Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Baskı balatalardan gelen koku


Volkan Bilezikçi

Soru

Arkadaşlar merhaba,

Ben bu focus'um ile birlikte ilk defa kendime ait vitesli araç kullanıyorum. Öncekiler hep otomatik vitesli idi, yani şimdiye kadar hep emaneten kısa sürelerde vitesli araç bindim. Vites kavrama olaylarına falan yeni alışıyorum. Bugün başıma bir olay geldi, biraz panikledim. Ana yola çıkan yokuş yukarı bir garaj girişi düşünün. O garajdan ana yola geri geri çıkıyordum, yoldan devamlı arabalar geçtiği için aşağı yukarı yarım dakika kadar arabayı debriyaj ve gaz ile olduğu yerde tuttum. Aslında el freni çekmem gerekiyordu, yani debriyaj ile yapılmaması gereken bir hareketmiş bu. Ama tabi ben bunu balatalarımdan ağır yanık kokusu geldiği zaman anladım. Sonra yola çıktım, ilk anda debriyaj sanki yarım takılı kalmış gibiydi, ayağımla yukarı doğru çekip düzelttim ve yola devam ettim.

Aşağı yukarı 50 km falan yol yaptım, koku bir müddet daha arabanın içine gelmeye devam etti ama şu anda kesildi. Bu işlerden pek anlamıyorum ama psikolojik midir bilmem, debriyaj sanki biraz daha yumuşamış gibi geldi bana. GÖrmeden tahmin etmek mümkün değil tabi ama sizce durum nedir? Servise gÖtürmem gereken bir durum var mı? Araç daha 1200 km'de...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Bakabildiniz mi acaba? Sessiz bir ortamda deneyince belli oluyor.

Henüz deneyemedim malesef ama bu haftasonu rodaj sonrası bakım için servise gitmeden büyük ihtimalle dener varsa servistekilere normal olup olmadığını sorarım. Yoksa da sorarım gerçi maksat bilgi almak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Açıkça duyulan bir çıt sesi var. Biraz sakin bir yerde park yeri ararken denedim. Ses gelmekte. Sanıram tam yarım debriyaj denilen konumdayken geliyor. Bana bir sorun varmış gibi gelmedi ancak yinede sormalı servise.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

mert duymayız senden üstadlar durumu özetlemiş forumda silecekleri benden ogrenmıs olsun benimkileri kırdılar 570 tl Çiffti artı aynadakı sinyal 70 te o

silecek neden o kadar pahalı tutar anlamadım. koluyla birlikte bile olsa Çok gibi geldi bana.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

AÇıkÇa duyulan bir Çıt sesi var. Biraz sakin bir yerde park yeri ararken denedim. Ses gelmekte. Sanıram tam yarım debriyaj denilen konumdayken geliyor. Bana bir sorun varmış gibi gelmedi ancak yinede sormalı servise.

Mesela pedal yayı yuvasında dönüyordur biraz...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bilmiyorum da eğer bir sorun değilse bir önemi yok. İlk sıfır arabamız olduğundan ben var olan seslerin çoğunu duymuyormuşum forumu okuyup dikkat ettikçe farketmeye başlıyorum. İnşallah bir şey çıkmaz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yahu bırakın bu kadar uğraşmayı. Araba bu altı üstü koksa ne olur çıtırdasa ne olur? Aldığınız kıytırık ford. Evet BMW parası istiyorlar ama hala ford.. Eğer çok rahatsız ediyorsa bunlar sizi başka markalara bakın. Şahsen ben araba alacak olsam Mazda ya da bakarım. En azından fiyatları daha rekabetci. Ot kıl her ne donanım ne istiyorsanız (şerit takibi cart curt dahil) modeli dahi ithal ediyorlar. üstelik öyle 70 bin lira falanda değil. :D E daha ne olsun? Eğer hasbel kader focusu satarsam mazda 3 alma ihtimalim çok yüksek. En azından savaş Mazda 3 ile focus 180 EB arasında geçecek diyebilirim. Orada da motor ağır basarsa focus EB, donanım ağır basarsada Mazda3 olur..

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Abi ecoboost motor mazda3 te olsa dakka düşünmez onu alırdım. Donanımsa donanım. Motorsa motor. Varsın ikinci eli kötü olsun. Ben neleri neleri sattım onu da satarız elbet. Ama mevcutta benzinli motorları bence yetersiz. Daha doğrusu benim beklentime cevap vermiyor. Şöyle 150hp 200 nm falan bi benzinli turbosu olsa fenamı olurdu? Bak ona 55-60 bin lira verirdim.. üstelik iki yıl bakım beleşmiş. E daha ne olsunki? :D

Mertol Kip tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.