Yanıtlama zamanı: Şubat 15, 20179 yıl comment_405374 Forumu ve google ı arattım böyle bir şey göremedim. Forum araması bana olan şeyleri bile göstermediğinden belki konu vardır. Öyleyse oraya taşınması iyi olur. Dün ve bugün hava soğuk , ben de dışarı bırakıyorum. Dün akşam arabaya bindiğimde 1 derece idi bu sabah -1 idi . Reel feel herhalde -3-5 falandır. Kontağı II ye kadar çevirdiğimde herhangi bir uyarı gelmedi ya da sönmeyen ışık yoktu. Kontağı IIIe çevirdiğimde marşı alırken YB ekranında bu uyarı aynen bu şekilde çıktı. Üstte kızdırma bujisine benzeyen sarmal resmi altta bu yazı "motor çalış. beklemede" . 1 saniye bile geçmeden kendi söndü. BU nedir. ? Kızdırma bujisi uyarısı marştan önce çıkması gerekmiyor mu ? Ben bunu rölantide biraz bekle gibi anladım ama zaten hemen söndü iki seferde de.. Kitapçıkta böyle bir şey bulamadım .. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 15, 20179 yıl comment_405386 o yazı çıktığında kızdırma bujileri çalışıyor görevini yapmak için 15 salise sonra zaten kaybolur yazı marşa bastırırır o yazı ekranda iken marşa bassanızda marş yapmaz . soğuk havalarda önerim dizel araçlarda otomatiklerde frene basmadan manuellerde debriyaja basmadan yarım kontak yapıp uyarı ışıkları sönünce tekrar 2 defa daha açıp kapatıyorum ben 3. cüde çalıştırıyorum ... Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 15, 20179 yıl comment_405405 kızdırma bujisi. benim gibi doğrudan debriyaj+düğme yaparsanız 3-5 saniye ekranda kaldığı da olur. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 15, 20179 yıl comment_405409 özetle "ısıtıyorum, motoru birazdan çalıştırıcam, az bekle" diyor Motor çalışmazsa panik yapma diye.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 15, 20179 yıl comment_405426 Benim de dikkatimi çekmişti. aceleden kontağı çevirip ışıkların sönmesini beklemeden çalıştırmıştım; o zaman böyle bir uyarı aldığımı hatırlıyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 15, 20179 yıl comment_405448 malum havalar soğuk, ben oldukça fazla gördüm bu uyarıyı ama en fazla 1-2 saniyede kendiliğinden sönüp motor çalışıyor. ilk başlarda @Serkan Karakoca nın dediği gibi bekleyip mi ısıtsam dedim ama sonra zaten yeteri kadar ısınmamış olursa çalışmasına izin vermez, kendisi bu önlemi almıştır düşüncesiyle önemsemedim. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın