Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Sebahattin Tarhan

Üye
  • Toplam İleti

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

Sebahattin Tarhan tarafından yazılan her şey

  1. Ben 72 amper dışındaki rakamları kontrol etmedim ama istersen yarın bakıp söyleyeyim. --9 dakika sonra eklendi-- Olur olmaz zamanlarda yolda kalmıyor musun? --16 dakika sonra eklendi-- Araç çalışmazken ölçüldüğünde kaç olursa akü bitmiş demektir? Benim eski aküde 12 küsür bir rakam ölçmüştük. Ve bitmiş deyip değişmişti usta. Ama Tuğberk hâlâ kullandığını belirtmiş. --21 dakika sonra eklendi-- O zaman ben boşuna mı değişmişim aküyü.Benim 12 küsür çıkmıştı. Belki biraz uzun süre kullanıp şarj etsem hayata döner miydi akü?
  2. Yorum yapan bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim.Bugün aküyü hayırlısıyla değiştirdim.Diğer arkadaşlar da yararlanabilir belki diye kabaca notlarım ve sorularım şöyle: Notlar: vartanın 72 amperlik alçak tipteki aküsünü 345 tlye istanbulda eyüpte bir akücüden aldım. Kampanyaya denk geldiğimi söyledi usta. Aynı aküye yine eyüpte başka bir yer 400 civarı rakam verdi. (arabadaki biten akü kendi orijinal ford amblembli vartanın 52 amperlik aküsüydü aracım 2014 10. ay çıkışlı. Yani yaklaşık 4 yılı doldurmuş akü) Bu arada istinye otokoç da 60 veya 66 amperlik aküye 440+40 işçilik fiyat verdi) Ayrıca 60 amperlik alçak vartalar 250 civarındaydı aldığım yerde, bana ucuz geldi çünkü aküyü almadan önce gezdiğim 4-5 dükkanda alçak akü deyince diğer akülerden bir miktar daha yüksek fiyat verildi. 250 tl onlara göre epey iyi bir rakam. Alçak olmayan akülerde bile böyle bir rakam yoktu. esanın 60lik veya 66lık alçak aküsü bile 275 tl idi. Bu arada muadil(amper ve boyut olarak) akülerde en pahalı varta sonra mutlu sonra çelik sonra da esan markalarının sıralandığını gördüm. Kafama takılanlar: 1)Değiştirmeden eski aküyü de ölçtürdüm. Araç çalışmaz pozisyonda 12 V civarı bir rakam göründü ölçüm cihazında. Akücü bu değere bakıp akü bitmiş dedi. Bu doğru mudur yoksa biraz şarj edilse yeniden kullanılabilir miydi? 2) Akücü 52 amperlik yok. 60 66 ve 72lik var dedi. sen 72lik taktır daha iyi performans alırsın daha uzun ömürlü olur dedi. Ben de taktırdım ama acaba fazla amper elektronik devrelere bir zarar verir mi 3) Arabayı genelde kısa mesafe kullanıyorum Akü biraz eskimeye başlayınca 4-5 kmlik mesafe 72lik aküyü tam şarj edemez de beni bir sabah ansızın yolda bırakır mı? --10 dakika sonra eklendi-- Bu arada fiyat baktığım yerlerin ve aküyü aldığım yerin adını vermedim. Yanlış anlaşılmasın diye. --16 dakika sonra eklendi-- Bu arada Cem Bey'in dediği 'yüksek amperde daha güçlü çekiş' olayını ben de hissettim sanki ya da psikolojik de olabilir.
  3. O zaman akü ışığını gösterge paneline boşuna mı koymuşlar? --1 dakika sonra eklendi-- Ya da şöyle sorayım göstergedeki akü işareti ne işe yarıyor?
  4. 05.08.2018 - 09:09 tarihinde,Sebahattin Tarhan yazdı: Merhaba. Aracım 2014 Focus Mk3 1.6 Tcvit Otomatik. Sorum şu: Hiç uyarı vermeden akünün bitmesi normal mi?
  5. Merhaba. Aracım 2014 Focus Mk3 1.6 Tcvit Otomatik.Ben bugün şöyle bir sorun yaşadım. Bu sabah aracı çalıştırdım. Çalışırken bir gecikme hissettim ama pek oralı olmadım. Araçla 5km gidip aracı park ettim. 1 saat sonra tekrar çalıştırdığımda gösterge ışıkları yandı ama motor çalışmadı. Hatta yol bilgisayarında şanzıman arızalı servise gidin uyarısı çıktı.(Bu arada klima değil ama havalandırma açıkken stop etmişim aracı. Ayrıca bir önceki gün bir yerde 1 saat boyunca araçta beklerken ara ara motor ve klima açık ara ara kapalıyken müzik dinledim bu aküyü zayıflatmış olabilir mi) Daha sonra otoparktaki başka bir araçtan takviye ile aracı çalıştırdım. 5 km sürüp eve geldim. Kontağı kapatıp tekrar ćalıştırdımda biraz tekleyerek de olsa çalıştı. Dedim bir daha kontak açıp kapatırsam çalışmayabilir bu yüzden 2-3 km dolaşıp aküyü biraz daha şarj edeyim. Aküm bitmiş olabilir mi (akü ile ilgili hiçbir uyarı vermeden biter mi) hemen değiştirmeli miyim yoksa onu hayatta tutacak yöntemler var mıdır(serviste veya oto elektrikçide şarj etsek vs...)
  6. Merhaba. Benim de Focus 3 2014 powershift titanium 1.6 benzinli(46000den beri lpgli)53000 km'de bir aracım var. Şehir içinde 2-3 km bile gitsem fren disklerinin elle dokunamayacak kadar ısındigini ve tekere dogru egildigimde jantlardan yuzume sicaklik geldiğini fark ettim. Kisa mesafe sürmeme rağmen motorun aşırı ısındığını fark ettim. O kadar ki kaputu açarken kaput mandalı ve etrafındaki plastik kısım elimi yakıyor. Kaputu açınca fren hidroliğinin kapağında da ıslaklık (yağlılık)gördüm. Bu arada aracın hararet gostergesi normal. Acaba bu normal mi yoksa bir yerlerde bir problem olabilir mi?
  7. Tesekkür ederim. Bu pazar müsait olursaniz bakabiliriz. Veya vaktinizi almayayim foto video da gonderebilirseniz mutlu olurum.
  8. Fotoları göremiyoruz --16 dakika sonra eklendi-- Fotoları bir daha paylaşabilir misin? Ayrıca ben de 2014 focus mk3 titanium aracıma senin gibi extra paket olan sony takmayi dusunuyorum tavsiye eder misin hoparlorleri de degjsmeye gerek var mi sadece konsol ve teyp kismini 800 e buldum. 5 inç ekranli. Bu larda navigasyon da var mi
  9. Selamlar. Benim de aracım focus 3 2014 titanium. Araçta extra paket olan sony sistemi yok. Bir yerden focus 3 orijinal çıkma sony konsol ve teyp kımını buldum 800 tlye. Hoparlörleri değişmeden eskisine göre nasıl bir performans alabilirim. Aracın üzerinde gelen hoparlörler, ektra orjinal sony pakette gelenlerle bariz farklı mıdır?
  10. Tmm teşekkür ederim. Yalnız internette orijinal 5 inç sony navigasyon bula madım. Hep 8inç ve üzeri orijinal olmayanlar var. Benim amacım focus 3 (2014 model, focus 3,5 değil) titanium otomatik aracım için ekstra alınan sony paketini bulmak. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? --15 dakika sonra eklendi-- En başa 1. Sayfaya nasil donerim
  11. Hmm. Yani focus original sony navigasyon resmini görme şansımız yok o zaman değil mi
  12. Ben yeniyim. Çok anlamıyorum kusura bakmayın. Fakat mesaj yazanlar görmüş gibi konuşmuş.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.