Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Samet Çörekçioğlu

Üye
  • Toplam İleti

    37
  • Katılım

  • Son ziyaret

Samet Çörekçioğlu tarafından yazılan her şey

  1. Merhaba 2014 focus 27000 kilometrede, fren balataları aşırı inceldi. Şu anda frenler doğru dürüst tutmuyor, ani fren bile yapamıyorum. Haliyle fren balatası (ön ve arka) değiştirmek için yetkili servisten fiyat aldım. 1200 lira etiket fiyatı üzerinden, 1020 liraya kadar bir indirim aldım. Ama yine de bu fiyat bana fazla geldi. Sizler yetkili servisten balata için nasıl fiyatlar almıştınız? Bugün pazar olduğu için tabi EROL otomotive de ulaşamadım. Teşekkür ederim.
  2. Bugün babam aracı Tüvtürk muayenesine götürmüş, muayeneden teslim aldıktan sonra, henüz kontak anahtarı takılı değilken, arabaya binmek için ön kapıyı açtığında uyarı sesleri gelmeye başlamış, ama anahtar henüz takılı olmadığı için göstergelere de her hangi bir uyarı gelmemiş. Uyarı gelmeden bu şekilde eve kadar kullanıyor aracı, park ettikten yarım saat sonra tekrar arabaya bineceği zaman kumandadan kapı kilitleri açılmıyor, anahtarı kapıya sokarak giriyor içeri, kontak çalışmıyor, elektriksel hiçbir şey çalışmıyor. Geçen yıl da oto yıkamada aracın aküsünü bitirmişlerdi, takviye yapıp çalıştırdık ama bütün yazılım alt-üst olmuştu. O yüzden tekrar takviye ile çalıştırmayı düşünmedik bile. Nasıl bir çözüm önerirsiniz?
  3. Herkese iyi akşamlar, 2014 focus trendx benzinli manuel aracımızı satıp, yerine 2013 Renault Latitude Privellage dizel manuel bir araç almayı düşünüyoruz. Bu araç hakkında deneyimleriniz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum, ayrıca belirteyim focus şu an 27000 kilometrede, latitude ise 71000 km de.
  4. Focus TrendX'e aux girişinden iphone bağlamayı denedim. Otomatik olarak Apple Müzik listesi çalmaya başlıyor, şarkıları paneldeki düğmeden kontrol edersem sıkıntı yok, ama telefondan kendim bir şarkı seçtiğimde ve Spotify uygulamasını kullanmak istediğim zaman her şarkıyı yaklaşık 1 saniye kadar çalıp otomatik olarak bir sonraki şarkıya geçiyor, YouTube için de olay aynı şekilde. Aşağıya videoyu da ekliyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkür ediyorum. WhatsApp Video 2019-02-02 at 00.30.16.mp4
  5. Biz bunun benzinli versiyonunu araştırıyorduk, daha 2-3 gün önce Ford yetkili servisteki tanıdıklarla muhabbet ederken konu buraya geldi. Normal ekranlı focusa geniş ekranlı gösterge takarsanız uzun vadede GEM modülüne zarar verir dediler. Konudan pek anlamadığımız için bir şey diyemedik, sizler ne düşünüyorsunuz bu konuyla ilgili?
  6. iyi günler, focus 3'e Photon Milestone takmak istiyorum. H7 model mi almalıyım, forumda bazılarının farın içine sığmadığını okudum. 6000-8000 Kelvin'i neye göre seçmeliyim? Çok teşekkür ederim
  7. bu ürünü mk3 için alsak otomatik park aktif edilebilir mi ? İnternette uzun süredir görüyorum wag grubu ve bmw araçlar için "aracınızın gizli özelliklerini açalım" diyorlar. Ww passat için otomatik park'ı aktif ettiklerini görmüştüm, mk3' e de yapılabilir mi acaba
  8. Abilerim iyi günler, 2014 focus'ta araçtan indikten sonra anahtardan kilitleme düğmesine basıldığı zaman sadece sürücü kapısı kilitleniyor. İkinci kez basılınca tüm kapılar kilitleniyor. Bir de kapıları kumandadan açıp kapatırken çıkan "çat-çat" sesi önemli ölçüde kısılmış, ben Bursa'dayım araç Balıkesir'de şu an. Babam çok yoğun çalıştığı için yetkili servise götürmeye henüz vakit bulamamış, 1 buçuk hafta kadardır bu sorun devam ediyor, artık kapıları kapattıktan sonra eliyle kontrol ediyor. Görüşlerinizi bekliyorum
  9. yetkili servis 450 TL fiyat verdi, biraz daha bir şeyler yapmaya çalışırız dediler
  10. Yakında bizim 2014 Focus'un garantisi bitecek, bakım zamanı da geliyor. Babam artık yetkili serviste bakım yaptırmaya pek sıcak bakmıyor. Eski fiestayı götürdüğü özel bir ford servisi vardı, tekrar oraya götürmek istiyor, ancak bende onlara (daha doğrusu kullandıkları malzemelere) güvenmiyorum. Acaba bakımda değişecek malzemeleri kendimiz internetten alıp onlara yaptırsak nasıl olur bilemedim. Araç şu an 15900 km'de.(1.6 vct benzinli-manuel). Ayrıca bakımda değişecek şeyler nelerdir, bilen abilerim detaylı olarak yazarsa sevinirim. Teşekkür ederim
