Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Musa Ekrem Akçaer

Üye
  • Toplam İleti

    47
  • Katılım

  • Son ziyaret

Musa Ekrem Akçaer Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Aydın
  • Arabam:
    11' 1.6 Qashqai-15' 1.6 Focus
  • Meslek:
    Memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

822 profil görüntüleme

Musa Ekrem Akçaer's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

28

Toplam Beğeni

  1. Herkese Merhaba, Atiker Grand marka lpg'yi geçen ay taktırdım. Bin KM'den fazla yol yaptım. Herhangi bir sıkıntı vs. yok. Mennunum. Önceki sayfalarda LPG'den sonraki bujiler hakkında konuşulmuştur. Bir kaç gün sonra 45 bin bakımı için yetkili servise gideceğim. Sanırım 45 bin bakımında artık bujilerin değişmesi gerekecek. LPG için olan bujilerden mi takmayalım yoksa orjinal ford buji mi takmalıyım?
  2. Merhaba, 2014 focus 3 MCA için orjinal Polen filtresi ve silecek supurgesi tk fiyatı bildirir misiniz?
  3. Selamlar, Merkezi ısıtma sisteminin izni var mı, denetleniyor mu belli değil. Ayrıca apartman yönetimi kanunlara uygun mu belli değil. Bu tür durumlarda bazı eksikler ortaya saçılırsa merkezi ısıtma sisteminizi tümden kaybedebilirsiniz apartman olarak. Karşı taraf üşüyor demek ki. Bence mahkemeye vermez. Ha diyelim ki verdi, Avukat tutar ve mahkemede haklı çıkarsa, karşı vekalet ücreti, bilirkişi masrafları falan hepsini siz öderseniz. Hem paranız gider hemde ebedi düşmanlığınız olur. Ne gerek var böyle şeylere konu komşu arasında. Siz açın kurtulun, oda ısınsın
  4. Allahtan bugün 50 TL'lik almışım. Şaka bir yana focusumu teslim aldım bugün bayiden. Yarın fulleyeyim diyordum, olana bak. Benzinli araba alıcaz diye hemen zam yaptılar. Tüplü arabayı babama verdim, tüp 2,10 oldu. Tüm benzinli araç kullanan arkadaşlardan özür dilerim. Benim yüzümden oldu.
  5. Ozan bey ve Kaan bey, Günü karşılamayan araçları trafikten men edebilecek şekilde oy kaygısı olmayan hükümetler, audilerle tarla bahçe gezebilecek kadar geliri yüksek refah içinde yaşayan bir millet olabileceğimiz günler dilerim.
  6. Selamlar, Bankanın hakem heyeti kararına 15 gün içerisinde itiraz etme hakkı var. Bu süreyi geçirdikten sonra ve bankanın tüketici mahkemesine itiraz etmediğini varsayarak sorunuzu cevaplamaya çalışacağım. Ancak bu durum önemli, çünkü eğer bankanın hakem heyeti kararına 15 günlük itiraz süresi geçmeden başvurursanız, banka bu durum hakkında dava açıp sizden karşı vekalet ücreti kazanabilir. İcra Müdürlüğü'ne icra takibi başlatırken verdiğiniz evrakların içerisinde ödeme emri vardır. İcra Müdürlüğü bu ödeme emrini bankaya gönderir. Bu ödeme emrinin bankaya tebliğ edilmesi gerekiyor. Tebliğden itibaren bankanın 7 gün içerisinde ilama ait itiraz etme hakkı vardır. 7 günlük süre geçtikten ve herhangi bir banka tarafından icraya yapılan bir işlem yoksa burada durum sizin kendi keyfinize kalmış demektir. Bu durumda yapabileceğiniz 2 şey var. 1. Elinize ödeme emrinin bir suretini ve icra dosya numarasını alıp banka şubesine gidin, direk banka müdürüyle görüşün, ödeme yapmazlarsa bankaya hacze geleceğiniz belirtin. Bunu müşteri hizmetlerini arayarakta yapabilirsiniz eğer isterseniz. 2. İcra müdürlüğüne başvurarak 7 günlük ödeme süresinin geçtiğini bu nedenle banka şubesine hacze gitmek istediğinizi belirtin. Gerekli prosedürü anlatırlar zaten. Sonra size verilen gün icra memuru ile birlikte banka şubesine gidip atm, bilgisayar vb. malları orada o an bulunan müşterilerin huzurunda haczedin. Amasya meşhur olmak istiyorum dersenizde yerel gazeteden bir iki muhabir çağırın. Zaten onlar iha'ya falan bildiriyor, milliyet.com.tr'de manşet haber olma ihtimaliniz bile var.
  7. LPG şuan dizelden her halukarda daha mantıklı. 2.33'e bp'den aldım bugün. Aslında 40 kuruşa kadar şehir içinde yakması benim için çok fazla önemli değil. Hergün binmiyorum çünkü arabaya. ama ben lpg'li arabanın çift depo olmasını seviyorum. Yakıt bitti bitecek derdin olmuyor. Araç lpgli olduğunda hususi gidip yakıt almak zorunda kalmıyorsun, bi ara uğrayıp yol üzeriyken alıveriyorsun. Tabi ben genelde araçtaki lpgyi yarım deponun altına düşürmemeye çalışıyorum. Bazen lpg bitiyor benzin bitene kadar benzinle biniyorum. vs. vs.
  8. Ben hep 20 TL'lik alıyordum Ama pazartesi arabayı teslim almaya gidince bir depo alıcam mecbur. 8 Kuruş yine 4 TL karım var
