Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

akü ışığı..


murat özkan

Soru

selam arkadaşlar.problemimden kısaca bahsedeyim.bahsedecegim olay daha önce 1-2 kez başıma gelmişti ama bugun cok sık oldu.bugun aracımla (ghia 2002) uzun yolda seyrederken hızım yaklaşık 100 civarı iken akü ışıgı arada bir yanıp sönmeye başladı.bikaç kezde ışıklarda falan yavaşlayıp fren ve debriyaja beraber bastıgımda aracım söndü.daha sonra uzun yol bitip şehre girdigimde ise şehirde hızlı süremeyecegimden mecburi olarak hız düşürünce düşük hızda problem vermedi.elektrikçi arkadaşımı aradım ve bana şarj dinamosu ile ilgili bi problem olabilecegini ve elden geldiğince aracın ışıklarını yakmamamı söyledi,ve hatta ışık kesintisiz yanmaya başlarsa aracı söndürmemi yoksa aküyü bitirebilecegimi söyledi.daha sonra dönüş yolunda ise pek problem cıkmadı ve eve varabildim çok şükür.sizce sorun ne olabilir..?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Akünüz eski mi? Ömrünü tamamlamış olabilir mi? Akü yeni olmasına rağmen akü lambası yanıyorsa elektrikçi arkadaşınızın dediği gibi şarj dinamosuyla alakalı olabilir. Ama bana sanki akünüz ömrünü tamamlamış gibi geldi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benim bildiğim söz konusu uyarı ışığı sarj akımından tetikleniyor, yani akü voltajının düşmesi, ya da akünün bitmesi uyarı ışığını yaktırmıyor.

Şarj dinamosunun gözden geçirilmesi lazım.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

arkadaşlar bugun arabamı elektrikçi arkadaşa gösterdim.bana şarj dinamosu konjektörünün değişmesi gerektiğini söyledi.yüksek hızda sönme olayının ise akü ışıgıyla alakası olmadıgını söyleyip büyük ihtimal krank sensörünün o olaya neden oldugunu söyledi.sizce krank sensörünün aracın yüksek hızda frene basınca sönmesiyle ilgisi nedir..?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.