kim ise ona başvurmaktır. Bu başvurmakta öyle dilekçe ile falan olmuyor, tecrübe ile sabittir. Alırlar yöneticisi kimse içeri, IP ni sorarlar, adresini ve gerçek adının bu olup olmadığın vs vs sorarlar sonrada gidebilirsiniz derler ve gidersin. Yaşadığın streste yanına kar kalır. Anladınmı şimdi? O bilgilere ulaştıktan sonra da senin adresine ceza kağıdı gelir. Sen ya paşa paşa ödersin ya da çok istiyorsan bunu iptal ettirmek için mahkemeyle falan filan uğraşırsın. abi yaşım gereği elbet eksiklerim olcaktır.Sizin görüşünüzü dinlemeye her zaman açığım ve bu tür konularıda öğrenmeye can atan biriyim.. Burda sizinle tartışmak asla haddim değil ki bu forumda öyle bişey yapmam.Sadece ben kendi kendi fikrimi belirttim.. Daha önceden başıma böyle bişey gelmediği için tam kesin olmamakla birlikte sadece tahmin üzerinden gidiyoruz... Ama merak ettiğim olay şu .. ; google amcamıza ehliyetsiz araç kullanmak diye başlık altında bi araştırma yapsak yaklaşık en az 10 tane başlık altında en az 300-400 kullanıcının yorumunda ''ben şurda şunu yaptım ehliyetsiz kullandım, polisden kaçtım'' gibi söylemde bulunanlar çok , ki bunlarda kendini ele veriyor o zaman... Bu sebebden dolayı insanların başı ağrımıyorsa bizimde ağrımaz diye düşünüyorum Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2012 Valla ben geçmişte o bilgilendirme davetleri ile iki defa karşılaşmış bir forum admini olarak o konuda biraz fazla katı düşünüyor olabilirim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Alperen G. Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2012 Hukuk biziz işte, normalde bunlar yasak, kuralları okudun mu ? Daha ne istiyorsun avukat mı tutup sorgutalım seni şimdi vekalet ücretinde anlaşabiliriz Yakup'um... yabancı değilsin Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Serdar yaman Yanıtlama zamanı: Mart 22, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 22, 2012 (düzenlendi) bu gidişte beni içeri atacaklar... Mart 23, 2012 Serdar yaman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Tamer Tekin Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2012 Yılda aşağı yukarı 60-70 Bin km. civarı araba kullanıyorum, hızlı gitmek ile yasal hız sınırları içinde gitmek arasında şehirler arasında yarım saat ile bir saat arası fark ediyor. Fakat hızlı gittiğinizde iki katı daha fazla yoruluyorsunuz, kelle koltukta gidiyorsunuz, bir depo ile neredeyse 1000 km yol yapan aracınız 700 km yol yapıyor. Yarım saat için değmez yani... zaten Türkiye de belirlenen hız sınırlarından daha hızlı kullanmaya yollar da müsait değil bence, otobanlar dahil... yoksa Focus 200 lere filan çok rahat çıkıyor, üstüne de 20-25 km daha koyuyor... :-) 5 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Furkan Ulucan Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2019 Araç 2015 1.6 ti-vct lpg takılı arkadaşlar. Aklıma takılan araç benzinde de lpgde de 190 bandını aşmiyor genel olarak deneyiminiz nedir kesici vs var mı fabrikasyon yoksa ne yapmam lazım tesekkur Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Olcay Sert Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2019 215 lpg ile görülebiliyor kaliteli yerden almışsan. ama genelde lpg ile 180-190 bandını geçmiyor. keza benzin ilede en çok 210-220 görmüştüm --1 dakika sonra eklendi-- aracın kondisyon durumuda çok önemli tabi özellikler güven vermiyorsa hızlanmamak lazım. lastikler biraz eskiyince 150 den yukarı çıkmaz olmuştum Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Çağdaş Kolcuoğlu Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2019 Fabrikasyon verisi , beygir gücü 125 ps / 6000d/d, Azami Sürat 192 km yazıyor. LPG ile gittiğinize göre, bu sürat normal. Dert edilecek bir durum yok Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Kutluhan A. Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2019 Teknik özelliklerde zaten aracın maksimum hızı 192 km/h. Düz bir yolda bu hızda sabit kalmanızın normal olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu hızlarda iki elinizde direksiyonda kalsın lütfen. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Koray Demir Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2019 Uzun süre bu hızlarda kullanırsanız subapları yakarsınız bilginiz olsun. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Furkan Ulucan Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2019 Yok genel itibariyle tedbirli fazla hız yapan biri değilimdir lakin astra si olan arkadaşlar olsun Toyota olsun 220 bandından bahsediyorlar kendim denemek istedim sonuç biraz şaşırttı açıkçası Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mustafa Karaca Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2019 2012 model sedan benzinli LPG li focusum varken bursa çevre yolunda 220yi görmüştüm. Yokuş aşağı da sayılmazdı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Alper Okudur
Merhaba arkadaşlar forumda bulamadığım için konu açıyorum eğer ben göremediysem affola..
Başlıktan da anlaşılacağı üzere son hız denemeleri yaptım;
ilk denememde araçta tek başımaydım ve hiç yük yoktu son hız 192 km/h olarak gördüm.
ikincide iki kişi + bagaj tam doluydu ve bu seferki denemede 210 km/h'i gördüm.
Şimdi 2 sorum olacak;
1- Başka hız denemesi yapan oldumu? (özellikle TDCI motorla)
2- Arabanın yüklü olup olmaması son hızı etkiler mi (ki etkiledi) ve neden etkiler?
Cevaplarınızı bekliyorum..
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
12
10
10
10
Popular Days
Şbt 1
20
Ock 19
18
Ock 20
15
Şbt 4
10
Top Posters For This Question
Mertol Kip 12 posts
Yakup Ç. A. 10 posts
Ümit Vaysaloğlu 10 posts
Cem Boneval 10 posts
Popular Days
Şbt 1 2012
20 posts
Ock 19 2012
18 posts
Ock 20 2012
15 posts
Şbt 4 2012
10 posts
Popular Posts
Cem Boneval
Yüksek hızlarda hava direnci en büyük yavaşlatıcıdır. Araç, içindeki farklı ağırlık dağılımı ile daha düşük hava direnci gösterebilir. Ama daha da önemlisi hız denemesi yaptığınız zamanki rüzgardı
Tamer Tekin
Yılda aşağı yukarı 60-70 Bin km. civarı araba kullanıyorum, hızlı gitmek ile yasal hız sınırları içinde gitmek arasında şehirler arasında yarım saat ile bir saat arası fark ediyor. Fakat hızlı gittiği
Cem Boneval
Bak şimdi sen böyle yazınca aklıma hemen "Black Hawk Down" geldi hiç de sevimli olmadı, vaz geçtim gitmekten. Videoya gelince, kaç kere rica ettim Trafik Şube Amirliğinden ama inatla fotoğraf çekiyo
Posted Images
Bu soruda 105 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap