Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

murat özkan

Üye
  • Toplam İleti

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

murat özkan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    adana
  • Arabam:
    focus 1 ghia
  • Meslek:
    isci
  • Cinsiyet:
    Bay

murat özkan's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

1

Forum Yanıtları

  1. arkadaşlar trend x aracımı 2 hafta önce aldım otokoçtan.multimedya takıldı istek dahilinde AX 1012 R navitech olarak.sorum şu arkadaşlar ; video olarak her formatı izleyebilirmiyim,ayrıca "hareket halindeyken güvenlik nedeniyle video izleme devre dışı bırakıldı diyor" bunu nasıl cözebilirim..?
  2. selamlar arkadaşlar.dün gece köy yolundan gelirken arabamın el freni ışıgı belli belirsiz yanıp sönmeye başladı.bununla birlikte arada bir aracı sanki biri arkadan çekiyormuş gibi,frene basıyormuş gibi hafif teklemeler oluştu.bir süre sonra el freni ışıgının yanında sarı abs ışıgıda yanıp sönmeye başladı.hızımı düşürüp eve attım kendimi. sabah işe gelirken de aynı sorun vardı.daha önce bunu yaşayan varmı aranızda,sizce sorun ne olabilir,el freni halatı,müşür,fren hidroliği,yada farklı bişey vb..?
  3. arkadaşlar bugun arabamı elektrikçi arkadaşa gösterdim.bana şarj dinamosu konjektörünün değişmesi gerektiğini söyledi.yüksek hızda sönme olayının ise akü ışıgıyla alakası olmadıgını söyleyip büyük ihtimal krank sensörünün o olaya neden oldugunu söyledi.sizce krank sensörünün aracın yüksek hızda frene basınca sönmesiyle ilgisi nedir..?
  4. murat özkan

    akü ışığı..

    selam arkadaşlar.problemimden kısaca bahsedeyim.bahsedecegim olay daha önce 1-2 kez başıma gelmişti ama bugun cok sık oldu.bugun aracımla (ghia 2002) uzun yolda seyrederken hızım yaklaşık 100 civarı iken akü ışıgı arada bir yanıp sönmeye başladı.bikaç kezde ışıklarda falan yavaşlayıp fren ve debriyaja beraber bastıgımda aracım söndü.daha sonra uzun yol bitip şehre girdigimde ise şehirde hızlı süremeyecegimden mecburi olarak hız düşürünce düşük hızda problem vermedi.elektrikçi arkadaşımı aradım ve bana şarj dinamosu ile ilgili bi problem olabilecegini ve elden geldiğince aracın ışıklarını yakmamamı söyledi,ve hatta ışık kesintisiz yanmaya başlarsa aracı söndürmemi yoksa aküyü bitirebilecegimi söyledi.daha sonra dönüş yolunda ise pek problem cıkmadı ve eve varabildim çok şükür.sizce sorun ne olabilir..?
  5. Arkadaşlar merhaba tekrardan, Sorunu ancak bugün çözebildim ve buraya hemen yazayım ki hiç olmazsa başına gelen arkadaş olursa bilgi sahibi olur. Öncelikle şunu belirteyim ki eline her anahtar alana usta diye güvenmeyeceksiniz. Bugün 5. tamirciye gittim bu konuyla alakalı,daha öncekilerden balata arızalıdır diyenden tutunda,kafana takma diyenimi ararsınız,fren diskini değiştir diyeni mi.. Bu son gittiğim usta sabah gittiğimde önce bir deneme sürüşüne çıktı.1 km falan sürdü aracı ve aracın frenlerinin cok sert oldugunu sorunun bununla alakalı olabilecegini belirtti,tabii metalik sert sürtünme sesini o da duydu.geri tamirhaneye döndük ve usta sol ön tekeri söktüğünde "tamam olayı cözdüm dedi"(ki harbiden çözdü). Sorun şuymuş ; 2 ay önce balataları takan usta sol ön balatayı takarken motordan balataya gelen fren yag hortumu uzun diye aklınca hortumu 1 tur bükerek çözüm üretmiş,bükerken de biraz sertce büktüğü için balatalara yağ akışı hortumdan kesilmiş ve yağ gelmediği içinde sertce sürtünme yapıyormuş balata ile disk.usta eger 2 ay falan daha bu şekilde kullansaydım olası bir sert frende sol tarafın kilitlenip bana fena bir kaza bile yaptırabilecegini söyledi.sözün özü,yaklaşık 5 dk da hortumu düzeltip geri yerine taktı usta ve deneme sürüşüne cıktım,çok şükür ses seda kalmadı.. Ne diyeyim ki ustanın iyisine düşün işallah arkadaşlar..(bu arada 10 tl el emegini zorla verdim adama,almıyordu..)
  6. bende aynısını düşünüyorum kardeş.gerci yeni balatalar takılalı 1 ay oldu ama demek ki bosch falan hikaye.çünkü yeni balatalar takılmadan önce yanlış hatırlamıyorsam bu sert iki agır metalin birbirine sürtmesi gibi olan ses yoktu.zaten arada daglar yok fiyat olarak,orjinal alıp denemeyi düşünüyorum..yinede konuyu okuyan başka arkadaşların görüşlerinide dinlemek lazım,mutlaka başına gelen vardır diye düşünüyorum böyle bir olayı..
  7. selam arkadaşlar,yeni üye oldum foruma.yaklaşık 2 ay önce 2002 focus ghia mı aldım.beyaz hatchback model.aracım yüksek hızda frene bastıgımda direksiyon titremesi yapınca ustalar balataları değiştirmemi söylediler,değiştirdim (bosch marka) ve disklerde tornalandı. şimdi gelelim probleme,aracım şehir içinde düşük hızda seyrederken (özellikle ısındıktan sonra yapıyor bahsedecegim olayı, sabahları sogukken yapmıyor genelde ) tam frene hafifçe basarken sert bir sürtünme sesi geliyor hırrr şeklinde.epey bi hissediyorum titreme ve sürtünmeyi ve sanırım önden geliyor sürtünme sesi.metalin metale sertce sürtmesi gibi bi ses.tabii her basışta yapmıyor ama özellikle ısınınca epey bi yapmaya başlıyor.diyeceksiniz ki sadece frene basacakkenmi yapıyor diye,hayır seyrek olarak hafif hızda giderken hiçbişeye basmadıgım zamanlarda da yapıyor bazen.ustalara gösterdim ama bulundugum şehirdeki ustalar pek bişe anlamadılar.ben yeni takılan balatalardan şüpheleniyorum ama başka bişeyde olabilir taabi ki..(fren diski,kampana,aks vb..) daha önce bu sorunu yaşayana veya bilgisi olan biri yardım edebilirse cok sevinirim,ustaların hiçbişey anlamayıp ,"kafana takma,önemsizdir" demesinden bıktım gercekten..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.