Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

murat özkan

Üye
  • Toplam İleti

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Forum Yanıtları

  1. murat özkan's iletiye in Araba Isınınca Önden Gelen Metal Sürtme Sesi.. was marked as the answer   
    Arkadaşlar merhaba tekrardan,
    Sorunu ancak bugün çözebildim ve buraya hemen yazayım ki hiç olmazsa başına gelen arkadaş olursa bilgi sahibi olur.
     
    Öncelikle şunu belirteyim ki eline her anahtar alana usta diye güvenmeyeceksiniz. Bugün 5. tamirciye gittim bu konuyla alakalı,daha öncekilerden balata arızalıdır diyenden tutunda,kafana takma diyenimi ararsınız,fren diskini değiştir diyeni mi..
     
    Bu son gittiğim usta sabah gittiğimde önce bir deneme sürüşüne çıktı.1 km falan sürdü aracı ve aracın frenlerinin cok sert oldugunu sorunun bununla alakalı olabilecegini belirtti,tabii metalik sert sürtünme sesini o da duydu.geri tamirhaneye döndük ve usta sol ön tekeri söktüğünde "tamam olayı cözdüm dedi"(ki harbiden çözdü).
     
    Sorun şuymuş ; 2 ay önce balataları takan usta sol ön balatayı takarken motordan balataya gelen fren yag hortumu uzun diye aklınca hortumu 1 tur bükerek çözüm üretmiş,bükerken de biraz sertce büktüğü için balatalara yağ akışı hortumdan kesilmiş ve yağ gelmediği içinde sertce sürtünme yapıyormuş balata ile disk.usta eger 2 ay falan daha bu şekilde kullansaydım olası bir sert frende sol tarafın kilitlenip bana fena bir kaza bile yaptırabilecegini söyledi.sözün özü,yaklaşık 5 dk da hortumu düzeltip geri yerine taktı usta ve deneme sürüşüne cıktım,çok şükür ses seda kalmadı..
     
    Ne diyeyim ki ustanın iyisine düşün işallah arkadaşlar..(bu arada 10 tl el emegini zorla verdim adama,almıyordu..)
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.