Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

1.6 Motor ısınıyor, Normal Mi?


Mehmet Tunahan

Soru

Abiler selamun  aleyküm. yaklaşık  1 hafta önce  2009 focus titanyum aldım. 59 binde benzinli. aracı  birz çalıştırıp  10 dk yol yaptığımda  motoru açıp  bakıyorum ve bir hayli ısınmış gibi. araç icindeki gostergede herhangi  bi ısınma  yok ama motoru elledgmde birz elimi yakıyor . bu normal mi yoksa motorda bi sorun mu var. ilk arabam olduğu  için birz bilgisizim. vereceğiniz  cevaplar için  teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 12 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Ya yakup abi valla birz bilgisizlik aslinda. yeni aldığım  için  acaba bişeyi mi var diye derde düştüm. ilk gün  yokusta yarim debriyaj yaptım bi kac sefer üstüste ve eve geldiğimde  cok fena yanik gibi koku oldu ondan beri korkuyrm acaba balatadan mi geldi o koku?

--0 dakika sonra eklendi--

Teşekkürler süleyman abim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Teşekkürler ☺ birde bugün  arabayi çalıştırdıgimda alttan tik tik tik diye ses geldi. kontağı kapattm motor kaputunu açtım  trigere falan baktim bişe  yoktu tekrar  çalıştırdım ses gitti. ha bide bugun jantlarn icine bi baktim kapkara olmuş  o neden 

Mehmet Tunahan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
2 dakika önce, Mehmet Tunahan yazdı:

Teşekkürler ☺ birde bugün  arabayi çalıştırdıgimda alttan tik tik tik diye ses geldi. kontağı kapattm motor kaputunu açtım  trigere falan baktim bişe  yoktu tekrar  çalıştırdım ses gitti 

 

"Bence" siz arabanizi servise goturup checkup yaptirin. Varsa bir problemi toparlasinlar. Yoksa bir problemi duzgunce bakimlarini yapip binin.

Boyle evhamlarla yurumez o araba. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
5 dakika önce, Mehmet Tunahan yazdı:

Checkup ne kadr ortalama. yetkili serviste mi yaptiraym

 

Bakım ne zaman yapılmış veya yapılmış mı onu öğrenin önce sonra gelen bakımı yaptırın veya geçici olarak buna da uğrayabilirsiniz.

 

http://www.ford.com.tr/kampanyalar/kis-servis-kampanyasi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

jantların içi balata tozu.yıkayınca geçer ama yine olur.aracını bilgisayara bağlat.bi sorun varsa çıkar zaten.motorunuda bi ustaya kontrol ettir.gönül rahatlığı ile bin.fordlar sağlam arabadır teybinde sesini biraz aç herşeyi duyma ben öyle yapıyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhaba. Benim de Focus 3 2014 powershift titanium 1.6 benzinli(46000den beri lpgli)53000 km'de bir aracım var. Şehir içinde 2-3 km bile gitsem fren disklerinin elle dokunamayacak kadar ısındigini ve tekere dogru egildigimde jantlardan yuzume sicaklik geldiğini fark ettim. Kisa mesafe sürmeme rağmen motorun aşırı ısındığını fark ettim. O kadar ki kaputu açarken kaput mandalı ve etrafındaki plastik kısım elimi yakıyor. Kaputu açınca fren hidroliğinin kapağında da ıslaklık (yağlılık)gördüm. Bu arada aracın hararet gostergesi normal. Acaba bu normal mi yoksa bir yerlerde bir problem olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.