Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

şerit takip sistemi


Erkan Aydın

Soru

Önerilen Mesajlar

  • 0

Benim de tuzum olsun çorbada, gerçi eski yazdıklarımdan farklı değil ama olsun:

1. Yakup yerden göğe kadar haklı, mesaj içerikleri konu başlığından kopunca okuyucu için zorluk oluyor ve ilgi azalıyor. Bazen konu başlığından çok farklı ama kaliteli tartışmalar oluyor, sonra bunları bulayım dediğinde konu başlığı ile mantıklı bir ilişki olmadığı için bulunamıyor, ya da sadece konu başlıklarına bakan arkadaşlar aynı içerikli başka bir konu başlatıyor vs. vs. Moderatörün bu konuda toparlayıcı olması şart.

2. Şerit takip sistemi konusunda en iyi yorumu Mertol yapmış doğrudan sinyal verip sağa çeksin diyerek. Şerit takip sistemine muhtaç olacak şekilde araç kullanıyorsanız hiç kullanmayın lütfen. Ayrıca ülkemizde görünen çizgili yol oranı bence %50 bile değil. Bir de benim gibi şeritlere pek uymayı sevmeyen bir kullanım tarzınız varsa vibratör avuçlamış gibi mi dolaşacağız? Kısacası benim için gereksiz bir ekipmandır, almayayım kalsın...

3. Bunca yıldır otomobil kullanıyorum döneceğim yerin karanlığı ile ilgili sorun olduğunu pek hatırlamıyorum, sadece eski Datça yolunda gece bastırınca viraj içlerini biraz aydınlatmak amaçlı sis farlarını kullanırdım, tabii eski farların aydınlatma alanı bugünkülerden oldukça farklı idi. Yani olmasına itirazım yok ama niye yok diyeceğim bir donanım değil.

4. Görüş açılarında bir alışkanlık geliştirmek gerekiyor. ön sensör dolabı sadece trafik ışıklarında engel olabiliyor, o da ilk sırada isen, biraz geride durmak lazım. A sütünu dönüşlerde kısmi perdeleme yapabiliyor, çok nadir de olsa kafa hareketi ile ona da çözüm bulunuyor. Ben aynalardan memnunum, iç ve yan aynaları dikkatli ayarlarsanız sıfıra yakın kör nokta oluyor. Ben kafamı cama dayayıp yan aynayı kaportayı görecek şekilde ayarlıyorum genelde, sonra iç aynadan kontrolü yapıyorum, iç aynadan çıkmaya başlayan araç aynı anda yan aynaya girecek şekilde ayarlanmış olmalı. Koltuğun konumu nedeniyle B sütunu da görüşe engel olabiliyor, ama o da oldukça istisnai, bir kafa hareketi de ona! Sütunlar pasif güvenlik unsurları, tavanın kafanıza düşmesini engellemek için varlar, bu özelliklerini gözümüze sokuyorlar biraz. Sonuçta Bora'ya katılmıyorum, tehlikeli demek biraz abartı gibi geldi bana. Sağ aynanın geri viteste aşağı dönmesi iyi birşey de ya düzgün görmek istiyorsan? Sol kapı içinde bir düğme var, aynaları ayarlıyor, çok önemliyse iki saniye sürüyor ayarı aşağı almak.

5. Hep şikayet, hep şikayet. ümit güzel yazmış. Arkadaşlar araçlarınızı incelemeden mi aldınız, o kadar para verirken alternatiflere bakmadınız mı, beklentilerinizi tanımlamadınız mı, kafanıza silah mı dayadılar Focus'u almanız için, yoksa komşuda her gördüğünüz şeyi isteyenlerden misiniz? Açıkcası zaman zaman yoruyor böyle mesajları okumak. Aşırı iyimserlik falan gösteren biri değilim, hatta çevrem beni kötümser bilir, ama yeni Focus benim beklentilerimi bire bir karşılıyor ve sürmeye başladığımda tüm stresim geçiyor ve keyif almaya başlıyorum. Hatta bazen trafiğe rağmen. Son söz: Mutluluk ne kadar çok şeye sahip olduğunla değil ne kadar azla yetinebildiğinle ilgilidir.

İyi pazarlar... :)

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

A Sütunu çok kalın...Ayrıca ön camdaki sensör zamazingosuda çok büyük...Dolayısıyla ön sağ-sol görüş açısı çok kısıtlanmış....Aynalardaki kör nokta sıkıntısı da tehlikeyi daha arttırıyor....Lütfen dikkatli kullanın....Gerçekten bir sıkıntı var görüş açılarında....Hadi kör noktayı bir şekilde çözerizde a sütunundan kaynaklanan görüş açısı sıkıntısını napıcaz bilmiyorum...Aynamı koysak acaba ,hani şu 3-5 liratya satılan kör nokta aynalarından mesela

Amerikan ayna sipariş et? Onların aynaları s-max larınki gibi kocaman

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

.Videoda görülen adaptif yani sağa sola dönen BiXenon farlar ise yok,sadece Yükseklk ayarını kendiliğinden yapan BiXenon farlar var....Viraj aydınlatma işini sadece viraj lambalarıyla yapıyor fakat ben çok memnunum gayet yeterli aydınlatması benim Titanyum X in....

Onlar sabit köşe lambası (cornerring lights.) Viraj aydınlatması farklı birşey. Mondeoda viraj aydınlatması sadece halojen farda vardı mesela. Xenon olanlarda köşe lambası vardı sadece.. Ford nedense xenon viraj lambası üretmiyor. Vardır bi bildikleri...
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

cem abi haklısında ciddi ciddi , 60 bin para veriyosun bagaj kapağı simetrik değil direksiyon yamuk bu ne iyi de :)

İşte bunlar halk arasında çocukluk hastalığı diye tabir edilen kusurlar...

İlk yıl üretiminde olur bunlar, sonra yavaş yavaş oturur.

Düzeltilmesi birkaç dakikalık işler, Bir dahaki bakıma yaptırırsınız.

Yine yazıyorum: Kimse size zorla aldırmadı değil mi bu arabayı?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

yok abi yani inan dediklerinde haklısın, bunlar can sıkıcı ama 2 dakikada giderilecek şeyler önemli olan tabiki kronik sorunlardan kalıcı hasarlardan esirgenelenim, işte forumdayız aklımıza geldikçe şuda olsaydı buda olsaydı yazıyoruz illaki A7 alsaydık hepsi olurdu ama sende bizi arabamıza düşman sanma abilerin kralı seviyoruz seni :):):claps:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ben kendi adıma bunları şikayet olarak değil de hafif bir sitem, olsa da iyi olurmuş, bu arabamızda olmaması çok önemli değil ancak bir dahakinde olur inşallah demek gibi görüyorum. Yoksa manuel olarak: Hill Holder, uzun far asistanı, park ederken aynaların aşağıya doğru inmesi, yol çok karanlıksa sislerin açılması, oto buğu açma, hafızalı koltuk, ani frenlerde dörtlülerin yakılması, yolcu emniyet kemeri uyarı sistemi, active cruise control, line assist, şehir içi güvenlik sistemi ve benzeri unuttuklarıma sahibim :) .Eksikliklerini de hissetmiyorum pek :claps: .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.