  9. Yukarıda yazdıklarınızda haksızsınız demiyorum, diyemem ancak birde aşağıdaki fotoğrafları paylaşmak istiyorum. Bu olay gaziantepte olmuş. Tır arabaya çarpıyor şoför ölüyor. Bu alanya - antalya yolunda oluyor. Araçta 4-5 kişi varlarmış ama 1 kişi ölmüş. Google'a ölümlü trafik cezası yazdığınızda dediğiniz özellikler olan araçlardada ölen kişiler olduğunu sizde benden iyi biliyorsunuz. Ancak haksızsınız demiyorum, söylediğiniz özellikler, hava yastıkları vb. bu ölüm olaylarını minimuma indiriyor. Şimdi arazi şartlarında bu donanımlı araçları kullanmak zaten zor. Zor olmasa bile yazık, altı vurur, kenarı çizilir falan diye ben sokmam şahsen. Yine karlı bir yolda rampada 2008 c kasa opel vectra kaldı ancak toros tıkır tıkır bazende spin ata ata yanımızdan çıktı gitti. Yani bir arabadan ziyade eşek tarzında kullanımı var bu araçların. Güvenlik 0 ama, 9 tane 60 kglik zeytinyağı bidonunu arka koltukları yatırdığınızda içine alır. 12 ile 15 arasında portakal kasasını alır. Çatısına iki çit koyup merdiven, bahçeden hayvanlar için kesilmiş bir araba boyu ot vb şeyler konur. Şoför ile 1-2 adet daha insan bu şekilde araca binebilir, aracın arkası belki yere değecektir ama o kadar yüke çekmeyeceğim demez. Tabi bunları yapmak için minibüs yada ranger tarzı bir araç alıp binmek mantıklı olabilir ama fiyatları malum, vergileri zaten ayrı birşey. Her yıl vizesi, sigorta primleri vs. ayrı birşey. Toros ise 4-8 bin TL arasında vereceğiniz bir para ile satın alınıp 6 aylık 29 liralık bir vergi ile 2 yılda bir vizeyle tüm bunları yapabilir. Bir torosum yok ancak yakınlarımda var, çok kullandım, çok zevkli bence. İzlenimlerim bu şekilde. Uzun yola çıkma taraftarı değilim. Benimde var tarla takka, şimdi yeni focusla gidip gelmek sıkıntı olucak, bende uygun bir tane bulursam yaza kadar almayı düşünüyorum bu arada. Yine düşüncemin arasındayım bence Renault insanların ihtiyaçlarına ve Türkiye yollarına göre araç üretiyor. Bu araçta onlardan bir tanesiydi. 0 kmsini yeniden tasarlasalar dediğiniz donanım özellikleri olur ve yılın otomobili olur. Şehirdekiler almaz belki ama köylü mehmet amca alır.
  10. Abi oranlar bu şekilde olabilir, sonuçta bunlar 0 araçlar için tutulan istatistikler. Birde bunların ikinci el piyasası var. Filo olarak alanların çoğu genelde araba kiralama şirketleri, bizzat görmedim ama internetten duyduğuma göre bu kiralama şirketleri araçları alıp belli bir km kullanıp sonra ihale ile satıyorlarmış. Zaten kanundada %18 kdv ile araç alıp aynı oranda satma hakkı bunlara ve sürücü kurslarına ait. Sahibinden.com'da focus 3 ararken bazı galerilere denk geldim İstanbulda özellikle. 15 tane focus 3, 10 tane renault fluence, yine bu kadar megane arabaları yan yana koyup tek tek satıyorlar. Bunlarıda yine son kullanıcı yani perakendeciler alıyor.
  11. Sabahtan beri fransızları kötülemenize rağmen citroen reklamı çıkıyor sayfada. Ben citroene bakmadan araba aldım, açıkcası üzgün değilim
  12. Aslında diz mesafesinde yakup beyin dediği gibi çok fazla abartılı bir durum yok ama hem tavan basık hemde öndeki adam rahat oturuyorsa(benim gibi ) sorun olabiliyor. Dar olmasına dar ama ben arkada çok fazla oturmayacağım, o yüzden çok problem değil, sportif sedan alıyorsan bazı şeylerin dar olması normal
  13. Zaten vw kendini mercedes kadar iyiyiz ama mercedesten daha ucuzuz mantığıyla pazarlıyor. Açıkcası markanın bende oluşturduğu algı bu.
  14. Şimdi burada Renault taraftarı gibi görünüp tüm olumsuz yorumlara tek tek cevap vermek istemiyorum zaten çok beğensem gider renault marka bir araba alırdım. Sadece aşırı derece nefreti hak edecek bir marka olmadığını düşünüyorum. sonuçta samsungla işbirliği yaparak kendisini yukarılara çekmek istiyor Reno. O yüzden fluence ve latitude'e renault demenin bir kötü tarafı yok bence. Fluence tam olmasa bile latitude bence segmentinde çok iyi bir araba. Megane RS zaten her yerde kendisine baktırıyor.
  15. Kötüye elbette kötü demek lazım ama bu arabaların pek çok iyi tarafı illaki vardır. Şimdi mesela benim aldığım makyajlı focusu ele alalım. Arabanın arka koltukları alabildiğine dar. Bagaj küçük. Öyle tasarımlı bir araba yapmışsın koyduğu antene bak. Ayrıca çok fena olduğu söylenemez ama jantlar daha sportif olabilirdi. Neyse muadil fiyatlarda jetta var hız sabitlemesi bile yok, sorsan konforlu araba derler. Bu böyle uzar gider ama sonuç olarak bence renault ihtiyaca göre arabalar üretiyor ve en çok tercih edilme sebebi bu.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.