  11. bugün ford yetkili servisinde aracı plakasından servis geçmişini sorgulatınca aracın 15000 bakımını yetkili serviste yaptırmadığı anlaşıldı. Servis danışmanı da 15000 bakımının 3500 km geç yapılması, hemde yetkili serviste yapılmaması aracı garanti dışı bırakır dedi. Bizde dolayısıyla vazgeçtik. Teşekkür ederim
  12. Cem hocam kendi aracımızda nokta hata yok ama baktığımız aracın sağ tarafı ön tampondan arka tampona kadar boyalı, değişen parçası yok(muş), soğutma suyuna giden hortum genel olarak sıkıntılı mıdır ? Yani genel anlamda.
  13. öncelikle aylardır üye olduğum halde konu açmayı doğru yapamadığım için özür dilerim(konuyu açarken hatalı işlem yaptığımı düşünüyorum). 2014 vct 1.6 benzinli trend x i verip, yerine 2015 model 1.0 ecoboost titanyum manuel satın almak sizce nasıl bir fikir? Böyle yapsak pişman olur muyuz bilemiyorum. Eğer ki aracı alırsak; ki ne kadar süre kullanırız onu da bilemiyorum, tabi hayırlısı. Bir de ayrıca bir şey sormak istiyorum: 1.0 motorların fiyatları 1.6 atmosferiklere göre neden daha düşük kalıyor? Bir türlü anlam veremedim. Sormak ne kadar doğru ama sizce 2014 trend x ne kadar eder ?(14000 km'de). İnternette çok fazla farklı fiyat var, kimi çok uçuk fiyatlardan ilan veriyor, kimi de fiyatı çok az tutuyor. Değerli görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
  14. ben kapıları çok beğendim. Taktığınız led'i nereden temin ettiniz? Kapılara bende istiyorum
  15. Ben Bursa'da öğrenciyim. Ailem Balıkesir-Edremit'te. Genel olarak diğer araçlar da sabahtan akşama aynı yerde kalmıyorlar, sabah işe akşam işten eve yani --0 dakika sonra eklendi-- Cam orjinal. Daha önce hiç değiştirilmedi
  16. sitede araçlar yanyana park ediliyor, hiçkimsenin camı buz tutmazken bizimkisi aşırı buz tutuyor (dışarıdan). 2 tane focus aynı yönde hatta yanyana park edilince de diğer focus a hiçbir şey olmadı.
  17. sorduk abi hiçbirşey yapmamışlar ne buz çözücü sprey nede başka bir uygulama. Arabayı bayiden aldığım gibi kullanıyorum dedi komşu (mca focus sahibi)
  18. Focus'u şu an babam kullanıyor. Sabahları işe gitmek için evden çıktığında (saat 08:00 gibi) aracın ön camında felaket ötesi bir buzlanma ile karşılaşıyor. Mağazalarda satılan sprey şeklindeki buz çözücülerden de aldım zamanında ama nafile. Bana mısın demiyor cam . Alt komşumuzda 2015 focus trendx MCA var , hatta araçları genelde yanyana park ediyorlar. Bizim aracın camı kalın buz tabakasından geçilmezken, komşunun arabasında (ve diğer komşuların araçlarında) buz adına hiçbir şey yok. Her neyse bugün sabah babam yine buz tabakasıyla karşılaşmış, haliyle hemen ön camın fotoğraflarını çekmiş. Sprey sıkarak buzu eritmiş ancak aşağı yukarı 2 dakika sonra yeniden buz tutmaya başlamış. İşten dönünce yetkili servise gitmiş, oradaki elemanlar da araçtaki camda hasar tespiti yapmamız gerek demişler. Sonuçta camda en ufak çizik,çatlak birşey yok. Ayrıca cam elektronik veya mekanik bir parça da değil abi bildiğimiz cam işte. Babam haliyle garantiden yeni cam takılmasını istiyor, ancak Ford işi yokuşa sürüyor. Babamın binbir uğraşıyla (istemsizce de olsa) Cuma günü aracı getirin, cumartesi sabah buzuyla bir bakalım demişler, ki büyük bir ihtimalle de camda sorun yok diyip gönderecekler, ama sonuç ortada. Konuyu anlatırken biraz fazla dağıldı kusura bakmayın, sormaya çalıştığım şey; Bu aracın camını servis sorun yok dese de garantiden nasıl değiştirebiliriz yada böyle bir yol var mıdır? Teşekkür ederim.
  19. Öncelikle merhaba, 2014 benzinli trendx focus fabrika verilerinde maksimum hız olarak 198 km/h gözüküyor. Ancak otoban gibi yollarda bu hızın daha da üstüne çıkılıyor. Çevremdeki insanlar fabrika verilerinin belirlediği hızın üstüne çıkmak motoru yer diyorlar, sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
  20. fiyat uygun olursa 1.2 EDC güzel olur benim için
  21. @Yakup Çağatay abi bende mk3 trend x için sisteme tam entegre bluetooth kurmak istiyorum. Ama 3.parti parça istemiyorum orjinal ford parçası takmak istiyorum. internette aradım ama bulamadım yardımcı olur musunuz ?
  22. Hangi servise gittiniz ? Sönmez Koç mu yoksa Şentürkler mi ?
  23. toshiba almayın da gerisi sizin düşüncenize kalmış.Çünkü toshiba bilgisayar endüstrisinden çekilmeye başladı.Buna kanıt olarak bilgisayar departmanını başka bir şirket satın aldı.
  24. gaz-kelebek sensörü kurum kaplanmış olabilir bence buna benzer bir sorun 3 yıl önce başımıza gelmişti geçmiş olsun
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.