Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201214 yıl comment_98859 yani klima motoru iç kısımı daha az soğutması gerektiğinde yani auto da iken idaal(ayarlanan) sıcaklığı bulunca az üflüyor ya hani işte bu durumda dahamı az yakıt tüketüyor diyorsun ? ama kompresörden kaynaklanan motora binen yük azalmış olması gerekiyor bu dediğine göre fakat ben çekişte bir rahatlama göremiyorum uzun süreli klima auto konumunda yani bahsettiğin şartlarda Kaç dereceye ayarlı kliman ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201214 yıl comment_98860 Kaç dereceye ayarlı kliman ? genç varsa 20-20,5 yaşlı varsa 22-22,5 Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201214 yıl comment_98864 Direk 21-21.5 yap şunu da hiç elleme bari Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201214 yıl comment_98865 üşüyorlar be abi 21 de anlam veremiyorum Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201214 yıl comment_98872 genç varsa 20-20,5 yaşlı varsa 22-22,5 Benim ki yol boyu 19.5 a ayarlıydı. Dur kalklarda ilk harekette klima açıkken bir vuruntu yapıyor ya. LO pozisyonunda o vuruntu varken 19,5 ta o vuruntu kayboldu. Aynen klima kapalıymış gibi hiç gaz vermeden kaldırıyordum aracı. Ona istinaden diyorum auto modunda daha ekonomik çalışıyor diye Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201214 yıl comment_98894 Benim ki yol boyu 19.5 a ayarlıydı. Dur kalklarda ilk harekette klima açıkken bir vuruntu yapıyor ya. LO pozisyonunda o vuruntu varken 19,5 ta o vuruntu kayboldu. Aynen klima kapalıymış gibi hiç gaz vermeden kaldırıyordum aracı. Ona istinaden diyorum auto modunda daha ekonomik çalışıyor diye ok mantıklı geliyor... hissederek ölçüm yapmak için yani çekişle anlamak çok güç verdiğin verilere dayandırmak güzel bir saptama kliama açıkken ben 5,0/100 litrenin altına inemiyorum uzun yol yapmadım 410 km kadar belki ondandır...ve klimadaki mekanik hareketi denetleyen bir elektronik sistem varmıdır acaba tdci larda ??bunuda klima motorundan beyne gelen bir feedback varmı diye açıp kurcalamak lazım?? digital klima kutusunun klima kompresörünün yükünü ayarlayacak bir micro cpu su varmıdır?? bu konular hep ucu açık kaldı bende Temmuz 16, 201214 yıl emir hacımustafaoğlu tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201214 yıl comment_98903 Valla o kadarını bilemeyeceğim onu Mertol abi bilir ancak Uzman o 400 km yol boyunca açık klima ile arabada 5 kişi full bagaj ile 3,9 lt /100km lik ortalama bence auto modunun daha ekonomik çalıştığına bir işaret. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201214 yıl comment_98915 Valla o kadarını bilemeyeceğim onu Mertol abi bilir ancak Uzman o 400 km yol boyunca açık klima ile arabada 5 kişi full bagaj ile 3,9 lt /100km lik ortalama bence auto modunun daha ekonomik çalıştığına bir işaret. Sen nerden nereye gittin Ogün. Ben klima kapalı ancak gaz açık yani tempolu yer yer 160 lı km lere de çıkaraktan bir uzun yol yaptım, ortalama 5,6. Arabada bagaj dolu 3 kişi var. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201214 yıl comment_98930 Valla o kadarını bilemeyeceğim onu Mertol abi bilir ancak Uzman o 400 km yol boyunca açık klima ile arabada 5 kişi full bagaj ile 3,9 lt /100km lik ortalama bence auto modunun daha ekonomik çalıştığına bir işaret. Ortalama hız 70 mi? 5. vites. FII dizel normalde klimasız ve 2 yetişkin az bir bagaj ile izmir istanbul arasını 3,9L ile tamamlamıştı daha önce, fakat +3 kişi + bagaj+ klima ile ilginç çıkmış sonuç. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201214 yıl comment_98938 Ortalama hız 70 mi? 5. vites. FII dizel normalde klimasız ve 2 yetişkin az bir bagaj ile izmir istanbul arasını 3,9L ile tamamlamıştı daha önce, fakat +3 kişi + bagaj+ klima ile ilginç çıkmış sonuç. Bende şaşırdım abi sonuca. 1 saatlik dur kalk bölüm dışında Cruise control 5. vites 85 km sabit.(göstergede 90) Rampa inişlerinde CC devre dışı ( az rampalarda hız düşmesin diye gaz veriyor çünkü) rampa sonlarında 10 km lik farkı milimetrik dokunuşlar ile 2-3 dakika zamana yayarak kapatıyorum Rampa tırmanışlarında 20 saniyede bir (-) tuşuna bir kez basıp ordaki yüküde azaltıyorum. Kullanım tarzım bu şekilde Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201214 yıl comment_98939 Sen nerden nereye gittin Ogün. Ben klima kapalı ancak gaz açık yani tempolu yer yer 160 lı km lere de çıkaraktan bir uzun yol yaptım, ortalama 5,6. Arabada bagaj dolu 3 kişi var. İstanbul-Maltepe ------> Sakarya - Karasu Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201214 yıl comment_98942 Bende şaşırdım abi sonuca. 1 saatlik dur kalk bölüm dışında Cruise control 5. vites 85 km sabit.(göstergede 90) Rampa inişlerinde CC devre dışı ( az rampalarda hız düşmesin diye gaz veriyor çünkü) rampa sonlarında 10 km lik farkı milimetrik dokunuşlar ile 2-3 dakika zamana yayarak kapatıyorum Rampa tırmanışlarında 20 saniyede bir (-) tuşuna bir kez basıp ordaki yüküde azaltıyorum. Kullanım tarzım bu şekilde Vay be; bana motoru öldürüyorsun diyen arkadaşlar bunları okuyor mu acaba Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201214 yıl comment_98944 Bende şaşırdım abi sonuca. 1 saatlik dur kalk bölüm dışında Cruise control 5. vites 85 km sabit.(göstergede 90) Rampa inişlerinde CC devre dışı ( az rampalarda hız düşmesin diye gaz veriyor çünkü) rampa sonlarında 10 km lik farkı milimetrik dokunuşlar ile 2-3 dakika zamana yayarak kapatıyorum Rampa tırmanışlarında 20 saniyede bir (-) tuşuna bir kez basıp ordaki yüküde azaltıyorum. Kullanım tarzım bu şekilde dediğin yöntem sarfiyatta cc kullanımının faktörünü ortaya koyuyor bende harfi harfine bu kullanımda gidiyorum bazen ama uzun yolda kanser eder beni bu mod 110km/h 5,0/100 litre daha mantıklı geliyor 4 saatlik yolu 20 tl için fenalık geçirerek gidemem valla not:sen bu kullanım modunu maddi değeri için yapmadığını biliyorum kardeşim o kadar az sarfiyatın sana verdiği hazı tahmin edebiliyorum Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201214 yıl comment_99054 Son bir ayda 4500km yol yaptım...Ve bu dizel motor klimalı sakin kullanım da çook ekonomik....Tabii sportif kullanımda yakıt artışı kaçınılmaz ama şuda bir gerçek dizeldeki sürati benzinli araçta yapmaya kalksan ödeyeceğin yakıt inanılmaz daha fazla olurdu....Yani dizel 115ps le yol keyfi cebini çok üzmüyor...... Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201214 yıl comment_99059 Lastik havalarına dikkat.. 36-40 Bunu da unutmayın da. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın