Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 dizel devir aralıkları

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhaba arkadaşlar ilk dizel aracımı aldım hayırlısıyla ama bir kaç sorum olacak sizlere. Aracım 2012 model sedan 1.6 tdci titanyum focus. Yol bilgisayarında vites değişim göstergeleri mevcut. Ama aklıma takılan konu şu daha önceki araştırmalarım ve arkadaşlarda duyduğum kadarıyla dizel araçlarda uygun devir aralığı 2000-2750 devir aralığı diye bilirdim. Ama yol bilgisayarındaki vites değişim göstergesinde yaklaşık 2000 devire gelindiğinde bir üst vitese geçmem için uyarı veriyor. Bunu anlayabilmiş değilim. Hem yakıt, hem performans hemde motorun uzun ömürlü olması açısından hangi vitesde hangi devirlerde aracı kullanmam gerektiğini açıklayabilirmisiniz. (Tabi ki bu değerler tüm dışsal etkenlerin optimal olduğu durumlar için geçerli). Şimdiden teşekkür ederim.

• Yanıt 38
  • Görüntüleme 16,5k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Valla ben genelde uymuyorum çünkü zaten be uygun vitese çoktan atıyorum.Zaten Eco Mod göstergesinde Bütün yıldızlar full..Yalnız arabanın motor sıcaklığı sürekli Yüzde 50..Yani motor ısınmadan kullanı

• Belli prensipler var. 1. Ekonomik kullanmak için gaz pedalına çok hafif basmak lazım (altında küçük bir yumurta sepeti var diye hayal edin) 2. Aynı hız için en düşük devirde gidebildiğiniz vites d

• Anlattığın yol Ford Eco Mode menüsü ki orada vites değişimlerin, hızın ve trafiği takibinle ilgili verilere göre çiçeğin yaprakları doluyor veya boşalıyor. Bunun alt menüsünde hiçbir kullanıcı kitabın

Yanıtlama zamanı:

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz

Tanışma başlığımızda sizleri gÖrmek istiyoruz..

Siz herşeyin farkındasınız bilinçli olduğunuz ortada, yol bilgisayarındaki değer ekonomi odaklıdır..Motora hiçbir zararı olmaz :)

Daha fazlasında tabi ki değişiklik yapabilirsiniz fakat tüketim artar

Yanıtlama zamanı:

Yol bilgisayarındaki direktifleri uygulayınız derim ben. Yani şahsen ben uyguluyorum. Fakat yol bilgisayarını da yapan bir insan beyni olduğuna göre, hangi devirde vites değiştireceğinize kendiniz karar verin. Yani hafif tatlı bir yokuş çıkıyorsunuz ve bilgisayar 2000 devirde vites değiştirmenizi istiyor, fakat bir üst viteste aracınız bayılabilir, siz en iyisimi bu yol bilgisayarına düz yolda uyun. Zaten o vites değiştirmeniz gerektiğini söylediğinde siz gaza basarsanız otomobilin güce ihtiyacı olduğunu düşünüp vites değiştirme ibaresi kayboluyor. Eğer güce ihtiyacı olmayan düz bir yoldaysanız o işaretlere uyabilirsiniz. Hiç bir sıkıntı olmaz, mesela ben hızımı 80 e sabitliyorum bazen, bu şekilde giderken bir yokuş var, o yokuşa gelince 5 e çekiyorum, biliyorum ki 6 ilede çıkacak ama daha rahat çıksın diye 5e çekiyorum.

Yanıtlama zamanı:

bende 65 km hızla giderken 5.vites lambası yanıyor :)

Yanıtlama zamanı:

Valla ben genelde uymuyorum çünkü zaten be uygun vitese çoktan atıyorum.Zaten Eco Mod göstergesinde Bütün yıldızlar full..Yalnız arabanın motor sıcaklığı sürekli Yüzde 50..Yani motor ısınmadan kullanıyorum ..Kısa mesafeli sürüyoruz arabayı sürekli..O da yakıt tüketimini arttırıyor haliyle....

Bu arada benim gösterge vites küçültmeyi de gösteriyor arkadaşlar...Sizde var mı bu?

Yanıtlama zamanı:

Evet, bende var, o vites küçült diyen zımbırtıdan,

da o eco mod göstergesi nerede, ? Nasıl çalışıyor.

Bendeki gösterge farklı Ümit biliyosun o yüzden sizde nereden çıkıyor bilmiyorum ama ortalama yakıta gelip direksiyondaki kumanda da sağ oka bas gelir sanırsam,,,...

Yanıtlama zamanı:

En güzeli bir süre aracınıza alışın, vites büyüttükten sonra araç hızlanmakta zorlanmıyorsa vites büyütme devriniz ideal demektir; vitesi büyüttüğünüzde aracın zorlanmayacağı en düşük deviri böylece öğrenirsiniz ve bilgisayarın uyarısıyla sizin kullanımınız arasındaki paralelliğe göre uyarı ekranını dikkate almaya başlarsınız.

Şahsen benzer uyarıya sahip her araçta sağlıklı uyarılar almak mümkün değil; benzinli Corolla m 4. viteste zorlandığı yokuşta 5. vitese at derdi mesela, bu konuda Astra oldukca gerçekci mesela.

Yanıtlama zamanı:

Belli prensipler var.

1. Ekonomik kullanmak için gaz pedalına çok hafif basmak lazım (altında küçük bir yumurta sepeti var diye hayal edin)

2. Aynı hız için en düşük devirde gidebildiğiniz vites daha ekonomiktir (1000-1200 dd altına düşmemek kaydı ile), aracınızdaki vites değişim göstergesi bu şekilde programlanmıştır.

3. Güç gerektiğinde, rampada hızlanmak, sollamak, ışıktan kapışarak kalkmak (!?) gibi durumlarda maksimum tork devirlerinde kalmanız gerekir. Aracınızın motoru maksimum torkunu 1700-2500 dd aralığında üretir. Gaza yüklenmek gerektiğine bu aralıkta olmayı, yine vites değiştirdikten sonra hızlanmaya devam edecekseniz bu aralığa düşeceğiniz devirde vites değiştirmeye dikkat edin.

Yanıtlama zamanı:

1. Zaten Eco Mod göstergesinde Bütün yıldızlar full..

2. Yalnız arabanın motor sıcaklığı sürekli Yüzde 50.

3. Bu arada benim gösterge vites küçültmeyi de gösteriyor arkadaşlar...Sizde var mı bu?

1. Böyle olmasa şaşardım forumun "en" arabasında illa ki 5 yıldız olacak...

2. Bunu nasıl anlıyorsun, yani böyle sayısal bir değer nasıl ulaşıyorsun, blok veya yağ sıcaklığını nereden ölçüyorsun, ideal sıcaklık ne, %50'si kaç ediyor?

3. Bu sadece 70.000 TL'lik arabalarda olan bir özellik değil maalesef, bende bile var, ama pratikte asla yanmıyor, çünkü neredeyse rölanti devrinde uyarı veriyor.

Yanıtlama zamanı:

Vites küçültme bende de yok.

Evet, bende var, o vites küçült diyen zımbırtıdan,

da o eco mod göstergesi nerede, ? Nasıl çalışıyor.

Yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimine geldiğinizde 1 kez daha sağa basarsanız çiçekler çıkıyor. Vites değiştirme zamanı, hız ve öngörüye göre 3 tane çiçek var 5-6 yapraklı.

Yanıtlama zamanı:

Bence kesinlikle güvenmeyin o ekrana ben benzinli 1.6lt kullaniyordum dizele gecince biraz afalladim ama ekran yardimci olmaktan cok akil karistiriyor sese guvenmek daha mantikli geliyor bana

Yanıtlama zamanı:

1. Böyle olmasa şaşardım forumun "en" arabasında illa ki 5 yıldız olacak...

2. Bunu nasıl anlıyorsun, yani böyle sayısal bir değer nasıl ulaşıyorsun, blok veya yağ sıcaklığını nereden ölçüyorsun, ideal sıcaklık ne, %50'si kaç ediyor?

3. Bu sadece 70.000 TL'lik arabalarda olan bir özellik değil maalesef, bende bile var, ama pratikte asla yanmıyor, çünkü neredeyse rölanti devrinde uyarı veriyor.

Benim göstergede yazıyor motor sıcaklığı Cem Bey...Sanırım geniş göstergenin bir özelliği...Fotosunu çekerim size....O yıldızlar arabadan diil sürücünün arabayı doğru kullanmasından kaynaklanıyor sanırsam..Hatta ideal puana ulaşınca Kazandınız gibi bişey yazıyor....

Yanıtlama zamanı:

Rodaj sırasında bir ara uğraşıp hepsini fullemiştim ben de kazandınız filan dememişti o da yeni göstergenin özelliği sanırsam.

Yeni göstergenin direkt sıcaklığı göstermesi de iyiymiş baya. Km sıfırlanması haricinde gittikçe daha cazip hale gelmekte.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.